Šta je novo?

Zvuk kao iz bunara na YouTube i na Zoom-u

BokiNS1971

Zapažen
Učlanjen(a)
03.06.2024
Poena
21
Zdravo.

Imam windows 11 i imam problem sa određenim videima na YT. Sve je to kulminiralo sinoć na nekom Zoom vebinaru gde je govornik isto tako bio skroz nerazumljiv.
Na YT je to slučaj na nekoliko jezika tj na default engleskom a kada se promeni na nemački onda je sve ok. U isto vreme pozadinska muzika je skroz ok.

Pomagajte ko Boga Vas molim. Ovo me sada već poprilično izluđuje.

Hvala unapred!!!

daj link ka primeru da vidimo da li je do tebe ili do videa

Zucnik na laptopu, BT slusalice....?

Vidi da li ti je ovde nesto ukljuceno, kod mene su slusalice:

1780661512729.webp
1780661564446.webp

Za zvucnike je drugacije, probaj ovo da iskljucis.

1780661707830.webp

Ako je cuje cudan odjek to je nesto vezano za speaker fill ili slicno verovatno.

Probaj i neke druge slušalice/zvučnike i ako imaš integrisanu zvučnu... Ja sam imao sličan problem jer je došlo do nekog spoja da li u konektoru ili kablu, davno je bilo pa se ne sećam tačno... ali slično, nešto se čulo dobro, a nešto sa tim nekim čudnim izobličenjima.

od preporucenih podesavanja nista nije pomoglo.
i dalje recimo engleski jezik videa ne radi kako treba a nemacki ili neki drugi radi ok.
svi problematicni videi rade kako treba na laptopu sa win 10 a na win 11 ne.
problem je i sa drugim zvucnicima i sa drugom muzickom karticom u win 11.

na korak sam da se vratin na win 10

Meni izgleda softverski problem, kao što kolega reče probaj drugi browser. Rekao bih da možda ipak nije browser ali svakako probaj, minimalan je utrošak vremena.
Probaj i živ sistem da butuješ sa fleške (Linux Mint na primer, jednostavno je, imaš sva uputsva na netu kako se radi) i videćeš da u istim tim videima sve radi ok.
A šta je tačno softverski je drugi korak, prvi je da definitivno utvrdiš prirodu problema, da li je hw ili sw.

upravo sam snimio webinar u mp4 na chrome preko ekstenzije na laptopu i sve je ok a kad taj mp4 pustim na desktop racinaru win 11 opet bunar (probao sam na 4-5 plejera).
instalirao cam i chrome i probao preko njega i opet isto kao i preko firefox-a.
ne razumem u svemu da sve radi ok kada se promeni engleski jezik u neki drugi (u slucaju problema na yotube sa pocetka price)

Ako ti se pojavljuje efekat reverb onda iskljuci mikrofon na slusalicama.Moze biti i da imas ukljucen efekat u pretrazivacu.Za cistiji zvuk moja preporuka je
Najbolji ekvilajzer zvuka za pretrazivace.
Ako ti je varijabilno pojavljivanje reverb efekta. uradi uninstall pretrazivaca i driver zvucne i ocisti windows registar od driver-a i pretrazivaca pa onda probaj ponovo.Probaj i druge pretrazivace.

Nazad
Vrh Dno