Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne videh, možda mi je promaklo, ima li neko da se podneo zahtev za raskid i tražio da mu ostane ista cena? Vidim da je većina ovde dobijala nove ugovore prilikom razgovora sa podrškom.

Ne postoji, Yettel je isticao u nekoliko navrata posle kupovine SBBa, da su ti kanali njihova exkluziva, što znači da će ih teško dati drugim operaterima.

Više nisu ekskluziva

Jesu dok ne istekne “eksluzivni” ugovor. Inace je tako i Yettel zavlacio korisnike da ce biti n1 samo sto nije, godinama. Na kraju bilo samo za nove korisnike, a za postojece nije.

kakve veze poslovne politike UG i A1, i njihovi pregovori, imaju sa ovom temom?

Hteo sam da raskinem ugovor zbog povećanja ali sam pristao preko telefona na 12m nepromenjenu cenu. U međuvremenu sam se predomislio i ipak bih da raskinem. Jel mogu još ili sam se *****o?

Tasta moja je vec godinama kod njih. Podnela zahtev za raskid zbog prelaska u A1 i maksimalno su dali 8 meseci za 1RSD posle EON full paket za 4800RSD, ako nekome znaci… Agent kaze da ne nude vise 12 meseci za 1RSD, da li je neko mozda dobio?

Tasta moja je vec godinama kod njih. Podnela zahtev za raskid zbog prelaska u A1 i maksimalno su dali 8 meseci za 1RSD posle EON full paket za 4800RSD, ako nekome znaci… Agent kaze da ne nude vise 12 meseci za 1RSD, da li je neko mozda dobio?

Dobio 12m za dinar, 2 box-a bez rente i ostali slotovi 3/5. Podneo zahtev za raskid pre nego sto se saznalo za poskupljenje, jer mi je bio poslednji mesec ugovora. Mozda to ima neke veze, ili to sto imam izbor optiku i A1 i MTS pa su zbog toga dali. Inace sam i prethodni ugovor imao 12m za dinar i onda 4449 din Eon Full paket je u pitanju, cak nije ni premium. Nudili pre toga 6m dok jos nisam podneo zahtev.

Meni su za Eon full duo odmah ponudili 9 meseci. Inače u februaru mi je isteklo 12 meseci besplatno pa sam u suštini samo 2 meseca plaćao punu cenu paketa.

Da li neko moze da potvrdi da li se oprema razduzuje sedmi dan od podnetog raskida ili sutradan? Podneo sam zahtev 2.6. i sad vise nisam siguran da li je rekla od 9.6. ili posle 9.6, meni znaci kad cu otici zato sto mi je oprema uveliko raskacena i presao sam na drugog provajdera. Malopre zovem korisnicki da mi potvrde, operaterka se pravi prosta da prvi put cuje za otkazni rok od 7 dana i da zna za 30 dana, sto svakako nije slucaj ovde. Da li je moguce da su operateri pali s kruske i da ih niko ne zove za raskide? Jezivo kako su istrenirani i da sva lopta pada na ljude u poslovnici, kao da redovi u Beogradu nisu inace sumanuto veliki

Imaš fore do 7 dana od datuma raskida, nakon toga ne primaju uređaje i fakturišu ti ih po nekim sumanutim cenama.
Idi sutra i završi.
Ja npr. imam fore 7 dana od datuma kada mi prestaje UO i usluga (jer sam već podneo zahtev za raskid) da vratim sve.

Оператери у Србији су озбиљно безобразни са враћањем електронског отпада по престанку уговора. Ситуација где би Рател и неко удружење потрошача требало да дефинишу јасна правила, као уосталом и за раскид уговора. Вишеструке посете пословницама ради овога су најобичније малтретирање.
Пошаљеш мејлом захтев за раскид, добијеш датум престанка услуге, опрему проследиш у одговарајућу канту, платиш завршну фактуру и з-драво. Знам да не може тако, однос према бедним корисницима мора да има и ту обавезну понижавајићу, да не кажем сексуалну ноту.

Imaš fore do 7 dana od datuma raskida, nakon toga ne primaju uređaje i fakturišu ti ih po nekim sumanutim cenama.
Idi sutra i završi.
Ja npr. imam fore 7 dana od datuma kada mi prestaje UO i usluga (jer sam već podneo zahtev za raskid) da vratim sve.
A kad je tačno ugovor raskinut? Onog dana kad je podnesen zahtev za raskid ili kada te posle zahteva pozovu sa ponudom pa je odbiješ?

