Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Mislim da ću da se žalim, ako ništa drugo za tih deset evra, pošto imam dokaz da je ispravljena cijena prava. E pa ludilo.
Ako si preuzeo knjige i platio dažbine džaba ti je da se žališ. Ask me how I know...
Samim preuzimanjem paketa i plaćanjem dažbina smatra se da si saglasan sa visinom istih i da nema nikakve greške u obračunu.
Država ne vraća pare nikad. Podnošenje žalbe se plaća, nekada davno je bilo 500 din a sada je navodno preko 1000 din
1779409582677.png

Kada ti se desi tako nešto, prvo i osnovno, ne preuzimaš paket već kažeš da želiš da podneseš žalbu za razrezani iznos, odeš kući i odštampaš sve skrinšotove gde se vidi koliko je proizvod koštao, gde se prodavao, koliko je skinuto sa tvog računa, sve čime bi mogao da dokažeš da su precenili vrednost robe, odeš s tim dokazima u poštu, uplatiš gore pomenute takse i sve to zajedno sa paketom ide nazad na carinu gde oni sve ponovo proveravaju i dostavljaju ti rešenje (za šta imaju 30 dana, btw). Ako prihvate dokaze šalju ti ispravljeni obračun i plaćaš manje ali se troškovi žalbe (1090 din) ne vraćaju...
Čak i kad je žalba koštala 500 din uglavnom se nije isplatilo podnositi je jer bi robu procenili taman toliko više da na kraju budeš na nuli ili budeš u plusu nešto malo, tipa ako su precenili robu za 700 din (umesto 1500 traže ti 2200) dok platiš žalbu "uštedeo" si na kraju samo 200 din a sad je to još gore s obzirom da procedura košta duplo.

Ovo je bilo na kraju, dodali su broj stana uz ime. Vidim iz obračuna da su recimo uzeli za jednu knjigu veću cijenu jer je valjda u DHL kad su unosili neko stavio skuplje pa prekrižio hemijskom i upisao istu cijenu kao druge dvije knjige, i naravno obračunali su na to 1200 RSD više... Mislim da ću da se žalim, ako ništa drugo za tih deset evra, pošto imam dokaz da je ispravljena cijena prava. E pa ludilo.
Bezveze je da se ne dobija obračun uz uručenje pošiljke, kao što je bilo ranije.

Ako si preuzeo knjige i platio dažbine džaba ti je da se žališ. Ask me how I know...
Samim preuzimanjem paketa i plaćanjem dažbina smatra se da si saglasan sa visinom istih i da nema nikakve greške u obračunu.
Da da. Problem je što nisam vidio u poruci da se plaća dok nisam već bio napolju kod kola, stiglo je više pošiljki odjednom pa sam previdio.
***, platiš jednom pa više nikad ne napraviš grešku, meni je bar poklonjeno pa je ispalo da sam dobio za manje od pola cijene na kraju u odnosu na kupovinu. Povećava se šverc i siva zona, a carinu boli uvo jer imaju manje posla, bukvalno lose lose situacija sem za carinike.

Kad čovek pomisli da nista više ne može da ga iznenadi stigne poruka od M One da je Temu paket ostavljen u parsel šopu, 5 kilometara udaljenom, u samom centru grada, pešačkoj zoni bukvalno 🙂

Mala pomoc, okvirno ako je za graficku ptt bio oko 10e (postar na kucu) koliko bi to bilo jeftinije kao cc? ista konstalacija, hvala

p.s dakle to je bilo masa ispod 2 kg, otkup 14.500 din, novac na postnet. I cak je pisalo da je postarina 712 din a otk 455 din ~ da pomognem 🙂

Poslednja izmena:
Na sajtu pošte se nalazi kalkulator cena. Ja ga često koristim ne bi li izračunao troškove kada očekujem da stigne pošiljka. Prilično je tačan.

Na dve stavke se može uštedeti:
  • povraćaj novca, ako se prodavcu unapred plati; bez veze mi je da plaćam proviziju slanja novca prodavcu ako ne moram.
  • vrednost pošiljke; ovo se odnosi na osiguranje paketa, ali je to trošak koji bi trebalo da bude na teret prodavca, a ne kupca.

Poslednja izmena:
pa nema za "cc paket"

Naručim nešto preko $hoppstera, od opcija plaćanja izaberem plaćanjem pouzećem/gotovinom i isporuku na Knez Petrol pumpi.
Na sajtu kažu:
1780327991407.webp

ok, to mi odgovara, pumpa mi je u blizini a i to je najpovoljnija opcija isporuke (149 din) nema potrebe da plaćam kurira na noge kad je pumpa na minut.
Stiže danas poruka od DExpress-a na viber, ukratko: paket je do sutra na pumpi, kod za paketomat je taj i taj, plaćanje "ISKLJUČIVO PLATNOM KARTICOM" !!! Odma mi je bilo sumnjivo.
Pustim ja $oppsteru email da oni to provere i dobijem odgovor:
1780328538823.webp

Can you guess what happend na Knez Petrol pumpi?
Naravno, plaćanje kešom kasirki na NIJE moguće a paketomat nudi samo opcije kartica i IPS tako da je moj paket ostao na paketomatu...
Oh well.

Pa mogao si sam sebi da uplatis pare u menjacnici i trazis "instant uplatu" ako su vec zabrljali i preko kartice onda platis.

Kartica izgubljena, prijavljana, blokirana, čekam reizdavanje a Dinu retko koristim, toliko retko da zadnji put kad je istekla nisam ni otišao da preuzmem novu,

Naručim nešto preko $hoppstera, od opcija plaćanja izaberem plaćanjem pouzećem/gotovinom i isporuku na Knez Petrol pumpi.
Na sajtu kažu:
Pogledajte prilog 541419

ok, to mi odgovara, pumpa mi je u blizini a i to je najpovoljnija opcija isporuke (149 din) nema potrebe da plaćam kurira na noge kad je pumpa na minut.
Stiže danas poruka od DExpress-a na viber, ukratko: paket je do sutra na pumpi, kod za paketomat je taj i taj, plaćanje "ISKLJUČIVO PLATNOM KARTICOM" !!! Odma mi je bilo sumnjivo.
Pustim ja $oppsteru email da oni to provere i dobijem odgovor:
Pogledajte prilog 541420

Can you guess what happend na Knez Petrol pumpi?
Naravno, plaćanje kešom kasirki na NIJE moguće a paketomat nudi samo opcije kartica i IPS tako da je moj paket ostao na paketomatu...
Oh well.
Nije odgovor na tvoje pitanje ali napravi profil na shoppsteru i svako preuzimanje na paketomatu ce biti besplatno.

Zar Posta ne salje poruku kad dostavi paket u paketomat? Nisam dobio poruku a na sajtu za pracenje pise da u paketomatu

Da dostavi i u poruci bude link za povezivanje sa paketomatom kako bi se otvorila vratanaca.
Naravno, to znam. Nego evo 5 dana mi ne salju kod sa porukom da je stigao paket a na sajtu za pracenje vidim da je u paketomatu. Jedinu poruku koju sam dobio je kad sam narucio i kod za pracenje

Naravno, to znam. Nego evo 5 dana mi ne salju kod sa porukom da je stigao paket a na sajtu za pracenje vidim da je u paketomatu. Jedinu poruku koju sam dobio je kad sam narucio i kod za pracenje
Desilo mi se par puta. Odem tamo i zovem broj iz neke od ranijih poruka i otvori mi se paketomat.

Nazad
Vrh Dno