Radi li vam SMS od jutros kako treba?
Odrm do grada, pokušam da uplatim parking, kad ono cvrc. SMS izgleda ode, ali ne stiže nikakva potvrda da he parking regulisan.
Zovem ženu da mi uplati taj parking sa svog broja (ona srećom nije u Globaltelu). Ok, stvar rešena, računam da je nešto privremeno do mreže.
Odem u banku, potpis ovde, ovde i proverite da li cam je stigao OTP na SMS. Nije. Proverim spam, nije ni tamo. Posle 60s, proba žena opet, ali koda nema i usluga banke ne može da se realizuje...
2026. godina, ne radi SMS, nešto što bi trebalo da je toliko trivijalno, obično, svakodnevno, Globaltel.
Po dolasku kući, zovem njihov korisnički centar i posle 10 min one lift muzike, javi se izvesna Milica. Objasnim o čemu se radi, ona kao iz topa: "A, parking SMS vam neće raditi, imamo tehnički problem, radi se na rešavanju". Ok, rek'o odem u banku nakon toga i objasnim joj da bi OTP iz banke be stiže do mene preko SMS... Stavi me na hold (lift muzika ka filer). Izvinjava se i kaže da je izgleda i raj deo oko SMS pogođen, ali da rade na tome i da će biti "gotovo u najbržem mogućem roku".
Zahvalim se, jer nema poente pitati dalje, insistirati na ETA popravke i sl. Posle skoro 2 meseca na Globaltelu, iskreno čekam da odem kod nekog drugog, jer izgleda ma koliko lepo sve bilo na papiru, u praksi to ne radi. Kad radi, radi super, ali dobijati kazne za parking onako ad hoc (možda i više dana za redom), jer imaju tehnički problem sa SMS porukama koji, btw, može da iskoči u bilo kom momentu, meni pali lampicu da su nepouzdani i to je u mom slučaju baš deal breaker.
Džaba lepa količina GB, besplatni pozivi ka svim mrežama i sve to lepo upakovano u Freepaid paket od 999 din, kad može ovako da fejluje kad najviše treba, još uradio prebos broja kod njih, što je potrajalo u nedogled i onda ovakvi ispadi... Videćemo u narednih par dana. Izgleda da je 60 dana max da se istestiraju uzduž i popreko, pa čovek proceni šta mu he činiti dalje. Sva sreća nema ugovora.