Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dogovor

Dali ste podneli zahtev? Nama bilo 8 po dinar tako i ostalo bez podnosenja zahteva. Prvo se neki javio nije dao nista i onda druga dala tako
Da, juče sam podneo zahtev i danas su me zvali. Rekao sam da ću razmisliti do sutra, ali verovatno ću da pređem na A1 internet (TV mi ne treba).

Signal se gasi istog dana za prevremeni raskid, a rok za vracanja opreme krece od istog dana, i oprema vraca istog dana ili NAJKASNIJE do isteka roka. Ako se ne vrati oprema u roku onda se duzi po ceni iz cenovnika za opremu.

Sve ostale varijante koje se ovde komentarisu vaze samo ako vi pristanete na to, da se ne gasi signal isti dan, pa da cekate poziv za ponude, pa da se predomislite oko raskida.
Netačno, signal se NE gasi sve dok se ne vrati oprema, a oprema se vraća "najkasnije DO 8 dana od dana prestanka ugovora" i to je to.
Ovih 7-8 dana smaraju telefonom sa ponudama, a vrv ima ljudi koji i zaborave na vreme da vrate opremu tako da i tu zarade... 🙂

Ovo iznad citirano piše na zahtevu za raskid pretplatničkog ugovora.

Do kraja juna 30.06 je moguće raskinuti ugovor na ovaj način, što isto stoji i u zahtevu i u obaveštenju...

Poslednja izmena:
Da podelim sa vama, da sumiram, zvao sam ih radi informisanja o raskidu ugovora zbog povecanja cene. Uputili su me na sluzbu za brigu o korisnicima, malopre su zvali, dogovorio sam novi ugovor na dve godine, dobio sam 8 meseci za 1 din (nisu dali vise) i ostatak oko 4300din.

I ja imam u porodici te što hoće da uštede koristeći fiksni telefon, pa im je mesečni račun za njega 2500-5000 hiljada. Kad nisam umro kad sam video.
Au, loša priča, ali kod mene to nikad nije bio slučaj. Babi jedino bude veći račun kad mora da zove na mobilni jer nikog nema kod kuće, pa nema ko da joj se javi na fiksni. Pokušao sam i da je naučim foru da joj odbijem(o) poziv, pa da nju pozovem(o), ali nije uspelo, tako da se ipak javljam(o).

signal se NE gasi sve dok se ne vrati oprema, a oprema se vraća "najkasnije DO 8 dana od dana prestanka ugovora"
Pa to je kontradiktorno. Kada ugovor prestane, signal se gasi. Nemaju razloga da ti poklone (do) osam dana besplatne usluge, odnosno da ti je pružaju van ugovora.

a vrv ima ljudi koji i zaborave na vreme da vrate opremu tako da i tu zarade... 🙂
Istina, znam neke, a bilo je iskustava i na forumu sa tim.

Nama bilo 8 po dinar tako i ostalo bez podnosenja zahteva.
dobio sam 8 meseci za 1 din (nisu dali vise)
Znači isto kao meni samo na osnovu informisanja, što je u suštini odlično, jer to može da se obavi preko telefona, bez potrebe za odlaskom u poslovnicu.

U današnje vreme signal se fizički gotovo nikad ne ne gasi već se "samo" uređaji koje vraćate uklone za liste autorizovanih.

Na to i mislim, naravno, ali kolokvijalno kažemo da se gasi signal. (Povezana stvar, baš sam skorije sa tuđim STB-om probao radi li Supernovin kabl u mojoj kući koji nije godinama korišćen i radi.) Ta deautorizacija, međutim, treba da se desi istovremeno sa raskidom ugovora. Ostaje da nema smisla da bilo kome poklone (do) osam dana besplatne usluge.

Nece nikome pokloniti nista, stize racun sledeci mesec sa srazmernim danima koriscenja do predaje opreme.

Sto se fixnog tice, isti ce biti oslobodjen sa predajom opreme i tamo gde se prebacujes treba da naglasis da i njega prenosis. Izdaju ti privremeni broj dok se "oslobodjenje" ne desi. Ako te usluge kod drugog operatera pocinju sa radom pre kompletnog raskida sa sbbom.

Pa sve ti je napisao, ako si npr. 2. juna potpisao zahtev za raskid pretplatničkog ugovora i vratio opremu npr. 9. juna, u narednom računu će ti naplatiti sve do dana kada je vraćena oprema. Nema ništa džabe niti poklanjaju 🙂

Ma jasno da ne poklanjaju, nego sam mislio da se odmah na licu mesta plaćaju sva zaostala dugovanja prilikom vraćanja opreme, a ne da stiže račun tek sledeći mesec.

Da podelim sa vama, da sumiram, zvao sam ih radi informisanja o raskidu ugovora zbog povecanja cene. Uputili su me na sluzbu za brigu o korisnicima, malopre su zvali, dogovorio sam novi ugovor na dve godine, dobio sam 8 meseci za 1 din (nisu dali vise) i ostatak oko 4300din.
Za koji paket ste to dobili ?

Ma jasno da ne poklanjaju, nego sam mislio da se odmah na licu mesta plaćaju sva zaostala dugovanja prilikom vraćanja opreme, a ne da stiže račun tek sledeći mesec.laćaš odmah zaostala dugovanja ali i naknadno plaćaš kroz pristigli račun tekući mesec
Plaćaju se sva dospela zaostala dugovanja odmah,ali račun za tekući mesec dobija se naknadno shodno broju dana koliko je usluga korištena.

