Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Ne znam da li neko iz A1 cita ovu temu, ali mogucnost pravljenja profila je zaista preko potrebna na aplikaciji.
Bilo sta sto neko ubaci na jednom STB uredjaju u omiljene kanale, automatski stoji kao omiljeno na svim ostalim STB uredjajima, sto je realno van svake pameti. Cemu svrha razlicitih STB uredjaja (OK, osim toga sto sluze za vise TVa) ako nema mogucnosti da svaki korisnik STB-a ima sve podeseno onako kako njemu odgovara? Nadao sam se da ce, ako se unesu razliciti Google nalozi svako moci za sebe da podesava aplikaciju kako mu odgovara, ali avaj...

Kada se gledaju TV kanali ton je tiši nego kada se gleda npr youtube ili radio kanali , da li je tako samo kod mene?

Je l moze neko da pusti snimak finala EL od nedelje u 20h na Areni Premium 1? Meni je delovao bas los kvalitet slike, lopta kada putuje ka kosu secka. Probao sam na 2 TV-a, jos u toku prenosa sam to primetio pa sam presaltao na EON i Yettel, tamo nije bilo takvih problema.

Nisam baš merodavan da ocenim, ali meni deluje da je sve ok. Kvalitet slike je isti kao i do sad što je bio (prosečan), a seckanje ne primećujem za sad.

Je l moze neko da pusti snimak finala EL od nedelje u 20h na Areni Premium 1? Meni je delovao bas los kvalitet slike, lopta kada putuje ka kosu secka. Probao sam na 2 TV-a, jos u toku prenosa sam to primetio pa sam presaltao na EON i Yettel, tamo nije bilo takvih problema.
Ево управо гледам на xplore - пише да је квалитет SD. И види се да је лош квалитет. Проверио сам и на ИРИС и на ЕОН и мени ништа боље није ни на њима.
Ово није 1080, сигурно је максимално 720р. Лого арене је ОК, али је све остало доста слабијег квалитета.

Ja sam probao na yettel i eon dok je islo live i slika je isla skroz glatko.

Ako pise SD onda je 480p...

Edit: evo premotah, pise mi HD i ne vidim da secka...

Poslednja izmena:
Нисам рекао да не иде глатко, него да то није 1080p/i или шта већ.

Sad vidim da je drugi korisnik pisao za seckanje, a ti za rezoluciju. Ne secka (za prvog korisnika), ali ne izgleda kao dobar 1080p, vise lici na 720p (slazem se sa tobom).

Obratite pazbju kada loota krene ka kosu prilikom suta, tu se vidi razlika. Kao da je 25fps. @m4rk0 mozez ovo da proveris za odrdjenu emisiju?

Ne gledam toliko TV, ali zar 25p fps i nije standard u EU (uz 50p i 50i)? Veci framerate od 30 mi daje soap opera efekat. Doduse ne gledam milionere koji pikaju loptu, pa ako si navikao na 50p razumem da 25p opasno smeta, ali ono malo sto sam gledao meni normalno izgleda...

Sport mora u 50fps, nije to filmski/tv sadržaj, inače bude baš tako - negledljivo i seckavo. Meni je ok bilo i u nedelju i sad kad sam premotao. Kvalitet je standardan, ni dobar ni loš, isti kao i uvek, sigurno bih primetio da je išlo u 25fps. Očigledno da nije svuda bilo tako, A1 optika 600/60 paket.

Cao .. Prrebacio sam sada na ovu emisiju i stvarno ne vidim nikakav problem.

1779865758014.webp
Evo cak i log sa SmartTV-a gde se vidi da povlaci najveci profil 6mb koji je na 50fps

Ja koristim zadnjih par nedelja paralelno Yettel TV i Xplore. Na istom netu (300Mbs optika), kvalitet je dosta na strani Yettela, često su prenosi na SDu kod Xplore, i kašnjenje je 30-40sec kod Xplore u odnosu na 10sec kod Yettela, u poređenju sa livescore/sofascore. Nisam gledao nikakve logove, vec sopstveno zapažanje. Sve je stvar odnosa uloženo/dobijeno jer je xPlore otprilike duplo jeftiniji od Yettela (barem za moj način korišćenja)

• Like
Reagovanja: mnt
Na spisku kanala na sajtu vidim da nema dečji kanal Minimax – može li neko da proveri da li je to i dalje tačno?
Nedostatak tog kanala mi je deal breaker za uzimanje cele usluge. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno