Šta je novo?

BMW uvodi humanoidne robote u fabrike u Evropi

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Roboti-u-BMW-fabrikama.webp

BMW uvodi humanoidne robote u fabrike u Evropi​

BMW će po prvi put koristiti humanoidne robote u proizvodnji automobila u Evropi. Roboti kompanije Hexagon Robotics testiraju se u fabrici u Lajpcigu i predstavljaju novi korak ka AI automatizaciji industrije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-tehnologija/bmw-uvodi-humanoidne-robote-u-fabrike-u-evropi/

Uvođenjem robota, ljudi će moći da se bave pametnijim i kreativnijim poslovima. Teško da će čovečanstvo propasti zbog AI i robota.

Зашто морају да буду хуманоидни? Пауколики би били вишеструко ефикаснији.

Uvođenjem robota, ljudi će moći da se bave pametnijim i kreativnijim poslovima. Teško da će čovečanstvo propasti zbog AI i robota.
To bi tako lepo i fino bilo da smo drugačiji.
Ovako računaj da će bogati još više zaraditi a raja će biti još više raja. Jer neke stvari se nikad ne menjaju zar ne.

Videćemo. Bogati postaju bogatiji, ali nije baš da narod postaje siromašniji. Srednji sloj u proseku živi bolje iz godine u godinu. Meni nije bitno to što je neko zaradio više od mene. Bitno mi je da sam i ja zaradio i da se moj kvalitet života poboljšava.

Mislio sam u globalu. Jednostavno se živi sve bolje i bolje, što prvenstveno omogućava tehnologija. LLM, AI, Roboti... će samo poboljšati kvalitet života.

Da bi raja imala veću zaradu, bogati moraju da prave višak vrednosti. Dobro je da bogati postaju bogatiji, jer će i za ostale da ostane više. Ne bih da idem dalje u temu, prećićemo na polje ekonomije. Nadam se da niko ne želi da se vraćamo na manufakturni način proizvodnje i da 99% građana ima sopstvenu firmu.

Da bi raja imala veću zaradu, bogati moraju da prave višak vrednosti. Dobro je da bogati postaju bogatiji, jer će i za ostale da ostane više. Ne bih da idem dalje u temu, prećićemo na polje ekonomije. Nadam se da niko ne želi da se vraćamo na manufakturni način proizvodnje i da 99% građana ima sopstvenu firmu.
Nije to bas tako, mnogo faktora utice na to:

Bogati investiraju u firme → otvaraju radna mesta (roboti?)
Raste proizvodnja → više posla i veće plate (robotima?)
Povećava se potrošnja(roboti trose platu?) → cela ekonomija (NE)raste
Porezi se koriste dobro(ne?) → (NE)finansiraju javne usluge (škole, zdravstvo)

Ne znam, ja iz svake godine u godinu živim sve lošije, a koliko gledam taj neki srednji stalež, bar po meni srednji stalež, nisam jedini kome stvari idu nizbrdo.
Neka sam ljubomoran, ali me pogađa da bogatiji imaju sve više, neka sam ja loš čovek, šta god, znam samo da moja plata vredi sve manje, super kome je drugačije.
Mislim da je kolega Megaskot lepo objasnio stvari.

Pre 4 godine za 30e sam imao bar dve pune kese kad kupujem u Aldiju ili Tesco, sad mi kesa ne treba, mogu u rukama da ponesem.

Dobro je da bogati postaju bogatiji, jer će i za ostale da ostane više.

Ne bih rekao

Nadam se da niko ne želi da se vraćamo na manufakturni način proizvodnje i da 99% građana ima sopstvenu firmu.

Ja želim. Ljudi bi bili zdraviji mentalno i fizički, ne bi imalo vremena za ******** preko TV a i Telefona. Više bi se družili kao naši roditelji. Bilo bi bolje i zdravije vreme

Nije to bas tako, mnogo faktora utice na to:

Bogati investiraju u firme → otvaraju radna mesta (roboti?)
Raste proizvodnja → više posla i veće plate (robotima?)
Povećava se potrošnja(roboti trose platu?) → cela ekonomija (NE)raste
Porezi se koriste dobro(ne?) → (NE)finansiraju javne usluge (škole, zdravstvo)
Sve važi, pod uslovom da se gledaju tradicionalni poslovi. Kako je industrijska revolucija stvorila nove poslove, kako je internet stvorio nove poslove, tako će i AI (LLM) stvoriti nove poslove. Koji će to poslovi biti, nemam pojma. Da znam, sada bih bio milijarder.

Nazad
Vrh Dno