Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Još mi se niko ne javlja da mi popravi interenet, izgleda je neko presekao kabl, video sam u hodniku zgrade da ispod njihove kutije visi optičko vlakno. Može li neko od dužih korisnika da mi kaže koliko se otprilike čeka na izlaazak ekipe na teren.

U mojoj zgradi je MTS optika uvedena u decembru 2025. Gledao sam na sajtu, kada ukucam svoju adresu piše da je dostupan samo 5G net. Pokušaću u poslovnici da vidim šta će da kažu.

Kod mog brata u tek pustenoj zgradi za useljavanje MTS je rekao, skoro pa zvanicno, preko njihove infrastrukture ce moci samo MTS prvih 6-8 meseci tek kasnije ce moci A1 i yettel.

Msm logicno, dok pokupe kajmak prvih stanova.

Ima li akviziter A1 neki da se javi u pm
Hvala

Nama u call centru rekli za prelaz iz Sbb samo 500 din manji racun. Koliki su popusti preko akvizitera i dali se moze dobiti 3 boxa

Imate temu pa mozete tamo potraziti odgovore na vasa pitanja:

Kakva je generalno operema od A1 posto uskoro prekazim sa Yettela kod njih. Posto vec imam u stanu Asus RT-AX1800U kao glavni ruter i RT-AX53U kao Mesh?

Razmisljam da predjem sa upokojenog SBB-a na A1

Koje su mane u odnosu na SBB ako ih ima?

ovo mi je za BG.... na selo mi tek stigla optika.

Ako me Lelekom bude ucenjivao njihovim koristicu golubove pismonose 6-8 meseci pre nego da pristanem na svinjariju.

Na stranu sto je to ozbiljno protivzakonit momenat

Ako me Lelekom bude ucenjivao njihovim koristicu golubove pismonose 6-8 meseci pre nego da pristanem na svinjariju.

Ako je optika u pitanju kod oba operatera nema neke razlike. Razlika je u ponudi TV kanala i TV platformi koja je realno bolja na SBB ako ti je to važno.

Ja sam imao isti "razvojni put" 🙂 Sa SBB-a na A1... istina u NS... Sto se tice interneta, bolji odnos Down:Up, ako se ne varam 2:1 im je za sve pakete, dok je na SBB na coax 10:1 (za njihovu optiku nisam siguran). SBB internet je kod mene pred raskid ugovora cesto imao prekide i probleme (da ne gresim dusu, pre toga preko 10 godina je radio sasvim solidno),a A1 za sada radi savrseno. TV aplikacija je realno losija od EON-a sto vazi i za sve ostale provajdere, ali daleko od neupotrebljivog, a izbor kanala je nesto siromasniji i naravno nema kanala United grupe (N1,NovaS). Plus je sto u najjacem paketu dobijes HBO Max za svo vreme trajanja UO (mada vidim da sada i SBB ovo daje), kao i 6 meseci Netflix, i ako ti je to interesantno dozvoljavaju kacenje sopstvene mrezne opreme direktno na prikljucak za razliku od skoro svih drugih.

Da li neko zna koji je tacan model samsung televizora od 55" koji se daje uz doplau od 350rsd mesecno uz pakete?

Ja zvao a1 nude neku pricu preko koda, rekoh hvala dovidjenja. Da li neko zna gde moze da se dobije bolja ponuda?

Ja zvao a1 nude neku pricu preko koda, rekoh hvala dovidjenja. Da li neko zna gde moze da se dobije bolja ponuda?

Postaviš post ovde i neko od promotera bi trebalo da ti se javi u private.

Pokusaj u grupi ''Trazim najbolju ponudu'', mada, mozda budes imao vise srece od mene. A1 jedno u porukama nude, ogradjujuci se na benefite prema lokaciji, pa kada ih pozoves direktno, daju ti minimalne benefite tj. broj 6m 1 dinar, ostatak UO puna cena ili onih 20% tokom cele UO..

