Šta je novo?

Telefon neće da se spoji sa PC za mobilni internet

Arres

Poznat
Učlanjen(a)
05.12.2021
Poena
44
Poštovani imam telefon Huawei P20 Lite i kad hoću da se preko DATA USB kabla povežem na računar preko instaliranog programa HiSuite 9.0 (14.0 neću zato što moram uvjek onda upisivati lozinku) ON NEĆE DA SE POVEŽE PREKO djeljenja veze između mobilnog i računara na računar odnosno NA INTERNET. Zamjenio sam već 4 USB DATA kabela pa je isto. Prije dvije godine se mi je uvjek povezao,a sad neće,pa probam sazada direktno UKLOPITI nove Usb kablove U DRUGE (direktno,bez hubova,na Hubove uopšte neće,javlja Error Failed ili Failure) USB PORTOVE na računaru,pa je isto. (telefon neće da se spoji sa programom za telefon HiSuite na telefonu i računaru) Evo sad pišem preko WiFi pristupne tačke koju imam uklopljenu na telefonu ZA MOBILNI INTERNET,ALI USB KABAL JE MNOGO BRŽI ZA POVEZIVANJE i na primer skidanje videa sa interneta. I WiFi me stalno izbacuje iz mreže vani. U čemu bi bila greška? Probao sam i na druga dva računara sa drugim USB DATA KABLOVIMA u različite USB ulaze UKLAPATI pa je isto.. Hvala za odgovore i pomoć unapred !

Prilozi

• OVAKO BI TREBALO BITI preko WiFI !.png
    OVAKO BI TREBALO BITI preko WiFI !.png
    183.9 KB · Pregleda: 20
  • PONEKAD SE POVEZE ALI SE BRZO PREKINE WIFI mreza !.png
    PONEKAD SE POVEZE ALI SE BRZO PREKINE WIFI mreza !.png
    107.1 KB · Pregleda: 9
  • USB KABAL i ovaj WIFI NECE DA SE POVEZE na MOBILNI INTERNET !.png
    USB KABAL i ovaj WIFI NECE DA SE POVEZE na MOBILNI INTERNET !.png
    193.6 KB · Pregleda: 14
Ovako neće da se spoji telefon preko USB sa default programom HiSuite, NA MOBILNI INTERNET a ako se pojavi greška,stavim USB DATA KABAL U DRUGI USB ULAZ NA RAČUNARU, ali opet neće...

Prilozi

• Huawei Hisuite PROGRAM za SPAJANJE TEL.sa PC !.webp
    Huawei Hisuite PROGRAM za SPAJANJE TEL.sa PC !.webp
    18.1 KB · Pregleda: 6
  • Kad pokaze OVO stavim u DRUGI USB ULAZ ali ISTO NECE !.webp
    Kad pokaze OVO stavim u DRUGI USB ULAZ ali ISTO NECE !.webp
    7.9 KB · Pregleda: 10
Ma druže ne da znam šta je najbolje, inače ne bi tražio pomoč i savjete može li se šta uraditi DA SE TELEFON SPOJI preko USB DATA KABLA u bilokoji USB ULAZ NA RAČUNARU,da dođem do MOBILNOG INTERNETA preko USB DATA KABLA i preko programa HiSuite,kao nekad...
U čemu bi bila greška da neče na nijedan računar da se spoji? Prilažem slike,pa ih pogledajte molim prije nego što odgovorite. Unapred hvala za pomoć.

Prilozi

• OVAKO je KAD SE SPOJI TEL.na PC za MOBILNI INTERNET !.webp
    OVAKO je KAD SE SPOJI TEL.na PC za MOBILNI INTERNET !.webp
    31.6 KB · Pregleda: 5
  • Huawei Hisuite PROGRAM za SPAJANJE TEL.sa PC !.webp
    Huawei Hisuite PROGRAM za SPAJANJE TEL.sa PC !.webp
    18.1 KB · Pregleda: 4
  • Kad pokaze OVO stavim u DRUGI USB ULAZ ali ISTO NECE !.webp
    Kad pokaze OVO stavim u DRUGI USB ULAZ ali ISTO NECE !.webp
    7.9 KB · Pregleda: 10
Covek pokusava da ti objasni da ne pises sarena slova i Bold slova. Napadno je i tesko za citanje

Prvo - stavljas izmedju kompa i telefona nepotrebne zamke, Windows sasvim lepo regulise Tethering uredjaje bez ikakvih Suite-ova i slicno

Najverovatniji problem ce i da bude sto je telefon 2018 godiste, i ima zastarelo sve - Data chip na ploci, stariji sotver, starije security update i tako dalje ... da ne spomijem sto sam telefon tera Android 8 (Emui 9)

Deaktiviraj Suite, ubodi telefon u komp, u setting udji na telefonu na Mobile networks > Tethering > USB tethering i vidi da li ce da se poveze tako - dakle palis standardni USB tethering a ne onaj "Huawei connection" ili kako se vec zove

Bitno je da deaktiviras Suite komplet, ubij ga iz task manager-a, i po potrebi ga komplet de-instaliraj (bukvalno ti ne treba) i jedino sto ti treba je Huawei USB driver koji se nalazi na samom telefonu i Windows ce da ga prepozna automatski

Ukoliko takva konekcija nece da se uspostavi, moras da se pomiris sa cinjenicom da tvoj telefon nije sposoban vise da obezbedjuje internet, zbog zastarelosti

Taj telefon ima Cat 6 LTE (Trenutni Cat standard je 24), Android 8.0, i pre svega - 8 godina rabljene chipove za Data, Wifi, i tako dalje.

