Šta je novo?

Uporedni prikaz kapaciteta split invertera na našem tržištu

Ajde da pitam i ovde, u dilemi sam sta kupiti za grejanje prizemlja kuce, direktno se greje 30m², indirektno jos skoro toliko, klima duva pravo na vrata prema hodniku. Iznad je stan koji se greje, izolacija 12cm, pvc stolarija. Do sada se grejali na Alfa kamin, i bilo je bas toplo, pri velikim minusima bi opet kamin radio ako klima ne moze da izgura. Izbor je sveden na
HAIER AS50PDPHRA-PRE/1U50KEPFRA-H Pearl Premium WiFi ili
VENTING VSGPCU-18HRFN8 GLORY PRO WiFi
Razlika u ceni 10.000 u korist Haier.

Glede ove dvije mašine, šanse da neće pokriti tih 30 m2 su ravne nuli, a za ostalih 30 nije toliko do mašina, već "uskog grla" prolaska vazduha, dobre su šanse da neće biti zadovoljavajuće ugrijan jer naprosto vazduh neće moći da cirkuliše dovoljno brzo da izjednači prostorije prije nego klima zaključi da je postigla željenu temp i ode u održavanje/modulaciju ili čak on/off režim - što je pogotovo naglašeno kod scenarija 18ka u malo m2. U ovom scenariju ti preporučujem da noću ne smanjuješ temperaturu, već da koristiš noć da se "pregrijan" dnevni prelije u tih ostalih 30, pa će po danu biti mnogo lakše održati zadovoljavjauću T u dodatnih 30.

Kamin radi drugačije, on tuče i dere na koliko si ga naložio, pa iako je pakao u tih 30 kvadrata, u ostalih 30 bude fino 🙂

Uporedni prikaz obje mašine imaš ovdje u sekciji best buy.
Moja opaska - Haier ima bolji Twin Rotary kompresor = za 0.3 viši SCOP, znatno više snage u minusu, i još šlag na tortu - Mitsubishi kompresor.
All Easy se pak lakše detaljno očisti unutrašnja, te ima dosta nižu minimalnu buku unutrašnje jedinice u najtišem radu 23 vs 28 db (ali i mnogo manji max protok zraka), ali u dobrom minusu, kako pokrivati 60m2 a da ostane tiha i vrti se na low?

Narucena preko vikenda Haier, upravo mi je tabela i pomogla da prelomim. Hvala ti na njoj. Sto se tice tih indirektnih 30m², u pitanju je spavaca soba i kupatilo, tako da temperatura i treba da bude niza nego u dnevnom boravku. U svakom slucaju, kamin ostaje tu gde jeste.

Naravno neka kamina, ja sam majci samo U par navrata što sam išao sređivati par dvorišta navukao preko metar i po debelih ogranaka, a struja se ne može besplatno nabaviti 😀

Drago mi je sto sam bio od pomoci, ti sad isprati instalaciju i vakumiranje sistema da budu kako Bog zapovjeda, i bio bih ti zahvalan da se povremeno oglasiš u temi za haier invertere

Da vidino da li su sam matematički proračuni tačni i u hladjenjau trebala spuštati na nekih stabilnih 200-250 W, a grijanju oko 300-350w potrošnja u modulaciji (uz kratke izlete i u niže brojke).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno