Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze neko da preporuci neki OK paktreger za MTB 29" tocak?

Predlog za neki kvalitetniji nosac za mobilni. Ne mora sa Temu i sl. sajtova. Kupio bih i ovde.

ja ne bih stavljao telefon na bicikl, zbog kamere

😍

Ne treba mi kamera nego mi treba za pustanje muzike. Jedino da uzmem neki no name bluetooth zvucnik. Ne zelim da koristim slusalice dok vozim.

Ne misli da ti treba kamera nego da hoće kamera na telefonu da crkne id truckanja.
A ja bih te molio da ne puštaš muziku svima okolo dok voziš, možeš jednu slušalicu da koristiš recimo.
da, moze da se sjebe opticka stabilizacija kamere.

postoje one bone conduction slusalice

Mozda nekome zatreba:

mislim da ima takvih slusalica i na Temu

Ako vozim u prirodi zvuk ptica je bolji od svake muzike, a ako vozim na asfaltu zvuk automobila je bolje cuti nego ne cuti😃
Kada pozelim neku muziku, a vozim sam, daleko od naselja, nosim pederusu i blago pustim muziku na zvucniku telefona.

Cak ni na motoru ne bih odobravao slusanje muzike ispod kacige, sto svi rade.
Kao dosadno im, pa sta da ti kazem promeni zanimanje bolje nego da ugrozavas sebe i druge

vozim u subotu kroz Surduk ili Belegiš, pijem vodu i vracam je u nosac i iz kanala tiho istrcava crni pulin i tik pored moje noge zalaje dok se ja kotrljam oko 10km/h, nakon laveži cimnem nogom po pedalama i spadne mi lanac. Znaci sad imam psa koji laje i nemam lanac, krenem nogom na njega zakacim ga po njusci i on odustane uplasi se.
nisam imao slusalice, a on mi se privukao i mogao je da mi napravi ozbiljan problem, a zamisli da nisam ni cuo lavez ćapio bi me po nozi samo tako, i ako recimo imam auto pored sebe eto problema

Na 61km tri puta su me vijali, stim da sam druga dva bio spreman, lajao ja na njih i bezao🤣

Generalno psi jesu problem ali ako prilaze sa ceone strane i ako se pokaze namera da ja njih napadnem dakle pravac ka njima i jaka buka, krecu u defanzivu i beze

Predlog za neki kvalitetniji nosac za mobilni. Ne mora sa Temu i sl. sajtova. Kupio bih i ovde.
Screenshot 2026-05-25 174616.gif

Ovako nesto mi se pokazalo najbolje samo stariji dizajn, kupio pre par godina.
Ima ja mislim i u dekatlonu.

Medjutim neko ti rece ovde da unistava kameru sa fona, zbog vibracija.
Odavno sam to batalio i nosim fon u onu torbicu na ramu, trouglastu.
Ipak mi je skuplji fon od bajsa haha.

Ovo gore je fischer ?
To je neki nemacki brend i nisu im lose gume unutrasnje, imam neke protiv busenja.
Verujem da za malo para i nisu losi gripovi.

Ja nosim telefon u torbici. I mislim da ovo nije dobro zbog truckanja bas zbog kamere. Nisam na to obratio paznju. Hvala ti u svakom slucaju na predlogu.

A realno gledano gde god da nosis telefon na sebi on ce da se trucka. Ako je na ramu onda se verovatno vibracije prenose vise, ali opet, ko ce o tome sad da razmislja. Meni je u bisagama, u jos jednoj torbici unutra da se ne grebe, a za pozive i to vidim na satu

ljudsko telo amortizuje mnogo, bicikl nesto kroz gume ali krut ram sve te vibracije prelaze i na telefon. mozda ne bude nista, ali zasto rizikovati.

Ergon ima odlicne gripove i sedista

Ako vozim u prirodi zvuk ptica je bolji od svake muzike, a ako vozim na asfaltu zvuk automobila je bolje cuti nego ne cuti😃
Kada pozelim neku muziku, a vozim sam, daleko od naselja, nosim pederusu i blago pustim muziku na zvucniku telefona.

