Po svemu viđenom počela je naplata dodatno PDV 20%. Iako su svi pričali da je Temu kod nas sve uračunao i zato su skuplji i do 30% u odnosu na npr Hrvatsku, izgleda da nije 😀
Oni bi svakako trebali da plate carinu i ostalo tj valjda su do sada placali i bilo je u sklopu cene samo nam nije pisalo koliko je..tako sam bar ja mislio...kako sad onda odjedjom naplacuju meni ovo više liči da oni hoće da uzmu dupli novac za carinu i ostalo...Da nije možda zavisno zbog određene vrste robe pa iz tog razloga se na konkretan artikal primenjuje? Šta piše klikom na znak pitanja?
Pa i ne plaća se dodatno. Počelo je da se naplaćuje od 03.06 i naplaćuje se unapred uz porudžbinu. Na svim dosad objavljenim fakturama je u iznosu od 20% tj po formuli za računanje pdv (iznos *20/120)Čemu viđenom? Meni je juče nešto stiglo. Sve kao i do sada, ništa nisam dodatno platio.
Pa i ne plaća se dodatno. Počelo je da se naplaćuje od 03.06 i naplaćuje se unapred uz porudžbinu. Na svim dosad objavljenim fakturama je u iznosu od 20% tj po formuli za računanje pdv (iznos *20/120)
Pa i ne plaća se dodatno. Počelo je da se naplaćuje od 03.06 i naplaćuje se unapred uz porudžbinu. Na svim dosad objavljenim fakturama je u iznosu od 20% tj po formuli za računanje pdv (iznos *20/120)

Ja sam mislio da se ovi novi nameti odnose na male pakete vrednosti do 150e...Ne, kod mene je bilo nekoliko porudžbina sa dva različita naloga i juče jedna - nema nikakve dodatne stavke/naplate...
Evo npr. sada sam dodao u korpu da vidim da li išta obračunava dodatno na cenu...
Pogledajte prilog 541991
Nema ni kod mene ali polako za neki dan će da bude kod svih. Država je bankrot.
Verovatno postepeno ide od clana do clane , moje misljenje je da su noviji korisnici prvi na udaru a stariji posle.Danas sam hteo da porucim par stvari, napravim spisak u korpi, obracuna mi cenu korpe i taman sam hteo da kliknem plati kad sam ukapirao da je cena veca nego obracunata korpa: Temu mi je dodao jos 20%, na stavku "Import charges" ????
Pokusao sam da napravim i druge nabavke, uvek mi zaracuna dodatnih 20%. Imam jos jedan nalog, na njemu mi ne zaracunava nista dodatno. Oba su na RS, ali mi izgleda onaj prvi potpada pod EU, a ovaj drugi ne. Sta mi je raditi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari