Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Nema, kvalitet fubala je blago receno ocajan. Svake godine sve vise i vise se srozava. Nije samo na visokom nivou, na svakom.

Ja pratim dosta koliko mi vreme dozvoli, sarenoliko i sve, sto mnogi ne pomisle da gledaju, ali postaje nekad bas mucenje.

Nadam se bar zabavi. Ne mora kvalitet jer ga verovatno necemo vise ni vidjati u narednim godinama. Ali bar da bude zabavno.

@spotpala Da, tako je i bilo. Samo što je ta igra donosila rezultat, ne lepotu. Naravno, na kraju im je sve oprošteno jer su doneli titulu. 🙂

@delboy Ali ja sam pisao o ‘94. ne o ‘98. Inače, pratilo se ‘94. i navijalo za Brazil na kraju. Gotivio sam mnogo Stoichkov-a, Bugari su tada bili dobri, baš mi bilo žao što nisu osvojili “medalju” (3. mesto). Sa svojih 21 sam i dalje sanjao da ćemo možda i mi uskoro do nekog polufinala. 🤣

Te ,94. Stoichkov i Salenko su dali po 6 golova i bili najbolji strelci.

Poslednja izmena:
@spotpala Da, tako je i bilo. Samo što je ta igra donosila rezultat, ne lepotu. Naravno, na kraju im je sve oprošteno jer su doneli titulu. 🙂

@delboy Ali ja sam pisao o ‘94. ne o ‘98. Inače, pratilo se ‘94. i navijalo za Brazil na kraju. Gotivio sam mnogo Stoichkov-a, Bugari su tada bili dobri, baš mi bilo žao što nisu osvojili “medalju” (3. mesto). Sa svojih 21 sam i dalje sanjao da ćemo možda i mi uskoro do nekog polufinala. 🤣

Te ,94. Stoichkov i Salenko su dali po 6 golova i bili najbolji strelci.
Isto navijao za Hristu #8, najjaci bio Letchkov kao trener-igrač na terenu 😄

Ni meni nije realno, više bih voleo da oni osvoje nego neka Evropska repka. Brazil tek ne vidim nikako na tronu, nekao mi ne ide evropski trener uz brazilce, mada tu sad može svašta da se izmiksa i dogodi.

Sinoć odgledah dokumentarac na Netfliksu, osvajanje titule 1994. (Brazil). Imali su jednu od lošijih ekipa po imenima, nisu igrali lepršavi fudbal, ali su ipak uspeli uz dosta sreće. Rekao bih da ih je Sena gledao “odozgo” i da je Brazilu neka “viša sila” tada vratila malo zbog prerane smrti Sene. 🙂 Šalim se naravno, jedva su prošli kvalifikacije, raspad sistema je bio ali su uspeli da se srede i na kraju je to dalo rezultat.
Brazil te godine nije trebalo da prodje USA ali crveni je oprošteno i eto...

@old_bookmaker
Znam da si mislio na 94tu, zato sam i napisao da je 98me bila ozbiljnija ekipa u odnosu na prethodno prvenstvo ali nisu uspeli da odbrane titulu, iako su realno bili favoriti u finalu.

Inače, za ‘98. me vežu jako stresne situacije sa našom repkom. Za ove što su bili mali, Mijat je tada pogodio prečku.

A Holandezima oprošten čist crveni karton zbog toga što je Davids nagazio Mihajlovića a sudija bio jedini na stadionu koji to "nije video". Još Davida posle u nadoknadi dao pobedonosni gol!

Inače nismo često učestvovali na svetskom prvenstvu otkad ja gledam utakmice ali je neverovatno da nas baš hoće razni Sorenseni, Garsija-Arande, Feliks Brihovi i slični sa ogromnim previdima na našu štetu...

Snimaće se i biti produkcija utakmica u 8k a distribucija downsamplovano. Kada bi bar mogao sve da odgledam kada se zakuva u 4k 60fps to bi bilo za pamćenje.

