Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Videću, nikad nisam imao živaca za kodi, nekako mi je komplikovan, ali hvala za info

Znaci nema pomoći, osim da biram fajl koji radi?

Neko je pomenuo eksterni plejer, probao sam pre par godina ali stremio tad nije prikazivao titlove, ili sam je nešto pogrešno radio? Jel to rešeno?
Vež gai na blootot zvučnike ako imaš i radiće zvuk.

Hm, imam visak ono kinesko bt pojačalo i stare zvučnike , jel moze to? 😃 Taj box mi je u vikendici, retko se koristi

Kada povežeš u box preko BT, dodaš i upariš, onda ti zvuk ide na BT zvučnike a ne na TV zvučnike, i tako zaobilaziš taj problem, oko TV nema prohodnost zvuka koji mu treba.

Jel ima neko ideju kako na google tv uređaju da sklonim jbnu tastataturu kad hoću nešto da kucam/pejstujem preko zank remote ili bilo čega drugog sa telefona? Čim kliknem na polje za unos teksta u Tivimate, iskoči virtuelna tastatura i ne dozvoljava unos teksta na gore opisan način.

Ја користим remote ATV апликацију и немам тај проблем.

Jel može preporuka za neki box za gledanje 1080p,4k i eventualno ponekad neki remux preko lokalne mreže, sa NAS-a? Treba da ima LAN port (ako može gigabitni). Ne treba mi Google sertifikovani boks, ne treba mi za igrice, tako da ni interna memorija nije prioritet, 16GB je sasvim dovoljno. Ali 4GB rama bi bilo lepo. 🙂 Brzina u radu mi je prioritet. Budžet do 100e plafon.

Rocktek GX1 - и сертификован и 4/32, и мрежни адаптер и... Ма бокс супер ради. Имао сам га и био сам презадовољан. Продао јер имам гомилу других а у том тренутку ми стигла и амазонова коцка треће генерације.
Написао си да ти није потребно да је сертификован, али није на одмет и да ти буде - веруј ми на реч.

Svakako, ako već može i sertifikovan za te pare, super. Sačekaću samo par nedelja sa kupovinom, jer treba da uzmem optiku kod mts-a, pa ako mi ponude Move uređaj onda glupo da kupujem, kad je to već GX1 😀

A šta misliš o Tanix TX5 Plus 4/32 u poređenju sa njim?

Исти није 100%. Исто је једино кућиште. GX1 је на realtek RTD1325 чипсету, а MOVE бокс (бар онај задњи, којег сам и снимио у рецензији) је на amlogic S905x5m.
Што се тиче Tanix TX5 Plus - нисам га имао прилике тестирати, али мени по спецификацијама изгледа ОК, али га никако не бих ставио испред GX1 у разматрању. Једина његова предност јесте гигабитни мрежни адаптер и ништа више.

Jel može preporuka za neki box za gledanje 1080p,4k i eventualno ponekad neki remux preko lokalne mreže, sa NAS-a? Treba da ima LAN port (ako može gigabitni). Ne treba mi Google sertifikovani boks, ne treba mi za igrice, tako da ni interna memorija nije prioritet, 16GB je sasvim dovoljno. Ali 4GB rama bi bilo lepo. 🙂 Brzina u radu mi je prioritet. Budžet do 100e plafon.
Ja sam imao slicnu zamisao. Na kraju sam uzeo X96 S905X5M 2/16 i to ovde kod nas zvanicno sa fiskalnim i garancijom 2god. Ovo je prvi box ikada nov da sam kupio ovde. Doslo i to vreme izgleda. Kod kineza cak i skuplje jos carina i PDV. Radi lepo ali mu je njegov OS krs. Procitah i da je pun nekih spyware, keyloggera i cega sve ne. Navodno moze SlimboxTV, nisam probao. CoreELEC v22 alpha radi OK ali ne bi se bas zakleo da je stabilnost na zavidnom nivou.
Znaci svkako ako i uzimas ovaj box zamena sistema je vervatno neophodna iz vise razloga. Mozda je za CoreELEC v22 i ovaj cipset ipak prerano, finalnu verziju ocekuju krajem ove ili pocetkom sledece godine.

Poslednja izmena:
Pa iskreno uzeo bih nesto malo bolje od toga. Ili GX1 ili Ugoos XM 5 Pro (Ili SK4, mada mi deluju poprilicno isto).
Mozda je bitniji cipset od branda. Do pre recimo 2 godine Amlogic je bio najbolji izbor za cipset nevezano koji brand. Sad je to mozda nesto malo drugacije ali ja bi i dalje birao samo Amlogic. Generalno je najbolji po stabilnosti. Ubedljivo najsiri "sekundarni" zivot CoreELEC, LibreELEC, Armbian, SlimboxTV, EmuELEC, Batocera, Lakka. Svi ti "alternativni" OS imaju najvise sanse da rade na Amlogic cipsetovima. Dobar brand donosi sigurnost mozda kvalitetnog i nesto duze podrzanog boxa, ali nema tog branda koji ce nadzivi podrsku zajednice.

Nazad
Vrh Dno