NIje optimalno, koristi CPU, zagrevanje, throttling...USB-C 2.5Gbps adapter je 15tak eura.
Još izmena i pokušaja dodatnih naplata od strane Synology. Verovatno će biti još sličnih poteza u budućnosti.
Synology uređaj koji sada imam je definitivno i poslednji.

Svaka cast za NAS.Sta vam je "pravi" NAS samo SSD blizu 500TB, HBA karte na 8x pcie sve full speed moguc za svaki disk paralelno, ceka se upgrade na dell 7920 + 48 port HBA bacplane da ne vise ovako 😀
Ovde je malo spor CPU to jest 2011 platforma
@ArrowSat ne mogu ti poslat poruku a vidim da tarzis cpu koji imam slucajno
Pogledajte prilog 540759
Gledao sam i Synology opcije, ali sam ih preskočio zbog brda kritika na račun zastarelog hardvera i zaključanog ekosistema gde te primoravaju da kupuješ njihove brendirane diskove.
Dugo i je praksa i trajala, što znači da će se brzo i vratiti na istu, u ovom ili onom obliku. Koliko sam ispratio, M.2 SSD su i dalje pod ovom restrikcijom, samo Synology SSD mogu.
Svaka preporuka za UGREEN. 4800 Plus babaroga uređaj. Igra se sa dokerima Jellyfin, Immich za 4 korisnika (i Android i Apple uređaji) , Backup, Video Transcoding (ako uopšte nekome i treba), testni/razvojni serveri za Web programiranje, ... Mislio sam raditi nadgradnju fabrički 8GB RAM, ali... još nisam našao način da mu potrošim više od 4GB 🙂Isto, definitivno ću
Izgleda da će biti UGREEN sledeći, posebno posle užasnog DS925+
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari