Šta je novo?

Pomoć stalno me hakuju

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
180
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Pozdrav prijatelji.Opet imam problem hakuju mi sada steam.Prije su mi skinuli uplay i provaljivali u razne forume gdje sam registrovan.Ovo za forume sam riješio.Instalirao sam u web browseru BITWarden i odlično me služi od tada mi ništa nijesu hakovali što se tiče foruma i tih stvari.Ulazim danas na kompjuter i vidim na steam mi nema 35,54 eura.Nema veze neka su ih ukrali nije problem samo mi je važno da riješim problem da se to više ne dešava.Recite mi pošto imam 3 uređaja(PC Laptop i telefon).Vi znate kada se kupuje nešto ne steam treba da se aktivira potvrda na telefon tako da najviše sumnjam na njega s'obzirom da ga nijesam formatirao još od kupovine novembra 2023.PC i LapTop sam uvukao antivirus i obrisao sve što je sumnjivo.Naravno sa malwarebyteom.Problem je to što će mi neko bankovni račun hakovati jer i njega držim na telefon.Kako uopšte da vidim do čega je problem?Za početak ću formatirati laptop i kompjuter i zatim promijeniti šifre za steam.Osim toga šta bi ste promijenili.Šifre u bitwardenu su sasvim ok one ne mrdaju.

P.S. Bitwarden imam i na telefon

P.S. 2 Samo da znate nemam nikakvih neoficijalnih programa na kompjuteru osim Hola Vpn i bright koji dođe sa njim.

Za početak dvofaktorska autentifikacija mora biti obavezna na svim bitnim nalozima, sve šifre neka ti budu različite, najbolje 12-16 karaktera, najbolje preko random generatora. Ne znam za BITWarden ali mogu da preporučim LastPass za šifre.

Ja na skoro svemu imam dvostruku verifikaciju I za steam I sve ostale aplikacije. Problem je sto je neko uspio da kupi nesto na Steam i potvrdi to u steam aplikaciji na telefon. To je problem jer sad ne znam je li to sa telefona uradio ili preko kompjutera. Za sad sam reinstslirai komp pa cu laptop pa mozda sjutra telefon on mi najsumnjiviji. Pokušaću da vidim i tja lastpass. Hvala na predlogu ako ima još ko kakav savjet neka ga da.

promeni svuda sifre za pocetak, MFA gde god moze, koristi razlicite sifre za najbitnije servise. ako vec vezujes neki payment metod za steam i sl koristi paypal, ne direktno karticu

Za internet kupovinu nabavi Internet karticu. Kod intese može i virtualna.

Sve sam sredio.Hvala Vam.Reinstalirao sam kompjuter promijenio sve šifre od mejlova i stimova.Reinstaliram laptop trenutno i mislim kad instaliram programe za laptop i kompjuter da ću i telefon odraditi.Meni je vještačka inteligencija rekla da su me oni hakovali preko SSFN / Session Hijacking malware.Te 35 eura sa steam walleta ću prežaliti nema što.

Nazad
Vrh Dno