Pokusaj u grupi ''Trazim najbolju ponudu'', mada, mozda budes imao vise srece od mene. A1 jedno u porukama nude, ogradjujuci se na benefite prema lokaciji, pa kada ih pozoves direktno, daju ti minimalne benefite tj. broj 6m 1 dinar, ostatak UO puna cena ili onih 20% tokom cele UO..
Da to su i meni ponudli 6m 1din a 18 meseci puna cena. Rekoh moze 12 18 varijanta ali njima izgleda ne odg

Ako sam dobro razumeo ne može i neki broj meseci po dinar i 20% popust preko vaučera na ostatak?

aju ti minimalne benefite tj. broj 6m 1 dinar, ostatak UO puna cena
Da to su i meni ponudli 6m 1din a 18 meseci puna cena. Rekoh moze 12 18 varijanta ali njima izgleda ne odg
Više daju isključivo na svojoj infrastrukturi, npr. 12 dobijate ako ste na NBG (bivši Targo), a 9 ne znam gde, ali isto treba da bude neka njihova, koliko sam upućen. Za pristup preko Telekomove optike je 6 meseci, što je očigledno vaš slučaj. Ima i opcija sa samo 3, ali to isto ne znam gde je. Znam provereno za tih 12 i 6, kako sam već naveo.

Ako sam dobro razumeo ne može i neki broj meseci po dinar i 20% popust preko vaučera na ostatak?
Dobro si razumeo, a može i samo 20% preko agenta, bez vaučera (to je olakšica), ali tu je ipak logičnije uzeti preko vaučera (nađe se), da bi i neko drugi dobio svojih 20% popusta. U svakom slučaju, slobodno se javi u temi za potražnju, ne ujedaju agenti, a ponude pritom nisu obavezujuće, pa nije smak sveta ni ako ti ne odgovaraju. Ne moraš da pristaneš.

Hvala Milosh30 i Typhoon.x

Mirise mi da cu na A1... Zvala me neka zena iz A1, rece da ce poslati mejl sa ponudom al je izgleda pogresno zapisala mejl....

Za kucu cu da iskoristim ovo poskupljenje... Iovako deru, sad bi jos da poskupe... Taman da ne moram da cekam istek ugovora.

Na placu mi istice katastrofalni Telekom.... Trebalo bi da i tamo od skoro mogu optiku.

Koliko vidim a1 je najpovoljniji...

Nisam pokusavao da dobijem IPv6 adresu posto sam zakupio fiksnu IPv4, a i kako kolega rece, A1 mislim da ne dodeljuje IPv6 svakako... Ja sam ih prvo zvao da "narucim" fiksnu IP i raspitao se oko koriscenja svoje opreme, a posle sam im pisao preko portala za parametre za povezivanje. Posle dostavljanja parametara su bili vrlo azurni i zvali me par puta da provere da li je sve u redu 🙂
Izgleda da su ovi iz A1 pustili IPv6. Sasvim slučajno videh kad sam se ulogovao u moj Unifi ruter. Ja sam doduše na fiksnoj IPv4 ali eto možda će nekome značiti.

1000056726.webp

Da pitam i ovde 🙂

Je li neko imao iskustva sa prelaskom sa 5G na optiku?
Kod mene postoji MTS optika od pre nekoliko meseci, ali još nisu dopustili da je A1 koristi (ali će sigurno kroz nekoliko meseci). Planiram da uzmem 5G Kućni net, pa u dogledno vreme kad bude dostupna optika da pređem na optiku, ako mi budu dozvolili.

Više daju isključivo na svojoj infrastrukturi, npr. 12 dobijate ako ste na NBG (bivši Targo), a 9 ne znam gde, ali isto treba da bude neka njihova, koliko sam upućen. Za pristup preko Telekomove optike je 6 meseci, što je očigledno vaš slučaj. Ima i opcija sa samo 3, ali to isto ne znam gde je. Znam provereno za tih 12 i 6, kako sam već naveo.

Dobro si razumeo, a može i samo 20% preko agenta, bez vaučera (to je olakšica), ali tu je ipak logičnije uzeti preko vaučera (nađe se), da bi i neko drugi dobio svojih 20% popusta. U svakom slučaju, slobodno se javi u temi za potražnju, ne ujedaju agenti, a ponude pritom nisu obavezujuće, pa nije smak sveta ni ako ti ne odgovaraju. Ne moraš da pristaneš.
Da, moze i tako, ali moze i preko sajta isto, tako da nije da agent da nudi nesto posebno..Jedan mi je nudio 6 meseci 1 din., kao ne moze vise zbog infrastrukture, da bi jedan clan porodice pozvao drugog poznanika koji radi u A1 i dobio na istoj lokaciji 12 meseci 1 din. Dakle, sve je moguce...

Nazad
Vrh Dno