Šta je novo?

Registar ¨Ne Zovi¨

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djalf

- DJ u penziji -
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Ne znam dal ima tema, juče me zvali iz MTS-a, danas iz A1 a taj broj mi je upisan u registar Ne Zovi ali kad uradim pretragu na sajtu ovde:
oba broja ne nalazi. Šta je problem i šta treba da uradim da prestanu da me zovu i nude gluposti? Prijavio sam preko aplikacija A1 i Yettel, imam opciju da se ispišem samo.
Ili je ovo jedna od mnogobrojnih stvari koje ne funkcionišu u ovoj banana državi.

To su multinacionalne kompanije. Tako da je to jedna od mnogobrojnih stvari koja ne radi u EU. A cela evropa je u banani, pa se to uklapa

Meni je poznato više uspešnih prijava preko Yettelove aplikacije i MTS-ovog sajta, i to su brojevi odmah bili vidljivi u bazi, iako je navodno to trebalo da se desi tek sutradan.

Koja su vasa iskustva otkako je uveden ovaj registar? Mene su pre dve nedelje prvi put zvali iz tzv. firme Clean Air Solution zato sto je neki poznanik dao moj broj kao preporuku da bi ostvario neki procenat, operaterka me je pozvala i uzasno agresivno, manipulativno i u isto vreme slatkorecivo pocela da nudi nekakva besplatna ciscenja, vise puta sam ljubazno odgovorio da nisam zainteresovan i blokirao sam broj. U petak ponovo zovu, ali sa drugog 063 broja i ponovo nametljivo i agresivno nastavljaju svoju pricu, sve pod velom besplatnog ciscenja i dezinfekcije mog stana, odbrusio sam da prestanu da me zovu i spustio slusalicu, nazalost nisam pripretio nikakvom inspekcijom. Nikada nisam doziveo tako umobolan nacin komunikacije, a i sam radim sa ljudima. Ne kazem da ce ponovo pozvati, ali sta raditi u ovakvim situacijama, ima li smisla ista prijavljati trzisnoj inspekciji ili da jednostavno ignorisem? Nisam nista ugovorio sa njima i nisam prevaren, kao sto ima slucajeva na netu bas za ovu kompaniju, ali ne zelim da me neko vise maltretira. Uvidom u registar Ne zovi me moj broj je upisan, tako da sam sa te strane pokriven

Ko god da zove, kratko zamolim da se broj trajno izuzme iz baze podataka i da je isti upisan u registrar Ne zovi. Uglavnom samo spuste slušalicu.

… i mene je pozvala ista firma, tj. mog oca… neko im je, navodni, dao moj telefona…veselim glasom do trenutka kada sam rekao da nisam zainteresovan… da bi na kraju spustili slušalicu, kada sam napomenuo da je broj u ‘Ne zovi’ registru…

Kad me zovu ja pristanem ali ako dorična digne noge na moja ramena, ako neće grčka kolica može i od pozadi. Sutra se obično javi muškarac, ja mu objasnim...momak skidaj gaće da te opalim jer moj ćira ne bira. I još zamisli kažu mi da sam manijak!? Ja manijak a oni mene zovu sa nepoznatog broja i pokušavaju da mi nešto uvale!!!!!
Na žalost, više ne zovu tako često, jako retko.

… fiziċka, imaš u aplikaciji A1 i Yettela sigurno, za MTS ne znam…

Ista priča i kod mene, broj mi je upisan u registar faktički od prvog dana uvodjenja istog, i opet se desi da pozove neko s vremena na vreme. Kad spomenem registar "ne zovi" i da treba da ga proveravaju, prave se ludi, a kad već oni to rade, onda bi i mi trebalo ovde da napravimo spisak koje su to kompanije koje zovu i nude usluge i pored registra.
Evo konkretno mene zvali iz Generali osiguranja pre neki dan, i odma kao direktno, zovem vas da zakažemo sastanak za životno osiguranje... Nemaju blama.

Saglasan sam da je često dovoljno samo im reći da te uklone iz baze, a treba imati u vidu da se često desi da se podaci negde i nesvesno ostave. Baš na primeru Generalija, recimo, mnogi sarađuju sa njima i deo ugovora (i druge prateće dokumentacije, koju mnogi ne iščitaju) jeste da će tvoji podaci biti prosleđeni osiguravajućoj kući, te da daješ saglasnost da te eventualno pozovu. Takve eksplicitne saglasnosti su iznad ovog registra, tako da sa njima i nemaju potrebu da ga proveravaju. Ali eto, ti uvek imaš pravo da ih povučeš.

Ista priča i kod mene, broj mi je upisan u registar faktički od prvog dana uvodjenja istog, i opet se desi da pozove neko s vremena na vreme. Kad spomenem registar "ne zovi" i da treba da ga proveravaju, prave se ludi, a kad već oni to rade, onda bi i mi trebalo ovde da napravimo spisak koje su to kompanije koje zovu i nude usluge i pored registra.
Evo konkretno mene zvali iz Generali osiguranja pre neki dan, i odma kao direktno, zovem vas da zakažemo sastanak za životno osiguranje... Nemaju blama.
… samo tražiti ime i prezime, broj lične karte ili JMBG i napomena da snimaš razgovor… za one bezobraznije, napomena da si u registru ‘Ne Zovi’… koriste i priču da te je prijatelj preporučio…

Nazad
Vrh Dno