Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre dva dana sam bio u SBB poslovnici, "podneo" zahtev za raskid i dobio papir sa pečatom. Danas odem da vratim opremu, kaže nema zahteva u sistemu. Ja im pokažem papir, kaže možemo opet podneti.

Prošli put mi je rekla da imam 7 dana da vratim opremu, sad kaže posle 7 dana i mogu do kraja meseca. Kontakt centar kaže "mi smo tehnička podrška", ne možemo da vam damu više informacija koji je rok za vraćanje opreme, ali ni kalo da podnesete prigovor.

Papire/zahteve više ne primaju, kažu "uzeli su nam delovodni pečat", pišite na mail [email protected] na koji je poznato da ne prima reklamacije ni zahteve.

Čet bot/agent na sajtu, kao i Facebook kontakt sa agentom ne radi.

I meni su dali taj papir, radnica u poslovnici nije pravila nikakve probleme, upisano je šta treba da se vrati sa svim podacima i ja na dan isteka vraćam opremu, nikakve šibicarske fore im neće proći.
Jedino što meni i ističe ugovor tada, ne raskidam ga pre vremena zbog ovog poskupljenja.

Sad ce i oni verovatno da krenu da muljaju i maltretiraju ljude oko raskida kao mts prosli put kad je bilo povecanja cena, pa su izmisljali razne procedure i maksimalno komplikovani raskid koji treba da bude prilicno jednostavan. Moguce da raskida mnogo veci broj ljudi nego sto su ocekivali pa im se to ne dopada. EON Duo Premium(paket koji je vec bio preskup) ide na 5300, stvarno nisu normalni. 45e za paket koji ima samo TV i net brzine do 400Mbit, moze im se..

Hmmm... kad mi istekne 12 meseci za dinar, onda ću da ih zovem da raskinem ugovor ukoliko mi ne daju ponovo 12 meseci za dinar 🙂
Infinite internet glich.

Kod mene raskid prošao bez problema. Juče me zvali da ponude 9 meseci po 1 dinar, ja im rekao da pozovu danas dok definitivno odlučim.
Pozvali danas, rekao da ipak odustajem. Rekli su mi da u roku od 7 dana donesem opremu.

Net TV Premium+ im je sad 5400, al šta je to za njih, srećom ne poskuplju baš svake nedelje. 😉

SBB tvrdi pazar kao i Yettel. Poslao sam mejl još pre najave poskupljenja da se kao raspitam za raskid zbog bolje konkurentske ponude, pa su oni prosledili moj upit. Nadao sam se da će zvati neko kršten i da se dogovori nešto smisleno. Ali avaj, od krštenog agenta ni traga.

Sada su konačno zvali, ali ne nude ništa osim 50% popusta tokom prve godine. Još ja kažem za ponudu od A1 ali oni odgovaraju kao upoznati smo mi sa time što A1 nudi ali kao, ne damo više, i objasniše mi ladno proceduru za raskid i otkazni rok i sve. 🤣

Stoji da se ovde radi o starom paketu bez ugovorne obaveze koji keva od marta plaća po povećanoj ceni i smanjenoj brzini, tako da im nije preša za prevremeno raskidanje i tome slično. A možda i misle ako se neko nije pocimao da zove njih i potpiše novi ugovor od marta, da se neće cimati da raskida bilo šta.

Kako bilo, sledeće nedelje ćemo verovatno u poslovnicu zajedno pa da vidimo šta će da ponude tokom tog otkaznog roka.

Svi oni idu na to, da jedan broj ljudi neće da se cima po inerciji i zatežu sa bilo kakvim povoljnim ponudama do samog kraja.
Nisam ni ja hteo da se cimam, ali čaša se prepunila još od prve nepristojne ponude koju su mi dali i sad sam baš motivisan da ih se rešim.
Osim toga, imam ja i neke druge razloge, zašto više neću da imam ništa s njima, nije teško pogoditi koji su, ali to nije tema za ovaj forum.
Za mene su oni sad isto što i Telekom, a to znači da iz principa neću da im dajem pare, kad ne moram.