Cak ni na motoru ne bih odobravao slusanje muzike ispod kacige, sto svi rade.
Kao dosadno im, pa sta da ti kazem promeni zanimanje bolje nego da ugrozavas sebe i druge

vozim u subotu kroz Surduk ili Belegiš, pijem vodu i vracam je u nosac i iz kanala tiho istrcava crni pulin i tik pored moje noge zalaje dok se ja kotrljam oko 10km/h, nakon laveži cimnem nogom po pedalama i spadne mi lanac. Znaci sad imam psa koji laje i nemam lanac, krenem nogom na njega zakacim ga po njusci i on odustane uplasi se.
nisam imao slusalice, a on mi se privukao i mogao je da mi napravi ozbiljan problem, a zamisli da nisam ni cuo lavez ćapio bi me po nozi samo tako, i ako recimo imam auto pored sebe eto problema

Na 61km tri puta su me vijali, stim da sam druga dva bio spreman, lajao ja na njih i bezao🤣

Generalno psi jesu problem ali ako prilaze sa ceone strane i ako se pokaze namera da ja njih napadnem dakle pravac ka njima i jaka buka, krecu u defanzivu i beze

Kad se na mene zalete psi ja uglavnom samo usporim ili skroz stanem....u 95% slucajeva zbunjeni stanu i oni...onda im i pruzim ruku,neke cak i pomazim i polako odem 😉

Kad se na mene zalete psi ja uglavnom samo usporim ili skroz stanem....u 95% slucajeva zbunjeni stanu i oni...onda im i pruzim ruku,neke cak i pomazim i polako odem 😉

Vozio li si skoro Obrenovački drum, prema Umci? Kada vidim vlasnika, kako drži onog psa na kanapu tj kako se vuku, nije mi dobro, a ne da ga pomazim. Ni gazdu, ni psa.

Većina pasa zapravo juri točkove, da bi se igrali, ali dok prepoznaš onog koji ima nameru da povredi, može da bude kasno.

Nedavno je bio incident na Vencu, ozbiljno su povredili jednog trkača, koji je i biciklista. U komentarima na Instagramu sam shvatio da su ti psi već poznati po napadima.
U ovom tekstu je video, na kraju snimka se vidi kako su ga okrpili.

Da, njima je instinkt da laju i jure kad je "plen" u trku...u takvim situacijama stanem, i guram bicikl pored sebe. Mada, meni je instinkt da u takvim situacijama bježim 😆
Prethodnih nekoliko dana sam proveo u Novom Sadu, i ponio bicikl sa sobom. Moram priznati da me je NS oduševio iz ugla bicikliste. Prvo, ravnica 😁 a drugo, jako puno biciklističkih staza. Rezultat - 4 dana i 300 kilometara 😁

Do sada sam uvek uspevao da stanam i siđem sa bicikle (nekad lakše, nekad teže). Bilo je situacija kada stavim Vajs između mene i psa bukvalno sekund pre nego što bude kasno. Obično su u čoporima, pa ih ima sa svake strane. Kroz grad budu nekad lutalice (oni obično stanu čim ja poljem da usporavam), ali najčešće su to psi sa vlasnicima. Po selima samo iskaču iz dvirišta. Oni se dobro znaju i čini mi se da su uigrana kombinacija.

Ja drzim telefon u torbici na ramu, ona torbica sto je prozirna odozgo i vidis telefon. Em sama torbica dosta amortizuje a i telefon u njoj se kaci na cicak i lastiku i bukvalno tako visi. Mislim da nema sanse da to utice na kameru. A imam i jedan stariji telefon koji ponekad koristim kao bajk kompjuter i kacim ga na cvrst nosac sto je kolega postavio par postova iznad. Za taj telefon me bas zabolje i ako mu se zdrnda kamera, ako se skvasi...

Vozio li si skoro Obrenovački drum, prema Umci? Kada vidim vlasnika, kako drži onog psa na kanapu tj kako se vuku, nije mi dobro, a ne da ga pomazim. Ni gazdu, ni psa.

Većina pasa zapravo juri točkove, da bi se igrali, ali dok prepoznaš onog koji ima nameru da povredi, može da bude kasno.

Nedavno je bio incident na Vencu, ozbiljno su povredili jednog trkača, koji je i biciklista. U komentarima na Instagramu sam shvatio da su ti psi već poznati po napadima.
U ovom tekstu je video, na kraju snimka se vidi kako su ga okrpili.

Ovaj copor ovcarskih pasa me napao prosle godine...svi su se zaleteli,ajde oni neki mali pulini nisu bas strasni (mada kidisu) ali ova dva ogromna sarplaninca (ili neki mesanci) uopste ne deluju bezazleno kad laju i zalecu se....verovatno bi se vecina ljudi "smrzla"...