Sto se fixnog tice, isti ce biti oslobodjen sa predajom opreme
Nadam se da je stvarno tako, da ne bude da je ugašen/mrtav, tj. da mu nema spasa. Jer tako bi bilo u MTS-u, ne sme da se ugasi nego se ostavlja kao samostalna usluga bez UO, koja se pritom plaća 659 dinara mesečno, tj. srazmerno danima korišćenja.

Pa sve ti je napisao, ako si npr. 2. juna potpisao zahtev za raskid pretplatničkog ugovora i vratio opremu npr. 9. juna, u narednom računu će ti naplatiti sve do dana kada je vraćena oprema. Nema ništa džabe niti poklanjaju 🙂
To onda znači da ugovor nije raskinut 2. juna nego tek 9. juna. Neprikladna im je onda formulacija da se ugovor raskida jedan dan, a da signala i dalje ima, te da naplaćuju dane nakon raskida ugovora. To me je i zbunilo, pa sam zato napisao da je kontradiktorno i da ispada da poklanjaju neke dane, ali sad je jasno o čemu je tačno reč.

Poslednja izmena:
Nadam se da je stvarno tako, da ne bude da je ugašen/mrtav, tj. da mu nema spasa. Jer tako bi bilo u MTS-u, ne sme da se ugasi nego se ostavlja kao samostalna usluga bez UO, koja se pritom plaća 659 dinara mesečno, tj. srazmerno danima korišćenja.

To onda znači da ugovor nije raskinut 2. juna nego tek 9. juna. Neprikladna im je onda formulacija da se ugovor raskida jedan dan, a da signala i dalje ima, te da naplaćuju dane nakon raskida ugovora.
Što se tiče fiksnog prilikom raskida UO mora da se naglasi da zadržavaš fiksni do prelaska u drugu mrežu inače se automatski broj vraća u vlasništvo MTSa.

UO mi ističe 27. Juna, 28 Maja podneo zahtev za raskid, nakon isteka iste, jer su mi ponudili max 6m za dinar. Kada sam podneo zahtev, isključivo kao razlog naveo 12m za dinar kod drugog. Inace imam opciju A1 ispred kuce banderu, sto oni sigurno znaju.
Malo pre zovu, kažu uspeli smo da dobijemo 12m za dinar, ja kažem ok, ali danas vidim da ide skuplje za 300 din, može li da ostane ova cena? Kao to ne može da izdejstvuje.
Inace, imam 2 Box-a, drugi i dalje ostaje bez rente i tražio sam 5/3 slotova da mi ostane, što je rekla može, kao u fazonu sve što je tehnički može da se reši samo ne može oko cene za drugu godinu.
A1 za Duo dobijam 9m dinar i 15m 3499 din. Nema drugi box, tj ima za dodatnih 300 dinara i nema fiksni, ti može za dodatnih 200 din. Ako i to računamo, dodjemo da A1 izadje prosečno 2500 mesečno. A da ostanem u sbb-yettel 2375 din prosek. Rekao sam joj da me pozove sledeće nedelje za konačnu odluku, rekla nema problema, imamo vremena do 27 kaze. Eto, to je priča od malo pre, tako da 12m, 2 box-a i 5/3 slotova možete dobiti sigurno, verovatno pod uslovom da imate neki drugi izbor, ako nemate, onda pitanje koliko bi dali.

Kako bre dobijate te ponude po godinu dana za dinar,evo ja sam juce bio u poslovnici da platim racun,i kazu mi vama odavno istekao ugovor.Ja kazem ima dve godine.Ona kaze da li su vas kolege zvale oko produzetka,ja kazem jesu par puta ali lose ponude.Ona kaze ja mogu da vam sad ponudim dva meseca za dinar,sad je takva akcija.Ja se nasmejem i kazem ne hvala,cekam konkurenciju kad prodje optika.

Preko agenata, piši na ovoj temi

Meni su rekli još pre više od mesec dana, da su sbb EON paketi ukinuti i da mogu samo da mi ponude pakete koje imaju "u saradnji sa Yetelom", koji su eto malčice skuplji, a sada još i više posle ovog novog poskupljenja.
Sad sam dobio aneks, sa eon full duo me prebacuju na net tv basic, 8 meseci za dinar + ostatak po redovnoj ceni

Da li zovu vikendom? Odnosno, ako bi se danas podneo zahtev za raskid, da li bi zvali sutra (subota) ili prvi radni dan (ponedeljak)?

Da li moguće opozvati zahtev za raskid ugovora?

Subota im je radni dan, u poslovnicama sigurno. A da li je i u teleprodaji, to nije sigurno. Moguće je opozvati zahtev za raskid ugovora u svakom od tih 30 dana rezervisanih za raskid.

Много нафте им вуку рутери. 😀 Мораћу и ја да их контактирам да пробам да извучем неку понуду за наставак сарадње.

Nisam isao u poslovnicu samo sam zvao telefonom da kao pitam proceduru za rqskid, dobio sam ponudu 12m 50% sto sam odbio pa je na keca ponudila 8m dinar basic paket na sta sam pristao, ako ne laze to je kao maksimum, 12 meseci vise nema, inace pre dva meseca mi je isteklo 12m po dinar tako da mi ovo dodje kao 20m po dinar 🤣

Pitao sam ja i za tu soluciju da uzmem jaci paket a da daju vise meseci za dinar i opet mi nije ponudila vise od 8, verovatno zato sto nije proslo ni dva meseca otkad mi isteklo 12m-dinar, ko zna.

Nazad
Vrh Dno