Šta je novo?

Gree Premium Airy 12k wifi modulacija za grejanje

• Začetnik teme Začetnik teme dekson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo kratak opis copy-paste sa druge teme, zašto bi Airy trebala biti jako podesna za područja bogata maglom i u najtežem scenariju "blizu nule, ogromna vlaga"

Pogoni je jak 847 W kompresor sa značajnih 800 g plina, solidnih 30 kg vanjske jedinice s dvoredim izmjenjivačima veoma velike površine a koji između lamela imaju komotnih 1,4 mm prostora + defrost logiku koja ne okida često i na prvu, što bi trebalo garantovati veoma dobar rad u scenariju visoke vlage i T blizu 0 (ovo ubija klime sa manjom masom i površinom izmjenjivača, ili one sa "panik" logikom DF kakvu Fujitsu ima.)

Vanjska prometuje velikih 2200 m3 vazduha po satu. Korisnici su potvrdili da je i modulacija sasvim pristojna.
Na papiru odlične brojke u minusima (drži konstantnih 3 kW), jako dobar SCOP.

Realna mana - najtiše deklarisano na grijanju je čak 29 dB. Ali ne može i jare i pare, za ovoliko novca. Neki naredni realan skok, da se dobije ovaj kapacitet i tišina, je barem još upola ovoliko novca. Cijena je i više nego pristojna, u BIH/Srb je oko 700 eura
Potvrđujem! 👍

Modulacija je i više nego pristojna. Kod mene bez problema siđe na ~180W i održava sobnu po ~7-11h u kontinuitetu (sa tendencijom da je polako podiže, ~0.2-0.4C za to vreme), pritom bez ijednog DF-a.
Takođe, sasvim korektno određuje potrebnu snagu, a još korektnije pogađa iz prve, tj. gotovo se ne dešava da npr. spusti na 180w pa shvati da nije dovoljno, pa podigne, pa shvati da je previše, pa opet spusti i tako..."nabada".
Nope - ako reši da siđe nisko, gde siđe tu ostaje (ravna linija na grafiku).

Sa druge strane na hlađenju, otkriće od pre neki dan -> silazi do 57-65w. 👇

Što se tiče buke, podnošljiva je, ali nije tiha (motor se čuje poprilično). Ko ima iskustva sa Mideama, ovako "na uvo" - Airy na Medium-low ~= Breezless 9/Extreme 12 na 80-100%.
Na hlađenju, u "quiet" modu je doduše potpuno nečujna.

Sa svim tim rečenim, iako je na Airy-u tipično "Gree (ne)ponašanje" u dobroj meri korigovano - i dalje važi da kao i ostale nikako nije za mali prostor. Postavka kao kod mene, 18.5m2 + još toliko kroz vrata (dobro izolovano) je minumum, tj. donja granica do koje ostaje u "kulturnom" opsegu.

Prilozi

• Screenshot_2026-05-28-01-03-14-587_com.vivaldi.browser.webp
    Screenshot_2026-05-28-01-03-14-587_com.vivaldi.browser.webp
    35.4 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_2026-05-28-01-00-24-365_com.vivaldi.browser.webp
    Screenshot_2026-05-28-01-00-24-365_com.vivaldi.browser.webp
    27.6 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2026-05-29-16-05-28-559_com.goodwy.gallery.webp
    Screenshot_2026-05-29-16-05-28-559_com.goodwy.gallery.webp
    47.8 KB · Pregleda: 31
Koliko moze oboriti krila? Ima li i za lijevo desno usmejravanje na daljinskom?

Dovoljno da duva takoreći vertikalno ispod sebe.
Ima, i usmeravanje i swing.

Vertikala:

Horizontala (druga polovina snimka - pogled na krilca):

Prilozi

• IMG_20251115_130421.webp
    IMG_20251115_130421.webp
    46.4 KB · Pregleda: 31
Eee da je neki dobri čovjek napravio onu moju komparativnu tabelu prije par godina, koliko bih novca uštedio na 5 airyja, al koliko zivaca zbog Fuji defrost logike 🙁
Cak i sad prevrcem po glavi, imam kupca za kmcc, da uvučen iz Srbije airyja minus pdv, al opet zbog ugradnje ode poduhvat na oko 300 eura, al lijepo je maštati 🙂

Postovani
Danas su mi namestili Gree Premium Airy 12k wifi, installiraosam app gree app na telefon , ali ne pokazuje mi potrosnja,
Cemu je problem? ili neki drugi app treba da se koristi?

Hvala

Postovani
Danas su mi namestili Gree Premium Airy 12k wifi, installiraosam app gree app na telefon , ali ne pokazuje mi potrosnja,
Cemu je problem? ili neki drugi app treba da se koristi?

Hvala
Gree Airy Premium 12K u aplikaciji nema praćenje električne potrošnje za to mora da kupiš samrt utičnicu ...

Samo Clivia ima merenje, Airy ne.
Ergo, treba ti pametna utičnica (Tapo P110 ti je najbolja, između ostalog jer aplikacija ima grafik potrošnje).

U doznu pored unutrašnje jedinice?

Ako da, nije nerešiv problem - nadzidna utičnica pa pametna u nju 😉 🙂

Jako sam zagrejan za ovaj model klime, ali u Rasinskom okrugu od Gree klima ovog modela skoro i da nema. Obično su u ponudi Pular i Clivia modeli. Prostor je potpuno neizolovan, 28 kvadrata, na prvom spratu. Klima bi služila za hlađenje, grejanje, a kasnije dogrevanje, dok ne montiram radijtore za centralno grejanje.

Malo sam skeptičan, jer kada kažem nekome da želim neku skuplju klimu, svi mi kažu da su sve kineske klime iste i da treba uzeti neku (naj)jeftiniju. Razmišljao sam i o Mitsubishi AY35 12000 btu, ali nju bih već morao na rate

Pogledaj u Energy Net (krusevac) ako su jos tamo 🙂
Takodje cenkaj se malo ---> da ti spuste na 80k! Ipak se ona na netu krece oko 80k! A oni obicno vise trazu nego sto je na netu 😉

Poslednja izmena:
Pogledaj u Energy Net (krusevac) ako su jos tamo 🙂
Takodje cenkaj se malo ---> da ti spuste na 80k! Ipak se ona na netu krece oko 80k! A oni obicno vise trazu nego sto je na netu 😉
Hvala, pozvaću ih danas 😄
Edit: Pozvao sam i pitao za cenu, 97 000 din. Na netu se može naći za 85 000 din. Ne znam da li će mi cenkanje pomoći, velika je razlika u ceni 😳

Poslednja izmena:
Hvala, pozvaću ih danas 😄
Edit: Pozvao sam i pitao za cenu, 97 000 din. Na netu se može naći za 85 000 din. Ne znam da li će mi cenkanje pomoći, velika je razlika u ceni 😳
Ako svratis jednog dana kod njih (krusevac) i opet kazu 97k
Lepo kazes ---> Hmm to mi nesto mnogo, kada je ima svuda na netu za 80-85k! Izvadis mobilni i pokazes lepo ponude na:
Screenshot_20260618-120456~2.webp
I obicno ce ti spuste cenu 🙂
Evo jedan primer za koliko je uzela @JelenaRB u krusevac!
--->

Prilozi

• Screenshot_20260618-121722~2.webp
    Screenshot_20260618-121722~2.webp
    49.1 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20260618-121732~2.webp
    Screenshot_20260618-121732~2.webp
    19.8 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno