Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Malo pogledao i definitivno se odlučio za tvrdji sundjer i penu (sutra idem kod majstora u lokalu), sa oprugama mi nekako svaki mek (simpo je u pitanju) a ostali su dobrano skupi za moj dzep...
Uzmi HR penu. Gustina ti odredi tvodocu.

To rotiranje za 180 stepeni znači da onaj kraj gde ti je bila glava staviš tamo gde su ti noge? Nije mi jasno zašto to traže i šta se time dobija. Najveći pritisak na dušek je tamo gde su kukovi, a kad ga rotiraš za 180 stepeni ta tačka ostaje na istom mestu. Jedino prevrtanjem dušeka (površina koja je okrenuta ka plafonu da se okrene ka podu) dobijaš da ne bude najveći pritisak stalno na istom mestu.
Evo Guglao sam i naišao na ovaj članak i AI odgovor Da li treba okretati dušek . Vidim da su ovde mahom protiv ali svi preporučuju da se veliki dušeci okreću za 180 stepeni. Verujem da je tu pre svega bitnije kupiti kvalitetan dušek

Ako je neko iz Beograda u TC Karaburma izložbeni salon ima firma S dream. Dušeci se rade u više modela i dimenzija, probate, poručite i donose na adresu za 5 - 7 dana. Ja sam uzeo green plus. Imaju često i akcije pa najbolje da se isprati i pogleda uživo. Imaju i jastuke i navlake itd.

Pisali su cini mi ljudi za Anrijasevic duseke, imas i iKeine, drug uzeo u Ikei celu spavacu i dusek koristi ga godinu dana, on je nekih 185-190 sa 110kg i kaze da je zadovoljan

Na kraju dana, imam priliku da isprobam nekoliko različitih modela (Amflex iz Jagodine); i to na nekoliko dana, pa ću valjda naći odgovarajući. Inače razmak između letvica mi je skoro 10cm...

Uzmi HR penu. Gustina ti odredi tvodocu.
Uzeo tri modela (160x200)na probu za vikend:
1) 18cm HR pene - 18000din; u početku prvi izbor, tvrd, ne uranja telo, da se odmorim lepo... Medjutim posle nekog vremena bol u ključnim (dodirnim) tačkama, rame, kuk...
2) 16cm HR pene + 4 memory pena - 28000din; lagodniji osećaj mem pene uz podlogu ispod koja daje akcenat trvrdoće. Sasvim solidan izbor i rek'o to je to, best buy za moj skromni budžet, ali...
3) 27cm ukupno sa džepičastim jezgrom - 42000din; ne znam tačno koji je sastav, ali nekako za milju udobniji od oba prethodna... prosto ima neku elastičnost što ovi nemaju. Jeste i znatno skuplji, no ne kupuje se dušek često...

cek kako si uzeo tri da probas? dali ti da odneses kuci da probas za vikend duseke?

Nisam imao sa cim, pa su mi oni doterali...👍 inače radi se o majstorima koji prave krevete, a i prodaju dušeke (jer su im ti proizvodjaci neka rodbina)...

Pogledajte prilog 533838
Namestaj Lisko na instagramu, 330 eura boxspring krevet bez duseka za dusek 200x180
Ja sam kupio dušek u tržnom centru zmaj. Gdledao sam razne radnje tamo specijalizovane za dušeke Hespo, Saravia, Bonati i dušeci su dobri ali su i skupi. Na kraju sam kupio i nekoj radnji Dallas Group namestaj dusek na akciji Comfort mislim da je bio 45000 rsd i jako sam zadovoljan spavam na njemu evo 2 godine. Inače sam imao dosta problema sa ledjima imam ih i sada ali je dosta manje

Meni treba neki naddusek posto mi je neki stari propao.Taj stari je kupljen odavno u top shopu i odavno je izgubio svoju namenu.
Najverovatnije cu uzeti u jysk prodavnici model wellpur gt65 od 8cm visine.
Bio danas do radnje i imali su ga izlozenog samo u nekoj vecoj dimenziji.Isprobao ga nekih 10 minuta i za to vreme mi deluje kao skroz ok naddusek.
Na nekom je snizenju sada i u dimenziji 140x200 uz neki vaucer bi me izasao nekih 16500 dinara.
Inace koristim simpov trosed sa automatskim mehanizmom na rasklapanje i u trosedu je simpov dusek simpo san debljine mislim nekih 11cm od memorijske pene.
Posto se trosed svaki dan rasklapa i sklapa onda mi treba neki naddusek za spavanje i kazem ovaj wellpur gt65 mi deluje skroz ok.
Ne znam ima li nesto bolje u ovom cenovnom rangu da je visine isto barem 8cm?
Bio sam danas i do emezete i imaju neke nadduseke visine 5cm i isprobao sam par komada i ono mi deluje dosta losije od ovog wellpur-a.
Pa ako neko ima neku preporuku sta uzeti a da je bolje od ovog gt65 tu sam da cujem neki predlog?

Nazad
Vrh Dno