Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Jel neko zna da li mogu globaltel esim da prebacim na ipad cellular i da ga koristim za net a da u telefonu ostane aktivna aplikacija da obnavljam pakete? I jel može da se odjavi sa iphona i prijavi na ipad preko qr koda koji sam dobila mejlom kad sam prebacila broj u globaltel ili moram novi qr kod da tražim?

@bojilica Taj qr kod koristiš, ne treba ti novi, on se skenira. Za aplikaciju možeš da probaš nisam siguran da li će tako da radi, ali ti ona nije ni potrebna, uplaćuješ pakete i kredit preko svog naloga na globaltel sajtu, ili stavi automatsku obnovu i ne treba ti ništa.

Jel to vise nema roming interneta u freepaidu?
Kakva je sad situacija sa volte, stizanjem komercijalnih sms poruka itd?

Imao sam jako lose iskustvo sa a1 i ponudom za postpaid.

Prodato mi je nesto pod relativno ok uslovima, pa su se predomislili i nismo ugovor realizovali.

Sve najgore za a1. Istekao mi je kredit, obrisali mega plan koji je vazio jos 27 dana. Ni reci da mi vrate ili refundiraju nesto. Uzas

Jel to vise nema roming interneta u freepaidu?
Kakva je sad situacija sa volte, stizanjem komercijalnih sms poruka itd?

Imao sam jako lose iskustvo sa a1 i ponudom za postpaid.

Prodato mi je nesto pod relativno ok uslovima, pa su se predomislili i nismo ugovor realizovali.

Sve najgore za a1. Istekao mi je kredit, obrisali mega plan koji je vazio jos 27 dana. Ni reci da mi vrate ili refundiraju nesto. Uzas
Roming interneta ima, 1gb za inostranstvo (proveri spisak zemalja u zavisnosti od Freepaid paketa), 3-4 gb za zonu Zapadni Balkan. Apsurd je da su ukinuti besplatne minute i sms-ove u zoni Zapadni Balkan, iako o tome postoji Regionalni sporazum i to ih bukvalno ne kosta nista! Meni komercijlani sms-ovi stizu. VoLTE im i dalje ne radi.

možeš kolko oćeš ako možeš da plaćaš

nisam upucen u GLobaltel mnogo, da li znaci da mozemo da imamo vise broja na nase ime? SIM + Esim . Hvala!
Možeš da imaš više brojeva registrovanih na svoje ime (nije važno da li su SIM ili eSIM) i to se ne odnosi samo na Globaltel, već na sve operatere.
Meni komercijlani sms-ovi stizu. VoLTE im i dalje ne radi.
Kod mene je obrnuta situacija, SMS poruke za verifikaciju mi uglavnom i dalje ne stižu, a VoLTE evo već više od nedelju dana uključen ponovo i samo jednom imao problem, za razliku od ranije kada mi je bio potpuno neupotrebljiv.

Sinoc nisu prosle automatske obnove na tri broja iako su uredno dopunjeni kreditom.
Ja sam dan ranije ručno obnovila ovaj mesec da ne razmišljam. Mada miriše mi sve na to da će još malo da nam pobrišu sve to i ubace nove pakete koji se ne prenose kao a1 što je uradio pre xy vremena kad su prvi puti izbacili mesečne planove na pripejdu.

Sinoc nisu prosle automatske obnove na tri broja iako su uredno dopunjeni kreditom.
Kod mene proslo automatsko i sa jednog broja mi skida sa kreditne

Ja sam dan ranije ručno obnovila ovaj mesec da ne razmišljam. Mada miriše mi sve na to da će još malo da nam pobrišu sve to i ubace nove pakete koji se ne prenose kao a1 što je uradio pre xy vremena kad su prvi puti izbacili mesečne planove na pripejdu.
Ako to urade onda cao, i onako nema ugovora

Čisto sumnjam da će to da urade.

Da li još uvek postoji usluga "smisli broj"? Ne mogu da je nađem na sajtu.

