Šta je novo?

HD filmovi - Tehnicka diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MadVR је одличан за уп ако се гледа слабија резолуција на великом екрану, првенствено за пројекторе.
Данас, за 1080р и 4К материјал бољи андроид боксови дају исти квалитет слике. После много година једини комп у хт систему је нук-сервер.
Потрошња струје је такође битан фактор.
Иначе, такође нисам добио DV преко mpcVR.

I da kao što kaže @Stock mana madVR-a je ta jer ne podržava HDR10+...

"No, standard madVR on Windows does not support HDR10+ metadata pass-through or processing
. While it is the premier tool for static HDR10 tone mapping on PCs, it cannot utilize dynamic HDR10+ metadata, defaulting to standard HDR10 for playback.
Key Details:
  • No Native Support: Currently, no widely used Windows media player with madVR supports HDR10+ metadata pass-through.
  • Behavior: HDR10+ content will play, but it will be rendered as standard HDR10 (static metadata).
  • Alternatives: To get HDR10+ on a TV from a PC, you generally need to use built-in smart TV apps (like Plex or Jellyfin) rather than direct PC-to-TV HDMI output via madVR.
  • Future Hope: While there are discussions on implementing HDR10+ via open-source solutions like libplacebo, there is no official madVR support yet.
For the best picture quality on a PC, many users prefer madVR’s high-quality Dynamic Tone Mapping (DTM) to convert HDR10 content to their display's capabilities, rather than relying on dynamic metadata formats like HDR10+ or Dolby Vision."

A vidiš kažu da taj Plex radi posao i pušta sve! 🙂
Jel dobijas DV, ako nema DV onda dzabe. DV je meni daleko superiorniji u odnosu na HDR10 i HDR10+.

Imam setovano da mogu u par klikova da probam remuxe sa HDR10 i paralelno Hibride sa DV. DV je daleko bolja slika, boje mnogo bolje, brigthnes i contrast. Za SF smo provalilo da imaju i IMAX verzije koje imaju neke scene u 16:9 ali to je sada druga polemika.

Jel dobijas DV, ako nema DV onda dzabe. DV je meni daleko superiorniji u odnosu na HDR10 i HDR10+.

Ne, nažalost madVR ne podržava Dolby Vision.
Zato sam i pitao @Stock kako preko MPC-HC x64 i njegovog MPC Video Render-a dobija Dolby Vision i koja su to podešavanja.
Sada sam u MPC-HC podesio MPCVR i dobio HDR10 na TV-u (TCL 65C935), ali DV nikako ne dobijam...
I još jedna stvar me zanima jer takođe preko MPCVR ne mogu da podesim i da dobijem 24Hz, već samo 60Hz, dok sa madVR dobijam 24Hz i slika je fluidnija.

20260222_122603.jpg

Ovo je materijal i možda negde grešim?

300 DV.jpg

Poslednja izmena:
To teško mogu da ti pomognem jer tu kombinaciju ne koristim odavno ima sigurno 5 godina. Predlazem ti da uzmes neki dobar box i da progledas. Npr kod mene je Dune HD koji ima interni Dune Media centar koji na zalost moze samo na njihove boxove i 100% nije subjektivan osecaj kad kazem da taj plajer ima bolju sliku od Nove i ostalih sa Android platforme. Koliko sam provalio ima shaprness bolji. Ujedno pušta sve žive i ne žive profile DV i famozni P8. Ne postoji sta ne moze da pusti. Nije jedini naravno istrazi vidi sta ti odgovara. Boxovi su odavno bolje resenje zbog DV i plug and play priče mada ja konstantno nesto cackam. Sad sam uvezao dmm, zurg (uzeo najnoviju verziju bruka je), real debrid plus radarr, sonarr spojene naRDT client. Tri klika (dmm + zurg sa rclone, ova prica sa arrr je novo dodavanje i ceka se) film od 80gb pustam na boxu. Materijal i vrste snimaka da biras koliko hoces. Moze sve to i na pc, zapravo mountovan virtuelni drajv i jeste na pc ali dzaba kad ne izvlaci DV iz njega.

P.S. to što ti se dešava je fall back sa DV na HDR10 jer ne podrzava DV layer.

Evo gledam to je Profil 8 DV, pogledaj kako ga prikazuje.

Prilozi

• 20260222_131410.jpg
    20260222_131410.jpg
    427.7 KB · Pregleda: 51
  • 20260222_131558.jpg
    20260222_131558.jpg
    390.7 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Dune Homatics box R 4K plus je фантазија шта и како ради. Штета што им је то једини сертификовани уређај. Имају боље моделе, који су само за локални стрим,

zamolio bih da ne širimo temu na "PC vs box"

Dune Homatics box R 4K plus je фантазија шта и како ради. Штета што им је то једини сертификовани уређај. Имају боље моделе, који су само за локални стрим,
Posle 3 meseca svakakvog buduenja danas naletim na neke njihove pluginove. Znaci nista nije potrebno sve pusta iz globalne liste fimova. Pisacu ti na PM da ne sirim offtopic. Cak i TV kanali su resivi ali ide neka pretplata, to mi tek ostaje da istrazim. Izvinjavam za off

Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC) is a free and open-source video and audio player for Windows. It is famous and loved for its simple and effective user interface, providing an excellent user experience.

v2.7.0 nova verzija:

Koji je najbolji player da se gleda SBS (side by side) VR video na monitoru (bez drugih dodataka,head setova itd) kao 360-degree video?.....imam par plejera,ali nijedan ne radi potpuno OK

VLC, verzija 3.0 pa na gore - ne mogu nikako da ga podesim,pusti sbs VR video ali u nekim izmrljanim bojama

Go Pro player (starija verzija) - radi u principu ok,ali samo sa h264 fajlovima.....sa h265 hevc nema sanse,ili idu prilicno usporeno ili crn ekran....sto kodeka sam menjao,ali nece

Pot Player - isto radi ok,ali nema mogućnost zumiranja videa kao što to npr ima Go Pro Player...

Da li ima još koji?

Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HC) is a free and open-source video and audio player for Windows. It is famous and loved for its simple and effective user interface, providing an excellent user experience.

v2.7.2 nova verzija:

If you create an OpenSubtitles account and configure it in MPC-HC settings then you may be able to bypass the quota.
Options > Subtitles > Misc > Right-click on OpenSubtitles.com > Setup > Fill in username/password

Media player clasic je najcesce deo paketa K Lite. Koristim K lite codece i MPC ali onaj u prvoj najstarijoj verziji bez mnogo ukrasa bukvalno od kada postoji par decenija. Nikada nisam ni koristio nista drugo osim njega. Znaci sve je u paketu i codeci i player.
Tako da deinstaliraj sve sto si instalirao kao codece i preuzmi besplatni K Lite paket codeca i player. Imas vise verzija tacnije 4 ti uzmi Mega koja ima sve sto postoji. Takodje prilikom instalacije nemoj automatiku vec ti podesavaj sve sta te zanima, tzv. custom.

Nazad
Vrh Dno