Ne znam čemu ti uopšte služi taj HiSuite. Ja samo ubodem telefon u računar, upalim na telefonu USB Tethering i to je to. Možda to sa toliko starim Androidom ne fercera najbolje.

OK, hvala za savjet. Deinstaliraću HiSuite program za spajanje telefona Huawei P20 Lite s računarom, ne znam samo kako če biti sa HDB Interface, pošto on to traži i to se ispisuje u Control Panelu,pod "Android Devices". Zasad mogu da se spajam sa njim samo preko WiFi,ali je slab signal i stalno se isklučuje (ispada iz mreže) Na telefon sam dao Android 9.0, prije jedne godine. Ako NIKAKO ne bude išlo onda nema druge nego prodati telefon i kupiti neki od 2025-2026 godine... Hvala ti za pomoć i pozdrav !😉

Windows sasvim lepo regulise Tethering uredjaje bez ikakvih Suite-ova i slicno

Najverovatniji problem ce i da bude sto je telefon 2018 godiste, i ima zastarelo sve - Data chip na ploci, stariji sotver, starije security update i tako dalje ... da ne spomijem sto sam telefon tera Android 8 (Emui 9)

Deaktiviraj Suite, ubodi telefon u komp, u setting udji na telefonu na Mobile networks > Tethering > USB tethering i vidi da li ce da se poveze tako - dakle palis standardni USB tethering a ne onaj "Huawei connection" ili kako se vec zove

Bitno je da deaktiviras Suite komplet
, ubij ga iz task manager-a, i po potrebi ga komplet de-instaliraj (bukvalno ti ne treba) i jedino sto ti treba je Huawei USB driver koji se nalazi na samom telefonu i Windows ce da ga prepozna automatski

Ukoliko takva konekcija nece da se uspostavi, moras da se pomiris sa cinjenicom da tvoj telefon nije sposoban vise da obezbedjuje internet, zbog zastarelosti

Taj telefon ima Cat 6 LTE (Trenutni Cat standard je 24), Android 8.0, i pre svega - 8 godina rabljene chipove za Data, Wifi, i tako dalje.

Moj telefon Huawei P20 Lite NEMA u PODEŠENJIMA "Mobile networks - TETHERING - USB TETHERING", kao VAŠ, jer je malo stariji telefon. Probao sam dati Huawei HiSuite na najnoviju verziju 14.0.pa sad može da se spaja preko USB kabla (vidjećemo dokle) ali mi smeta što moram uvjek 2x unositi lozinku ... Kad budem u mogučnosti, kupiću drugi noviji telefon koji će imati u Mobile networks - TETHERING - USB TETHERING", kao VAŠ. Hvala za pomoć i savjete. Prilažem sliku. (pogledajte) jer bez HDB Interface kojeg dobim kad instaliram program Hisuite NEĆE. Pozdrav.

Prilozi

• HDB Interface u CONTROL PANELU sa HISUITE !.webp
    HDB Interface u CONTROL PANELU sa HISUITE !.webp
    32.6 KB · Pregleda: 8
Druze, nemas potrebe da ulazis u Device manager.

Dakle deinstaliras Huawei Suite, restartujes PC.

nakon toga, ubodes USB kabl u komp, i onda ubodes telefon u USB kabl

Na telefonu ce ti se pojaviti opcija za vrstu konekcije (photo transfer, data transfer, charge, itd)

Ne izaberes nista od toga.

Na telefonu udjes u Settings

Imao sam P20 lite pre X godina i znam napamet kako biras Tethering -

Settings > Mobile Network > Tethering & mobile hotspot (CETVRTA OPCIJA NA DOLE) > USB tethering

Ne moze da nema. Proveri ponovo.

Aha, to što vi zovete "USB Tethering" je engleski , kod mene je na srpskom telefon, pa upišem u "DIJELJENJE VEZE I PRENOSNA PRISTUPNA TAČKA pa onda >USB djeljenje veze. To odaberem,to je četvrta opcija na dole. Tako je bilo i sa Hisuite samo da se pojavila opcija za vrstu konekcije (photo transfer, data transfer, charge, itd) koju sam izabrao - data transfer.

Ali čudno uradio sam kako si rekao sa > USB tethering i sad se računar spojio na mobilni internet preko telefona. Nadam se da će htjeti tako raditi i u budučnosti. Idem sad obrisati (deinstalirati) Hisuite sa svih računara,pa se probati tako povezati. Hvala na pomoći i savjetu ! Pozdrav !👍😉

Radi svuda ! Hvala ! Pozdrav !😉👍

Nazad
Vrh Dno