Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Nema. Oglasi su privilegija.

Šta se dešava sa funkcijom Like? Evo od jutros piše da sam potrošio svoje “lajkove” za danas, a prethodno sam lajkovao ništa, pošto sam spavao u međuvremenu.

U 24h imas 10 lajkova.
Kada i kako resetuje brojac forum ne znam niti nas preterano zanima, da budem iskren. Lajkovi su nam poslednja stavka

od 10. lajka treba da prođe 24 sata kako bi moglo opet da se lajkuje, ako sam dobro razumeo

@nidza sačekaj poluvreme finala Lige šampiona 😁

Ovo je po meni malo. 10 lajkova se brzo potrose. Otisao na deo foruma gde postavljamo fotografije sa mobilnog telefona a tamo je normalno da sibnes Like ako ti se neka fotka svidja.

Inace Like sam uvek video kao deo kulture. Ne mogu svakom da se zahvalim i spamujem neku temu pa mi je najprostije lajkom to da odradim a u delu foruma sa slikama oni su mi neko merilo kvaliteta i slaganja-neslaganja u ukusima. Moze naravno i bez njih. Ne znam da li sam ikada ostavio vise od 20 lajkova tako da je to meni dovoljna cifra.

Uz rizik da ispadnem glup, koji je problem s lajkovima na nivou odrzavanja foruma, pa da je nephodno ograniciti ih? Ne koristim ih cesto, ne posecujem teme gde se masovno ostavljaju, klikcem ih takodje iz zahvalnosti uglavnom, 3,4 mozda u 24h, ako i toliko, ali eto zanimalo me pa da pitam.

Uz rizik da ispadnem glup, koji je problem s lajkovima na nivou odrzavanja foruma, pa da je nephodno ograniciti ih? Ne koristim ih cesto, ne posecujem teme gde se masovno ostavljaju, klikcem ih takodje iz zahvalnosti uglavnom, 3,4 mozda u 24h, ako i toliko, ali eto zanimalo me pa da pitam.
To mislim da ne sme da se pita.
Nijedan korisnik nema benificije kada da lajk drugom clanu, vec je to izrazaj postovanja i saglasnosti sa tim clanom,ali je forumu lakse da to ukine iz nekoga razloga

Uz rizik da ispadnem glup..... Ne koristim ih cesto, ne posecujem teme gde se masovno ostavljaju, klikcem ih takodje iz zahvalnosti uglavnom, 3,4 mozda u 24h, ako i toliko, ali eto zanimalo me pa da pitam.
Ti nisi glup vec normalno ljudsko bice.

Problem sa lajkovima je isti kao sa Malim Oglasima, samo u manjoj formi.
Vecina ih koristi normalno dok manjina ide preko krajnjih granica, cak toliko da imas utisak da im zivot zavisi od toga.
Stalkovanje tj kada clanovi namerno pikiraju nekog korisnika da mu lupaju dislike na bilo sta napisano, like zavisnici koji preko istog pune svoj ego, like smaraci koji ne znaju granicu te lajkovanje prelazi u uznemiravanje itd itd... to su sve razlozi zasto je ogranicenje od 10 lajkova uvedeno prvi put, kao i zasto su lajkovi izbaceni na odredjen period iz Clubbinga (to je tek posebna prica).
I do nedavno nismo uocili neki poseban problem, dok nije opet pocelo. I sta sada da radis, da banujes redom ljude zbog lajkova?
Naravno da ne vec ces ih ograniciti kao i prvi put sto je dalo odlicne rezultate.

Ne znam da li sam ikada ostavio vise od 20 lajkova tako da je to meni dovoljna cifra.
Ok, onda dizem na 20 pa da probamo da li ce funkcionisati.

