Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Po svemu viđenom počela je naplata dodatno PDV 20%. Iako su svi pričali da je Temu kod nas sve uračunao i zato su skuplji i do 30% u odnosu na npr Hrvatsku, izgleda da nije 😀

Da nije možda zavisno zbog određene vrste robe pa iz tog razloga se na konkretan artikal primenjuje? Šta piše klikom na znak pitanja?
Oni bi svakako trebali da plate carinu i ostalo tj valjda su do sada placali i bilo je u sklopu cene samo nam nije pisalo koliko je..tako sam bar ja mislio...kako sad onda odjedjom naplacuju meni ovo više liči da oni hoće da uzmu dupli novac za carinu i ostalo...

Čemu viđenom? Meni je juče nešto stiglo. Sve kao i do sada, ništa nisam dodatno platio.
Pa i ne plaća se dodatno. Počelo je da se naplaćuje od 03.06 i naplaćuje se unapred uz porudžbinu. Na svim dosad objavljenim fakturama je u iznosu od 20% tj po formuli za računanje pdv (iznos *20/120)

Pa i ne plaća se dodatno. Počelo je da se naplaćuje od 03.06 i naplaćuje se unapred uz porudžbinu. Na svim dosad objavljenim fakturama je u iznosu od 20% tj po formuli za računanje pdv (iznos *20/120)

Možda pokušavaju da budu transparentni pošto malo-malo neko pita da li se plaća carina i PDV. Ovako izdvoje koliko je to i lepo vidiš prilikom kupovine. I sada to plaćamo, samo što ne vidiš koliko je, nego je u sklopu cene.

Ne, kod mene je bilo nekoliko porudžbina sa dva različita naloga i juče jedna - nema nikakve dodatne stavke/naplate...

Evo npr. sada sam dodao u korpu da vidim da li išta obračunava dodatno na cenu...

Screenshot 2026-06-06 at 06.31.10.webp

Danas sam hteo da porucim par stvari, napravim spisak u korpi, obracuna mi cenu korpe i taman sam hteo da kliknem plati kad sam ukapirao da je cena veca nego obracunata korpa: Temu mi je dodao jos 20%, na stavku "Import charges" ????
Pokusao sam da napravim i druge nabavke, uvek mi zaracuna dodatnih 20%. Imam jos jedan nalog, na njemu mi ne zaracunava nista dodatno. Oba su na RS, ali mi izgleda onaj prvi potpada pod EU, a ovaj drugi ne. Sta mi je raditi?

• Like
Reagovanja: G17
Pa dobro vraticemo se svi onda na aliexpres ionako su im cene ludacke. Preziveti bez kineskih gluposti moze svako

Danas sam hteo da porucim par stvari, napravim spisak u korpi, obracuna mi cenu korpe i taman sam hteo da kliknem plati kad sam ukapirao da je cena veca nego obracunata korpa: Temu mi je dodao jos 20%, na stavku "Import charges" ????
Pokusao sam da napravim i druge nabavke, uvek mi zaracuna dodatnih 20%. Imam jos jedan nalog, na njemu mi ne zaracunava nista dodatno. Oba su na RS, ali mi izgleda onaj prvi potpada pod EU, a ovaj drugi ne. Sta mi je raditi?
Verovatno postepeno ide od clana do clane , moje misljenje je da su noviji korisnici prvi na udaru a stariji posle.

Oba su mi naloga iste starosti, na onaj na kome imam daleko vise narudzbi mi udaraju 20%, na onaj koji sam tek povremeno koristio ne. Prvi nalog (sa obracunatim pdv-om) placam intezinom karticom, drugi (bez pdv) paypalom. Bez ikakve logike.

Nazad
Vrh Dno