Svi oni idu na to, da jedan broj ljudi neće da se cima po inerciji i zatežu sa bilo kakvim povoljnim ponudama do samog kraja.
Nisam ni ja hteo da se cimam, ali čaša se prepunila još od prve nepristojne ponude koju su mi dali i sad sam baš motivisan da ih se rešim.
Osim toga, imam ja i neke druge razloge, zašto više neću da imam ništa s njima, nije teško pogoditi koji su, ali to nije tema za ovaj forum.
Za mene su oni sad isto što i Telekom, a to znači da iz principa neću da im dajem pare, kad ne moram.
Ja te u potpunosti razumem, ne bih im ni ja dao dinara preko onoga što moram. Vremenom se pokazuje da su svi isti, da preteranih razlika nema i da će postajati sve gori i gori. Da mogu mami brzo i lako da setapujem i da objasnim kako se koristi IPTV, pa još i nekako. Ovako joj je SBB/Yettel jedina realna opcija, pa onda barem da izvuče maksimum i plaća što manje za ovih par godina koliko će SBB još postojati.

Netačno, signal se NE gasi sve dok se ne vrati oprema, a oprema se vraća "najkasnije DO 8 dana od dana prestanka ugovora" i to je to.
Ovih 7-8 dana smaraju telefonom sa ponudama, a vrv ima ljudi koji i zaborave na vreme da vrate opremu tako da i tu zarade... 🙂

Ovo iznad citirano piše na zahtevu za raskid pretplatničkog ugovora.

Do kraja juna 30.06 je moguće raskinuti ugovor na ovaj način, što isto stoji i u zahtevu i u obaveštenju...

Nisi u pravu. Ja sam vec raskidao vise puta prevremeno zbog promene cena, tako da ne pricam napamet. Jos jednom, oprema se vraca NAKON gasenja.

@Alanon
Jasno mi je to naravno. ja sam bio kod njih od prvog dana kad su došli u moj kraj jer su mi isto bili jedina opcija, ali sam imao sreću i da budem manje-više zadovoljan uslugom i cenom.
Ti dani su prošli i taj sbb više ne postoji, a izbor konačno imam i to je to.

Nama u Jagodini najbližaposlovnica je Paraćin tj Kragujevac. E sad može li beez cimanja do tamo recimo slanje brzom postom, a i to košta ili da sednem sa modemom pod ruku i furaj... Stvarno su krelci obični. Ostaje mi solucija Jotel/Supernova, mts postavio kablove,ali izgleda još nisu počeli produkciju za mts i A1? A fora juče slučajno vidim da je otključan Adrenalin kanal?!! Otkud to sad, nigde ne mogu da nađem obaveštenje?!!

Ja sam juče zvao kontakt centar, podnošenje zahteva za raskid ugovora je moguć samo u poslovnici. Kada potpisuješ ugovor ili aneks nije problem da se šalje brzom poštom.

Možeš da im kažeš i preko telefona da upute zahtev kolegama, ako se nadaš nekom pozivu za pregovaranje.

Mene zvali danas, dobio osam meseci po dinar i smanjio za 400 RSD zbog fiksnog. Ranije SBB nije imao ponudu bez fiksnog, tako da sam ga i do sada bzvz plaćao.

Da li je moglo bolje ne znam, ali je više puta rekla da je to maksimum, a nisam baš bio spreman da idem do kraja pa da se raskida, jer ne bih prelazio u MTS ili A1.

Otkud to sad, nigde ne mogu da nađem obaveštenje?!!

Kako bre dobijate te ponude po godinu dana za dinar,evo ja sam juce bio u poslovnici da platim racun,i kazu mi vama odavno istekao ugovor.Ja kazem ima dve godine.Ona kaze da li su vas kolege zvale oko produzetka,ja kazem jesu par puta ali lose ponude.Ona kaze ja mogu da vam sad ponudim dva meseca za dinar,sad je takva akcija.Ja se nasmejem i kazem ne hvala,cekam konkurenciju kad prodje optika.
U poslovnici podneses zahtev za raskid, kada pitaju razlog, kazes imam ponudu drugog operatera 12m za dinar. Kažu pozvaće vas oko mogućeg dogovora. Ovo je već 2 ugovor za redom kod SBB gde tako dobijem 12m za dinar. Uslov je jedino da imaš drugi izbor, jer oni znaju šta je dostupno na tvojoj adresi. Mene kad provere, vide da mogu i A1 i MTS optiku, tako da znaju da ne blefiram oko opcija. Tako da bi izvukao 12 meseci, moraš imati izbora nekog drugog, ako nemaš, onda mislim da možeš dobiti 6 ili 9 meseci max ako si dobar pregovarač 🙂.