Meni ističe UO 17.06.2026., pa sam ja zato otišao u poslovnicu 18.05. i podneo zahtev za raskid, tačno 30 dana pre nego što će da istekne UO.
Dobio sam papir gde tačno piše šta treba da vratim u roku od 7 dana nakon što mi istekne UO i ugase mi signal.
Dakle, ja imam rok od 17.06. - 24.06. da im vratim sve što je na spisku ili će mi fakturisati uređaje.
Ne treba brkati UO i Ugovor, ja sam samo natempirao tako da ću Ugovor da raskinem istog dana kada mi ističe UO da im ne bi plati ni dinara dodatno.

Ali ja sam ovde pitao za raskid nakon povecanja cena, za koji smo masovno isli u poslovnicu, ne za standardni raskid ugovora koji se najavljuje mesec dana ranije

Pa nema nikakve razlike u vezi vraćanja uređaja.
Vraća se 7 dana po raskidu Ugovora, s tim da ti svoj Ugovor imaš pravo da raskineš istog trenutka kad odeš u poslovnicu, a ja moram da najavim 30 dana unapred, pa me onda zovu i smaraju da ostanem (što su radili).
Za raskid Ugovora zbog povećanja cene NE SME da postoji nikakav otkazni rok, jer ga ti raskidaš zato što su ti promenili uslove Ugovora, jedino što imaš fore da ga raskineš 30 dana od datuma kad je ova promena nastupila. Dakle, u prvom slučaju kada ja raskidam Ugovor jer tako želim, moram davaocu usluge da dam fore 30 dana. U drugom slučaju, kada je davaoc usluge tebi promenio odredbe Ugovora, mora tebi da da fore 30 dana da ostaneš ili raskineš Ugovor.

Ali dolazi do konfuzije to što u ovom slučaju nema otkaznog roka, ali kada podneseš zahtev za raskid usluga i dalje ostaje aktivna do kad?
Evo ja sam podneo zahtev za raskid u sredu, u petak me zvali sa ponudom, ja odbio. Rekli su mi da vratim opremu u roku od 7 dana (dakle verovatno do petka, iako ću to da uradim ranije). Ali usluga mi je i dalje aktivna, još nisu isključili ni internet ni TV.

Za sve koji su na novim paketima postoji mogućnost da se preko moj sbb aplikacije poveća broj slotova sa 3 na 5.
Moje usluge-televizija-eon mobilna aplikacija. Aktivacija 0 din

Ali dolazi do konfuzije to što u ovom slučaju nema otkaznog roka, ali kada podneseš zahtev za raskid usluga i dalje ostaje aktivna do kad?
Evo ja sam podneo zahtev za raskid u sredu, u petak me zvali sa ponudom, ja odbio. Rekli su mi da vratim opremu u roku od 7 dana (dakle verovatno do petka, iako ću to da uradim ranije). Ali usluga mi je i dalje aktivna, još nisu isključili ni internet ni TV.
Problem je što ti kad podneseš zahtev za raskid, jer su oni prekršili ugovor, Ugovor mora da bude raskinut ili da se oni vrate u okvire Ugovora.
Pošto oni neće to da urade, do 01.07. ne moraju da ga raskinu, jer su u okvirima tog Ugovora.
Ali to je krajnji rok za raskid, ne smeju da zagaze u 01.07. neraskinutog Ugovora, pošto je to osnov za tužbu.
Dakle, imaju do tog datuma fore da te muntaju i cimaju, pri čemu, ako se ti izjasniš, kao npr. ja što sam se izjasnio da pristajem isključivo na novu UO od 24 meseca FOC, ne bi smeli da te ponovo zovu i nude, jer to je uznemiravanje. Kao što ti imaš pravo da poslednjeg dana juna, s obzirom da je radni dan, odeš u poslovnicu, odneseš uređaje i zatražiš raskid, morali bi da ga urade tog istog dana.
Pošto se u Srbiji baš i ne poštuju zakoni, a ne postoji institucija kolektivne tužbe, realno je očekivati da se ode u poslovnicu bar 10 dana pre tog 01.07., podnese zahtev i traži tačan datum kada treba doći, potpisati raskid i doneti sve od uređaja što je dato na korišćenje po Ugovoru.
Procedura je krajnje jednostavna, svi ovde imaju vremena za sebe i ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema.