Radi li vam SMS od jutros kako treba?
Odrm do grada, pokušam da uplatim parking, kad ono cvrc. SMS izgleda ode, ali ne stiže nikakva potvrda da he parking regulisan.

Zovem ženu da mi uplati taj parking sa svog broja (ona srećom nije u Globaltelu). Ok, stvar rešena, računam da je nešto privremeno do mreže.

Odem u banku, potpis ovde, ovde i proverite da li cam je stigao OTP na SMS. Nije. Proverim spam, nije ni tamo. Posle 60s, proba žena opet, ali koda nema i usluga banke ne može da se realizuje...

2026. godina, ne radi SMS, nešto što bi trebalo da je toliko trivijalno, obično, svakodnevno, Globaltel.

Po dolasku kući, zovem njihov korisnički centar i posle 10 min one lift muzike, javi se izvesna Milica. Objasnim o čemu se radi, ona kao iz topa: "A, parking SMS vam neće raditi, imamo tehnički problem, radi se na rešavanju". Ok, rek'o odem u banku nakon toga i objasnim joj da bi OTP iz banke be stiže do mene preko SMS... Stavi me na hold (lift muzika ka filer). Izvinjava se i kaže da je izgleda i raj deo oko SMS pogođen, ali da rade na tome i da će biti "gotovo u najbržem mogućem roku".

Zahvalim se, jer nema poente pitati dalje, insistirati na ETA popravke i sl. Posle skoro 2 meseca na Globaltelu, iskreno čekam da odem kod nekog drugog, jer izgleda ma koliko lepo sve bilo na papiru, u praksi to ne radi. Kad radi, radi super, ali dobijati kazne za parking onako ad hoc (možda i više dana za redom), jer imaju tehnički problem sa SMS porukama koji, btw, može da iskoči u bilo kom momentu, meni pali lampicu da su nepouzdani i to je u mom slučaju baš deal breaker.

Džaba lepa količina GB, besplatni pozivi ka svim mrežama i sve to lepo upakovano u Freepaid paket od 999 din, kad može ovako da fejluje kad najviše treba, još uradio prebos broja kod njih, što je potrajalo u nedogled i onda ovakvi ispadi... Videćemo u narednih par dana. Izgleda da je 60 dana max da se istestiraju uzduž i popreko, pa čovek proceni šta mu he činiti dalje. Sva sreća nema ugovora.

Meni su rekli odmah ovde na temi da to neće raditi. Tako da sam viber i sve ostalo prebacila na drugi broj koji je u a1, za svaki slučaj. Ali imam isti problem sa bankom jer sam broj iz jetela prebacila u a1 i oni ne znaju da mi povežu taj broj u sistemu da bude 062 a da je a1. Sreća da su u međuvremenu pustili verifikacije kupovina preko aplikacije.

Odem u banku, potpis ovde, ovde i proverite da li cam je stigao OTP na SMS. Nije.
Ja sam nakon prebacivanja broja u Globaltel morao da odem u poslovnicu banke, objasnim situaciju, oni onda nešto promene u sistemu, daju mi nešto da potpišem i tek su tada počeli da dolaze SMS-ovi od banke.

To su sve različite stvari, iako jesu povezane. Suština je da Globaltel specijalno danas ima tehnički problem sa domaćim porukama (prva stvar), koji inače nema, pošto inače zezaju mahom one iz inostranstva (druga stvar). A ovo sa promenom operatera je uobičajena priča (treća stvar), negde se reši samo od sebe, a negde treba pogurati promenu.

Kakav god da su imali tehnički problem danas, proradile su SMS poruke nakon 1-2h. Testirano sa parking SMS-om i OTP kodom u banci. Nisu ništa morali u banci da podešavaju, prosto je kod stigao putem SMS-a, nakon što je bio poslat iz njihove aplikacije.

Možda nije bio problem samo na globaltelu, danas je kolega čačkao nešto oko banking aplikacije i nije hteo da mu stigne kod na Yettelu

Nazad
Vrh Dno