Poslednja izmena:
Da li u tim pregovorima ikad daju ako trazis 3/5 slotove umesto 1/3 kao sto je na novim paketima?

Nisam isao u poslovnicu samo sam zvao telefonom da kao pitam proceduru za rqskid, dobio sam ponudu 12m 50% sto sam odbio pa je na keca ponudila 8m dinar basic paket na sta sam pristao, ako ne laze to je kao maksimum, 12 meseci vise nema, inace pre dva meseca mi je isteklo 12m po dinar tako da mi ovo dodje kao 20m po dinar 🤣
Znači sad za novi basic ugovor dobijaš 8m po 1din i ostatak 4500din?

Nisi u pravu. Ja sam vec raskidao vise puta prevremeno zbog promene cena, tako da ne pricam napamet. Jos jednom, oprema se vraca NAKON gasenja.
U suštini pričamo isto, signal gase za nedelju dana od zahteva za raskid ugovora, oprema može da se vrati kad god hoćeš, ali zašto ne koristiti do zadnjeg dana dok ne isključe uslugu? Svakako će naplatiti svaki dan dokle god je imalo usluge.
U principu nije klasični otkazni rok od 30 dana nego 7 dana (njihovih navedenih "do 8 dana").

Ček, ja sam podneo zahtev pre 2 dana. Danas su mi rekli da donesem opremu u roku od 7 dana.
Ako bih danas odneo opremu, svakako će mi naplatiti svih 7 dana?
Mislio sam sa ne treba čekati da oni ugase uslugu.

Da li u tim pregovorima ikad daju ako trazis 3/5 slotove umesto 1/3 kao sto je na novim paketima?

Po novom je 1/3 po default-u za nove koristike, za stare ako ne spomenes prebace te isto na 1/3, tako su neki rekli da su naknadno to primetili, a ja sam tražio da mi ostane 3/5 i drugi box bez rente i rekla je da može. Tako da, moraš reći, inače posle ne vredi.

U suštini pričamo isto, signal gase za nedelju dana od zahteva za raskid ugovora, oprema može da se vrati kad god hoćeš, ali zašto ne koristiti do zadnjeg dana dok ne isključe uslugu? Svakako će naplatiti svaki dan dokle god je imalo usluge.
U principu nije klasični otkazni rok od 30 dana nego 7 dana (njihovih navedenih "do 8 dana").
Bez šale, jedna je rekla da imam do 7 dana da vratim opremu, druga od 7 do kraja meseca, treća kad sam probao ponovo da vratim opremu da imam otkazni rok 30 dana pa posle toga da vratim opremu.

(patlidžan emoji)

Vraćam se upravo iz lokalne poslovnice sa gorkim ukusom u ustima. Srećom nisam poslušao agenta službe za zadržavanje i poneo opremu odmah, jer ne bi ništa bilo od toga. Radnica koja tu radi godinama (a sad je bila druga smena) ipak najviše zna, mada je bilo i loših momenata. Hajde prvo to da navedem, a posle i situaciju sa fiksnim.

Rekla mi je da moram da platim sva evidentirana dugovanja pre podnošenja zahteva, ne samo dospela. To, naravno, ne može biti tačno, a već je neko i pisao da se traže samo dospela, a ostala tek nakon otkaznog roka (bilo 30 dana uobičajeno, bilo sad ovih 7), ali dobro, nisam hteo da se svađam tim povodom, pa sam na licu mesta platio onlajn majski račun, karticom, preko aplikacije. Ona je pritom rekla da to ne radim nego da platim njoj na blagajni, jer se kao neće prikazati uplata preko aplikacije odmah. Tu sam je na licu mesta demantovao, platio onlajn i naravno da se odmah prikazalo, kao i uvek. Posle sam joj objasnio da se to što ona priča odnosi na plaćanje prenosom na račun, da tad stvarno treba vremena da se uplata evidentira i proknjiži, tako da je oko tog dugovanja sve pogrešila.

Pored tog bez veze momenta, bio je i jedan kad je proveravala moje tvrdnje da se još od 1. juna raspitujem oko raskida i da niko nije umeo lepo da mi kaže šta da uradim. Podsećanja radi, a sve sam ovde detaljno pisao, odmah prvog dana sam bio u poslovnici, gde neka mlađa radnica nije znala proceduru, pa me je uputila na kontakt centar, pa su me oni vrteli dva dana, dok nisam odbio ponudu da zadržavanje (osam meseci po dinar), a onda su mi rekli da samo odnesem opremu u poslovnicu (sklopom okolnosti nisam stigao da odem juče niti prekjuče, pa sam tek danas), dok niko nije imao pojma šta se dešava sa fiksnim. Dok je to gledala (vidi se očigledno evidencija u računaru), ova od malopre je povišenim tonom izgovorila jednu baš drsku stvar: vama je usluga savršena, vi nemate smetnji, raskidate samo zbog 300 dinara... Ne znam šta joj je to trebalo, kao da će joj biti odbijeno od plate što mi je odradila zahtev za raskid, ali okej. Naravno, kako sam ovde već pisao, to čak i nije tačno, ima dosta nerešenih prigovora, ja zapravo nisam zadovoljan njihovom uslugom, ali dobro, neka joj, verovatno nije gledala šta sve ima pre 1. juna (pa čak i samo maj da je pogledala, videla bi), a ja u tu raspravu već nisam hteo da se upuštam.

E, sad, dobra stvar, ona je jedina znala kako se prenosi fiksni, što je za svaku pohvalu. Doduše, napomenula je da nije sasvim sigurna, ali da je skoro izvesno da je tako, pa se nadam da jeste, tj. da imam tačnu informaciju. Fiksni broj je navodno slobodan za prenos samo u toku otkaznog roka, što je 30 dana u uobičajenom slučaju, odnosno ovih 7 koje sad nameću. S tim u vezi, ako bi mi "izašla u susret" i odmah u potpunosti raskinula ugovor prihvatanjem opreme (tad im, naravno, ne bih ništa platio nakon današnjeg dana, plus bi tek tad imalo smisla da mi traži da odmah danas platim majski račun), fiksni bi crkao zauvek. Tako da sam zbog želje ostalih ukućana (a i babine, pominjao sam ranije na temi, hahah) prihvatio tu žrtvu i potpisao papir koji svima daju, a opremu vraćam za sedam dana, dok dotad A1 treba da pokrene prenos, jer kod njih taj fiksni prebacujem. To sam, jelte, mogao da uradim odmah 1. juna da mi je lepo rečeno, a u ponedeljak bismo raskrstili, ali tako je kako je, kad sam već odlučio da zadržavam fiksni, trpim. A možda im i napišem neki besan mejl, razmisliću...

Ne bih da ti stvaram još veću konfuziju koja je na visokom nivou ali ponovo ti nije rekla istinu. Kada se raskine ugovor broj "visi u vazduhu" narednih 30 dana i spreman je za preuzimanje od bilo kog operatera ako se ništa ne uradi onda se vraća matičnom operateru koji može sa tim brojem sta želi. Obično ne urade ništa i može da se aktivira za par meseci ili godina, jedino ako im neko ne traži baš tu numeraciju i oni kažu može slobodna je.

A gde to piše? Veruj mi, i ja sam bio ubeđen da je tako, sve do ponedeljka, a onda apsolutno nigde nisam uspeo da nađem tu informaciju. Prošao sam čak i kroz RATEL-ove pravilnike o prenosu i nisam našao. A eto, baš sam bio ubeđen u isto i nije mi uopšte jasno odakle mi ta informacija. Čim i ti pominješ, nisam umislio, ali ne znam otkud. 🤷‍♂️

Nazad
Vrh Dno