Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Je li Nidzu pauka bolje gledati B&W ili u coloru?

Ovako na prvu mislim da ću ići na artistički B&W. Ako neko smatra da grešim neka me ispravi, da ne gledam dva puta… ili je možda to i poenta gledati obe verzije🤔
Krenuo sa klincem BW pa prebacili u boji ne znam nisam pametan ali obe imaju svoj šmek. Jeste noir i razum i hype kažu da se gleda BW ali toliko se propušta. Kad bih imao dva seta očiju pada paralelno gledam 🤣. Možda budem gledao jednu ep bw jednu color videćemo.

Завршио Ниџу Паука и мени је ово 8/10. Црно белу верзију свих епизода, наравно.
Него - да ли је ово замишљено као мини серија од само једне сезоне, или се још можемо надати дружењу са Џонијем?

Je li Nidzu pauka bolje gledati B&W ili u coloru?

Ovako na prvu mislim da ću ići na artistički B&W. Ako neko smatra da grešim neka me ispravi, da ne gledam dva puta… ili je možda to i poenta gledati obe verzije🤔
Ja sam počeo u koloru i posle prve epizode se prebacio na crno belo i posle se nisam vraćao na kolor 😁 kolor verzija je zanimljiva, ali deluje nekako više veštački nego crno bela.
Sama serija je u suštini OK. Pre svega vizuelno kvalitetna. Gluma je isto OK. Scenario mi je nekako najslabija tačka, suviše generic, Marvel friendly noir 😁 od mene 7/10.

The Boroughs (TV Series 2026- )

Zanimljiva serija, volim taj žanr, drži pažnju (nije kao From npr.) tako da preporuka za gledanje. Videćemo da li će je obnoviti za drugu sezonu...

The Pitt stvarno jako dobra serija, još 5 epizoda mi ostalo S2, jedva čekam S3.

Između 1. i 2. sezone napravih mali brejk sa The Missing (sećam se da je bila na TV ali je do sad nisam gledao) starija zapadno-evropska koprodukcija o nestaloj deci. Zaslužuje visoku ocenu sa IMDB, možda ne baš preko 8 ali jača 7 sigurno. Pokojni Čeki Karjo bio mnogo gotivna njuška i odličan glumac…

Posle Jame gleda mi se Nidza pauk ali imam svoju listu po kojoj idem te 🕸️ mora čekati svoj red…

The Chosen, fantastična serija o Isusu Hristu i njegovim sledbenicima.
Bio sam skeptičan na početku, jer većina ovakvih pokušaja nekako ne uspeva da ode dalje od prepričane priče iz Novozavetnih Jevanđelja, ali ovo je nešto najbolje ikad snimljeno na ovu temu.
Autori suštinski nisu odstupili od Biblijskih spisa, ali je priča dobila na dubini i kvalitetu na mnogo nivoa.
Savršen kasting i sjajna gluma su samo doprineli tome, a Jonathan Roumie u ulozi Isusa, je odigrao ulogu života.
Emitovano je pet sezona, a poslednja (i najteža za gledanje), će biti prikazana krajem godine.
Odgledao sam sa ukućanima i mogu samo da kažem, vredelo je svaki minut.

The Pitt stvarno jako dobra serija, još 5 epizoda mi ostalo S2, jedva čekam S3.

Između 1. i 2. sezone napravih mali brejk sa The Missing (sećam se da je bila na TV ali je do sad nisam gledao) starija zapadno-evropska koprodukcija o nestaloj deci. Zaslužuje visoku ocenu sa IMDB, možda ne baš preko 8 ali jača 7 sigurno. Pokojni Čeki Karjo bio mnogo gotivna njuška i odličan glumac…

Posle Jame gleda mi se Nidza pauk ali imam svoju listu po kojoj idem te 🕸️ mora čekati svoj red…
Nisam znao da je Čeki Kajro preminuo, skoro sam baš naleteo na kablu na Baptist, spin off serije The Missing, koja mi se i dalje drži visoko na listi. Nisam naišao na tematski i strukturno bogatiju priču.

i ja sam se iznenadio za Čekija… ali još više sam se iznenadio za Emiliju, glumila policajku u prvoj sezoni, a našoj publici poznata kao prelepa Marijana iz Pakta sa vukovima. Baš☹️😢

Poslednja izmena:
Au kako vreme leti kao juče da sam razmatrao Missing pa odustao zbog tematike ladno izašla pre 12 godina.

Nazad
Vrh Dno