To mislim da ne sme da se pita.
Nijedan korisnik nema benificije kada da lajk drugom clanu, vec je to izrazaj postovanja i saglasnosti sa tim clanom,ali je forumu lakse da to ukine iz nekoga razloga
Povuci rucnu dok nije kasno

Neznam koji je problem na nivou održavanja foruma ali ti "lajkovi" su samo brža implementacija posta u pisanom ili emoji grafičkom obliku. Uvek može i ovako 👍👌

Prilozi

• BluegrassBluegrassGivesGIF.gif
    BluegrassBluegrassGivesGIF.gif
    200.8 KB · Pregleda: 102
Slažem se u neku ruku sa Majkom jer će, bojim se to kod pojedinaca samo da donese hiperinflaciju zahvalnica u vidu postova da smajlijima ili zidovima i desetine postova sa Hvala/Bravo/Tako je...

Jednostavno onaj ko nema granicu sa desetinama lajkova neće je imati ni sa postavljanjem postova sa smajlijima/gifovima/porukama podrške i zahvaljivanja.

Pitanje je samo da li ste spremni, u kojoj meri i koliko je opravdano takve komentare brisati ili sankcionisano s obzirom da ne krše pravila.

Zato je možda za "like zavisnike" to postaviti na neku meru od predloženih 20-25 i time stopirati svaku dalju diskusiju - 99% nikad neće prići ni blizu tome a ostatak će to brzo ispucati ali će znati da mu je to sve za taj dan i neće daviti za još,a ako baš počnu - pa znate dobro šta ćete dalje...

od 10. lajka treba da prođe 24 sata kako bi moglo opet da se lajkuje, ako sam dobro razumeo
Po mojoj analizi svaki lajk ima tajmer od 24 sata. U prevodu ne samo poslednji da ima tajmer vec svaki, ali nisam kodirao tu skriptu pa ne mogu da tvrdim
Povecanje sa 10 na 20 deluje sasvim ok, mislim da ce svi biti zadovoljni i da nece biti problema

@DukeLander ako neko stalkuje korisnika, onda taj neka uradi naprimer "ignore" i onda stalker nece videti sadrzaj i potencijalno dati minus.Nisam testirao ali pretpostavljam da ce raditi tako

Poslednja izmena:
@DukeLander ako neko stalkuje korisnika, onda taj neka uradi naprimer "ignore" i onda stalker nece videti sadrzaj i potencijalno dati minus.Nisam testirao ali pretpostavljam da ce raditi tako
Naravno da neće raditi tako - ako ja tebe stalkujem i dajem ti dislajkove ti možeš mene staviti na ignore ali u tom slučaju ti nećeš videti mene i moje postove dok ja tebe i dalje hoću i nastaviću da te stalkujem i dajem ti dislajkove...

Naravno da neće raditi tako - ako ja tebe stalkujem i dajem ti dislajkove ti možeš mene staviti na ignore ali u tom slučaju ti nećeš videti mene i moje postove dok ja tebe i dalje hoću i nastaviću da te stalkujem i dajem ti dislajkove...
Ok jasno. Svakako osobe koje namerno daju i bez razloga te dislajkove su za posebne psihoteraputske seanse a ne ovde da provode vreme s nama..

A vi obraćate pažnju na to? 😂😂😂

Pozdrav,
imam jedan problem prilikom citanja notifikacija za neprocitane poruke...koristim aplikaciju na telefonu i kada npr udjem u jednu temu,zavrsim sa citanjem i hocu da vratim nazad izadji mi ova greska i onda moram obicno da restartujem aplikaciju i udjem opet
jedno vreme je problem izgleda resen sam od sebe ali se sada vratio?
jel ima neko info kako da zaobidjem ovo
hvala unapred

Prilozi

• viber_image_2026-06-01_14-12-03-148.webp
    viber_image_2026-06-01_14-12-03-148.webp
    17 KB · Pregleda: 62
koristim aplikaciju na telefonu
misliš na PWA? ako je tako, vidi/pitaj u ovoj temi

@DukeLander da li ćete otvarati temu za Svetsko prvenstvo u fudbalu?! ⚽🏆

Nazad
Vrh Dno