A Holandezima oprošten čist crveni karton zbog toga što je Davids nagazio Mihajlovića a sudija bio jedini na stadionu koji to "nije video". Još Davida posle u nadoknadi dao pobedonosni gol!

Inače nismo često učestvovali na svetskom prvenstvu otkad ja gledam utakmice ali je neverovatno da nas baš hoće razni Sorenseni, Garsija-Arande, Feliks Brihovi i slični sa ogromnim previdima na našu štetu...
Nije Davids, Bergkamp

Prilozi

Za Argentinćane kao i uvek a ovo je bogami prvi out da su mi Englezi simpatični i realno imaju jak tim. Mada Francuzi su babaroge

Tuhel će biti ili fudbalski genije ili otkaz odmah nakon mundijala. Prosto je neverovatno šta je uradio sa spiskom pozvanih igrača, ima dosta upitnih imena a opet izostavio je neke igrače koji imaju neverovatnu sezonu iza sebe.

Mislim da Portugal i Holandija mogu mnogo. Takođe neko iznenađenje možda budu Norvežani. A mi, preslabi smo, toliko brzo padamo dole i kvalitet igrača i reprezentacije će nam uskoro biti na nivou Bugarske.

Mislim da je fudbal oko 2000ih do 2010 bio na vrhuncu, ali i pored toga današnji timovi bi na snagu, trčanje i taktiku lagano dobijali one od pre 20-30 godina.

Primer C.Ronaldo i R9 ili Ronaldinjo.

Taj nivo fudbala,magije i znanja koji su ovi prikazivali u par sezona CR7 nikad nije dostigao, ali zato je mašina za njih i mnogo uspešniji fudbler i kad se sve pogleda, nisu mu do kolena što se tiče veličine i uspeha. E tako je nekako i kada je u pitanju fudbal pre 2010 i posle.

Nema, kvalitet fubala je blago receno ocajan. Svake godine sve vise i vise se srozava. Nije samo na visokom nivou, na svakom.

Ja pratim dosta koliko mi vreme dozvoli, sarenoliko i sve, sto mnogi ne pomisle da gledaju, ali postaje nekad bas mucenje.

Nadam se bar zabavi. Ne mora kvalitet jer ga verovatno necemo vise ni vidjati u narednim godinama. Ali bar da bude zabavno.

Ne pratim ali tako je u dosta sfera, kad je profit važniji od sporta onda tu pravog sporta više i nema.

Prošla su ova vremena:

Spanija osvaja lagano, samo ako Lamar i Niko Vilijams budu spremni. Ali s obzirom da prvu ozbiljnu utakmicu imaju tek 27.06 protiv Urugvaja, nema razloga da ne budu spremni.

Ja navijam za Maroko pa šta bude.

Naš fudbal je očaj jer se guraju mamini i tatini sinovi. Sećam se moje generacije, prešao sve selekcije za reprezentaciju istoka i bio sam na spisku i nedelju dana pre odlaska na pripreme, mene izbace i ubace lika koji nije ni išao na selekcije.

Čuveni Rune Pedersen (izgovoreno glasom Milojka Pantića) i kasnije 2000. Žil Vesije koji nas je isto ukanalio sa sudijskim odlukama.

Mnogo jake traume imam od onih Vuvuzela, msm da cu i ovo propustiti.

Meni iskreno nedostaje onaj fudbal

"Faul na 42 metra od gola"

Veron, Zuninjo, Sinisa, Bekam, Krespo, Batistuta, Princ Rima, Nakamura, Karlos, Rivaldo, Hadzi, Rikelme, Pirlo, Hoojidonk

budu u fazonu: A cu da ga klepim odavde

Danas faul na 3 metra od 16terca a fudbaleri: "OvO Cu Da CeNtRiRaM"

Nazad
Vrh Dno