Vidim da jure prema meni,ne vredi da bezim samo bih jos iziritirao da me jure,stao sam i sišao sa bajsa i tad i oni stali i zbunili se....tad sam ih slikao...ta dva velika mi prišla,jedan mi zapišao tocak 😆 a ovaj drugi stariji ponjušio ruku koju mi pružam i seo pored mene da ga ceškam po glavi...i ovi svi odoše,a taj stariji ostade kod mene....imao sam utisak da bi pošao za mnom da sam ga pozvao....ali ja sam nekako prirodni autoritet za pse,jako me vole i uopšte ih se ne bojim....ovog crno belog velikog sam sreo pre par nedelja i režao je i lajao na mene ali samo smo se mimoisli...😄

To se sve dešava u Deliblatskoj peščari gde se najčešće i vozim....i što je čudno svi ti psi čuvaju stada ovaca ili krava i imaju u blizini čobane,tj vlasnike ali oni se ni najmanje ne uzbudjuju što im se psi zaleću na prolaznike......okrenu se i odu...baš su čobani......jedog mi došlo da stignem i išamaram,ali ipak me mrzelo a i ima čopor 😁

Prilozi

• 20240527_124640.webp
    20240527_124640.webp
    493.1 KB · Pregleda: 33
  • 20240527_124704.webp
    20240527_124704.webp
    453.2 KB · Pregleda: 28
  • 20260416_130414.webp
    20260416_130414.webp
    325.4 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Decenijama nisam imao veće probleme sa agresivnim psima u toku vožnje, a onda pre nekoliko godina po 1 mesečno u proseku, u toku leta. Najveći problem upravo sa velikim ovčarskim psima, koji nisu bili radni, već lutalice u agresivnom čoporu (klali su i ovce u tom kraju). To je jedini put da sam stvarno morao da se sjurim 50km/h niz makadam da bih pobegao od njih, do tada sam uglavnom ignorisao ili zastao (tada obično psi odustaju, ili samo zbunjeno posmatraju).

Ipak, ništa nije tako opasno kao kada se naleti na divljeg vepra na šumskom putu. Pre 10-ak godina sam imao utisak da borbeno vozilo izlazi iz šume, na svu sreću samo se sjurio nizbrdo, ali gadan trenutak u svakom smislu.

Ja sam u peščari bajsom naletao valjda na sve životinje koje tamo žive (u divljini)......divlje svinje,srne i srndaće,lisice,šakale,zečeve,zmije.....sve pobegne glavom bez obzira čim me vidi....mada ja obično kad se vozim po divljini pustim glasnije muziku pa možda neke životinje ni ne vidim,one mene prvo čuju/osete pa pobegnu.....

Jednom sam naleteo na vepra,ali srećom tada sam uz sebe imao jednog pulina koji ga je prvi osetio i počeo da laje kao lud u pravcu gde je bio vepar.....vepar izašao na put samo nas pogledao i pobeže svojim putem....ali stvarno je bio zastrašujuć sa onim zubima,nemam pojma šta bih uradio da je pojurio na nas,obično nosim sa sobom neku mačetu ali nisam siguran da bi mi to išta pomoglo.....nisam naleteo na krmaču sa prasićima,kažu to je najopasnije,jer hoće da brani prasiće

Teoretski i šakali mogu da budu opasni ako su u čoporu,ali ja sam uvek vidjao jednog ili dva komada koji odmah pobegnu.....i koji nisu uopšte mali,možda nešto manji od npr nemačkog ovčara....

Na slici pulin koji mi cesto pravi drustvo prilikom putovanja....jako zahvalni i agilni psi mogu da trce desetinama kilometara za vama,ovaj konkretno toliko voli da trči za mnom da ga niko ne može sprečiti 🙂

20260412_135708.webp

Poslednja izmena:
DA li je neko nosio i koristio biber sprej protiv ovih agresivnih pasa. Bocica je mala, moze da se uglavi negdje na volanu, kanim se vec neko duze vrijeme da kupim jedan.

To i mene brine i realno je ozbiljna opasnost za bicikliste.
Realno sada izbegavam neke rute samo zbog toga, jurio te jedan ili vise njih nije naivno.

Da nosim hranu i da im bacam ili nesto kao taj sprej pa neka malo odmore od jurnjave zamnom.

Nazad
Vrh Dno