Šta je novo?

Položaj ventilatora u kućištu

• Začetnik teme Začetnik teme Nes*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nes*

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X + DEEPCOOL AG620 G2
Matična ploča
MSI MPG B550 GAMING PLUS
RAM
Cusu DDR4 32gb(2x16gb) 3200mhz CL16 1.35v
GPU
Rx 6700 Xt
Storage
ssd/hdd
Zvuk
Microlab 2.1 m900 40w / S BOX HS 201
PSU
MSI 650W MAG A650GL 80+ Gold Modularno
Kućište
RAIJINTEK ARCADIA III TG
Monitor
Acer 27" LED - KA272Ebi
Miš & tastatura
[Logitech G102 LIGHTSYNC / B100 / Logitech M185 / Canyon CM-1 / MS FOCUS M130] & Trust GXT 830-RW Avonn (II)
Mobilni telefon
Motorola G8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako je kucise npr. ovako nesto ~ gde je bolje staviti gonji vent levo ili desno? (uzimajuci u obzir da postoji jedan bocni levi preinstal)

polkijuhygtfrd.jpg

Zavisi od kulera i kako je postavljen, nikako iznad ulaznog ventilatora na kuleru. U proseku najbolje što više nazad.

gornji desno da ubacuje vazduh, ako ga stavis iznad cpu kulera da izbacuje vazduh onda mu "krade" vazduh

onda jedan levo da izbacuje, pored zadnjeg, za pocetak 🤔

A da stavim taj jedan gore levo i jedan dole na FP da uvlaci na kavez sa dva hdd?

Pa u principu ti treba koliko ulaza, toliko izlaza vazduha a sa vazdušnim kulerom da bude izneđu jednog i drugog i izložen punom promajom između njih-.

Ako je kucise npr. ovako nesto ~ gde je bolje staviti gonji vent levo ili desno? (uzimajuci u obzir da postoji jedan bocni levi preinstal)
Levo, desni otvor zatvoris.
To sve pod uslovom da imas 1x levi bocni i 2 ili 3x deni bocni (FP).

Nista ne zatvarati, ako treba, vazduh ce izlaziti i tuda, nista ne skodi.
Svakako vent gore levo ili ti ka zadnjoj strani kucista.

Uvek treba imati vise uvlacenja vazduha zbog pozitivnog pritiska, da se ne bi isti vazduh vrteo, a onda ako treba, usmeravas sto bolje kuda da izlazi ostatak vazduha.
Cak je bolje i nemati ventove za izvlacenje, nego imati malo za uvlacenje 🙂

1779112010445.png

Okett za pocetak cu da stavim samo ovaj gornji levi uz naravno zadnji preinstal.

Ipak jos jedno pitanje dodavanjem jednog za pocetak (uz zadnji) koja je bolja opcija: "zuti" ili "zeleni" hvala 🍷

Untitled.png

Ja ne ni ni jedan od ta dva izbora.
Ako imaš 5 ventilatora ukupno (tako sam shvatio), stavio bih 3 napred (desno na slici - 2 za CPU i 1 da baca na GPU) i dva za izlaz (zadnja strana kućišta, tj., ovde levo na slici i onaj žuti). Izbegao bih ubacivanje vazduha ispred CPU gore.

Jesam li se malo zezno? ovaj vent treba unutar sina ili spolja ka poklopcu? danas sve kacim.

e2f0b99c-536d-42f4-918f-be7a705e0081.webp

Beli gore ? Nisi se zeznuo ako ima mesta do CPU hladnjaka, svejedno je, glavno da je izduv. Isto i za prednji ako je ulaz vazduha.

Valjda je uvek prednja maska za ulaz

Jeste ali nisam znao o kojem fenu pitaš. Za sam CPU ako može na vrhu bilo bi bolje a ovako na dnu za grafičku.

imas samo tri ventilatora? najbolje je onda da stavis sva tri napred da uvlace, ili ako bas zelis exhaust ostavis ovaj jedan pozadi. ja bih pre stavio sva tri napred da uvlace

To i ja nekako gledam da ev. metem i beli napred uz taj dole 🙂 zadnji ne bi diro.

I ja bih stavio sva 3 na ulaz ili barem taj gore spustio napred.
Najbolje kupi jos 2 venta, imas ih bas dzabe. Manje buke, a vise vazduha.

Dobro si montirao, da je previdjeno da ventovi idu ispred sine, bila bi uvucena.

Nazad
Vrh Dno