Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

I sad je izbačena opcija da se podesi da odmah traži otisak, nego stoji ikonica pored brojeva za kucanje PIN-a.🤓 Jedna opcija manje u podešavanjima, a jedan korak više za logovanje. Nije problem, ali ne vidim razlog za promenu.
Kod je sad vidljiv i tu su šabloni i primaoci.😅

Au, možda je to neka nova greška. Kod mene radi kao i dosad: prvo se nudi otisak prsta, pa tastatura tek ako odustanem od otiska. Ikonica otiska je svakako deo tastature.

Verzija pre ove je imala opciju da se uključi otisak prsta (ne mogu da se setim kako se zvala opcija) u podešavanjima, pod delom "Bezbednost", iznad ili ispod "Promenite PIN".

Trebalo bi da je i dalje tu, kod mene makar jeste.

Prilozi

• bps_biometrija.jpg
    bps_biometrija.jpg
    25.7 KB · Pregleda: 33
Definitivno je nestala opcija na oba telefona.🤣 Restartovao sam ih, za svaki slučaj, ali ćorak.
Idem opet da im pišem mail.🙃

Идем по картицу у експозитуру у којој никад нисам био, а има барем 5 које су ми ближе!

Usao sam dva puta u ekspozituru ove godine i nadam se zavrsio svoje bez dva mozdana udara! Prvi put trazio produzenje debit internet kartice, drugi put da preuzmem. Oba puta cekao, za salterom, 30min duze od normalnog vremena! Jedva cekam da ai pojede saltere!

Blokirao sam MC marta zbog pokusaja zloupotrebe sa Amazona prime ako se ne varam i zatrazio izdavanje nove kartice koju sam podigao pocetkom aprila zajedno sa dina karticom. S obzirom da mi kartica nije trebala do danas kad sam morao da platim ssb racun, vidim da su mi lagano izdali karticu do 8/26 😂😂😂 pozvao kol centar i u fazonu pa kao tako mora do tada vam je vazila stara kartica, pa onda avgusta opet da kampujem ospred postanske i da cekam novu karticu, glupost nevidjena.

• Like
Reagovanja: uji
Možda glupo pitanje, ali da li je makar broj kartice različit? Da ne bude da su promenili samo CVV, što inače neke mahom neobanke nude kao besplatnu funkcionalnost.

Nije isti broj kartice, upravo sam proverio a naplatili su ako se ne varam 200 din reizdavanje mc kartice.

Vidim da su mi lagano izdali karticu do 8/26 😂😂😂 pozvao kol centar i u fazonu pa kao tako mora do tada vam je vazila stara kartica, pa onda avgusta opet da kampujem ospred postanske i da cekam novu karticu, glupost nevidjena.
Isto. Nisu mi reizdali Visa internet januara zbog nedovoljno sredstava, iako sam računao na nedozvoljeni minus i evo danas sam uzeo karticu sa istekom 01/29, ali zato mi je uredno naplaćena članarina za celu godinu, uprkos tome što je kartica uručena tek danas. Cirkusi!

Siva je zona. Ovde možeš videti propis NBS o pouzdanoj autentifikaciji (PA). Ne mora da se primenjuje ako rezultat ne sadrži više od uvida u stanje na računu, kao i transakcije u poslednjih 90 dana. To otprilike i jeste slučaj sa BPŠ, s tim što su transakcije dodatno ograničene na poslednjih 30 dana, koliko vidim. Za više od toga je potrebna mobilna aplikacija, na koju se ne može prijaviti bez SMS koda. Isto važi i za druge radnje, poput plaćanja, mogu se inicirati preko veba, ali nema potvrde bez aplikacije.

E, sad, zašto je siva zona. Ipak BPŠ ima neke dodatne funkcionalnosti koje prolaze bez PA, poput preuzimanja izvoda. Mada opet, ti izvodi su krnji, ne prikazuju tačan tok novca, za razliku od onih koji stižu na mejl svakog meseca. Vide se i poslednje cifre kartica, na primer. Osim toga, propis kaže da se u dva slučaja ipak mora primeniti PA: prvi pristup i ako je prošlo više od 180 dana od poslednje PA. Da li to BPŠ poštuje, ne bih znao, ali jasno je da je lakše izbeći te komplikacije tako što se uvek nametne PA, kako rade ostali.

Da li neko zna da li je ''samostalni šalter'' isto što i ekspozitura, odnosno da li mogu tu da podignem novčanu naknadu za nezaposlenost kad bude legla u junu i/ili zatvorim taj namenski račun jer neću imati dalje uplate? Hvala

@Teniser To ti je isto što i ekspozitura, samo što je jedan šalter, jer im se ne isplati da otvaraju ekspozituru, pretpostavlja da je neko manje mesto ili naselje u pitanju. I možeš sve osnovne bankarske stvari da odradiš (uplate, isplate, menjačnicu, plaćanje računa...)

Samostalni šalter je relikt mts banke, ali pošto su 360 računi ugašeni i promenjeni na 200, onda i oni sada koriste isti softver. Stoga, trebalo bi da i tamo može da se deblokira račun prvi put, a da posle možeš da podižeš i u pošti, ukoliko se ne bude palo da ti je Dina kartica u toj blagajničkoj filijali. Posle prve šalterske isplate, ako već imaš tekući račun ili dinarsku Visa internet karticu, moći ćeš sa NSZ računa da obaviš i interni prenos.

Nazad
Vrh Dno