Problem je što ti kad podneseš zahtev za raskid, jer su oni prekršili ugovor, Ugovor mora da bude raskinut ili da se oni vrate u okvire Ugovora.
Pošto oni neće to da urade, do 01.07. ne moraju da ga raskinu, jer su u okvirima tog Ugovora.
Ali to je krajnji rok za raskid, ne smeju da zagaze u 01.07. neraskinutog Ugovora, pošto je to osnov za tužbu.
Dakle, imaju do tog datuma fore da te muntaju i cimaju, pri čemu, ako se ti izjasniš, kao npr. ja što sam se izjasnio da pristajem isključivo na novu UO od 24 meseca FOC, ne bi smeli da te ponovo zovu i nude, jer to je uznemiravanje. Kao što ti imaš pravo da poslednjeg dana juna, s obzirom da je radni dan, odeš u poslovnicu, odneseš uređaje i zatražiš raskid, morali bi da ga urade tog istog dana.
Pošto se u Srbiji baš i ne poštuju zakoni, a ne postoji institucija kolektivne tužbe, realno je očekivati da se ode u poslovnicu bar 10 dana pre tog 01.07., podnese zahtev i traži tačan datum kada treba doći, potpisati raskid i doneti sve od uređaja što je dato na korišćenje po Ugovoru.
Procedura je krajnje jednostavna, svi ovde imaju vremena za sebe i ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema.
Ne znam jesi čitao moje prethodne objave, ali to oko vraćanja opreme je "misterija".

Do sada, svaki SBB ugovor koji sam raskidao je izgledao isto, podnese se zahtev u poslovnici u papirnom obliku, od tada teče 30 dana otkazni rok, nakon čega imaš 7 dana da vratiš opremu. To su mi potvrdili i preko maila (jedno zvanično i u pisanom obliku, tete u poslovnici zanemari).

A vraćanje opreme pre tih 30 dana je bukvalno ako prođe prođe. Pokušano u više različitih gradova, na više različitih ugovora i datuma, uvek isto, 30-7.

Meni su rekli.da.donesem opremu do kraja juna i tada se raskida ugovorna obaveza,tj danom kada razduzim opremu
Dug mozes platiti i kod njih u ekspozituri

Ne znam jesi čitao moje prethodne objave, ali to oko vraćanja opreme je "misterija".

Do sada, svaki SBB ugovor koji sam raskidao je izgledao isto, podnese se zahtev u poslovnici u papirnom obliku, od tada teče 30 dana otkazni rok, nakon čega imaš 7 dana da vratiš opremu. To su mi potvrdili i preko maila (jedno zvanično i u pisanom obliku, tete u poslovnici zanemari).

A vraćanje opreme pre tih 30 dana je bukvalno ako prođe prođe. Pokušano u više različitih gradova, na više različitih ugovora i datuma, uvek isto, 30-7.
Opremu ne smeju da prime pre raskida Ugovora, zato što je to direktno kršenje tog Ugovora za koji imaš pravo da ih tužiš, jer ti uskraćuju pravo korišćenja usluge koja je definisana Ugovorom.
Zato je jedino ispravno da, kada podneseš zahtev za raskid u poslovnici i dobiješ spisak opreme koju moraš da vratiš, dobiješ rok do kad moraš da je vratiš, ne kasnije od 31.06., a da se činom vraćanja opreme automatski raskida Ugovor i niko više nema ni prema kome bilo kakve obaveze. Naravno, sva dospela potraživanja moraju da se plate pre raskida Ugovora.

Kakve veze ima šta si ti sa njima pričao telefonom i šta oni nude, gleda se ono što si potpisao i što stoji na papiru "do 8 dana" od tog potpisa.

Da, 8 dana, ne 7, moja greška.
Kako god, ja bih danas, da sam na njegovom mestu, odneo i razdužio se.

Sta se desava ako neko ima neki kes u plusu kod njih (10K+ dinara) jer je uplacivio za vrrme 1din perioda i zeli da raskine ugovor? Da li Sbb ima mogucnost da mu to isplati?

Nazad
Vrh Dno