Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Nisam ni gledao, dovoljno mi je da vidim naziv tog YT kanala pa da preskočim. Ekstremno krindž lik, treba zabraniti postavljanje njegovih ''testova''.

Jedino što kupuje telefone svojim parama, igra se, testira ih malo, pa ih posle proda. Ali većina testova mu se svodi na pokazivanje ženskih gu**ca, pravi manijak

Dva za redom, ovo je ozbiljan QC problem. Verovatnoća za dva uzastopna uređaja sa istom problematikom je poprilično malo, ali se desila. Da li se to rešava ili ne, ostaje da se vidi kroz vreme.

Xiaomi je par generacija zaredom imao lens fogging pa se nije kmečalo toliko 🙂

Dva za redom, ovo je ozbiljan QC problem. Verovatnoća za dva uzastopna uređaja sa istom problematikom je poprilično malo, ali se desila. Da li se to rešava ili ne, ostaje da se vidi kroz vreme.

ovo je nivo tipa "čuje mi se nešto iz kamere kad tresem telefon, šta je to".

sreća pa ljudi ne govore o kontroli kvaliteta zimi kad uđu u hladna kola pa se šoferka zamagli 🤣

telefon je vodootporan, ni voda ni vazduh ne idu ni u ni van telefona.

fabrike koliko god da radile na tome, ne mogu da izbace svu vlagu iz vazduha i desi se da neko procenat vlage bude u telefonu, i apsolutno svaki, svaki telefon svakog brenda može da bude podložan.

izvadi se sim slot da prodiše, ostavi se preko noći ili sat dva sa nekim benchmarkom da ga zagreje i gotovo, ispariće vlaga.

ili ako živite u prostoru koji ima veću vlažnost vazduha, može da bude i kontra efekat.

Ukoliko može da se reši navedenim putem jednom za svagda, onda odlično. Međutim, ukoliko se ponavlja, onda je definitivno problem. Ni na jednom telefonu nisam imao fogging sočiva pa s tim u vezu i govorim kao nešto što ipak nije svakodnevnica, jer ako uz telefon od 1500e, neko treba da kupuje i pirinač pored, onda ... 😅

Ukoliko može da se reši navedenim putem jednom za svagda, onda odlično. Međutim, ukoliko se ponavlja, onda je definitivno problem. Ni na jednom telefonu nisam imao fogging sočiva pa s tim u vezu i govorim kao nešto što ipak nije svakodnevnica, jer ako uz telefon od 1500e, neko treba da kupuje i pirinač pored, onda ... 😅
ja sam imao na tri, tri Samsunga 🤷

čista fizika, nikakav pirinač.
problem se češće javlja u severnijim zemljama gde je hladnije vreme i lakše dolazi do kondenzacije zbog promene temperature, pogotovo kad je minus napolju.

probaj i ti tvoj telefon da koristiš pa staviš u frižider na neko vreme i ponovo ga zagrej, postoji šansa da ćeš videti kondenzaciju.

i od toga pate svi telefoni, nebitno je da li je koštao 150 ili 1500e.
i nije problem, kao što nije problem što se čuje OIS pa i dalje svake godine bude 1000 postova kako se čuje zveckanje kad se telefon trese.

Nazad
Vrh Dno