Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Ma prevara 1/1.
Gasim nalog posle ovoga kao i aliju.

Da li je neko kupio ove čarape i da li su udobne za nošenje, piše pamuk.

Prilozi

• Screenshot_20260520_175732_Temu.jpg
    Screenshot_20260520_175732_Temu.jpg
    113.3 KB · Pregleda: 159
Iz pepka carape pamucne posle par meseci krenu grudvice po njima , pitanje je da li su te bolje , prvih par pranja ce biti ok posle ces videti , nemoj bele.

I ja sam se razorarao usisivacem. Jes da sam ga uzeo kao jednu od dnevnih nagrada preko qqqq ali sam mu nasao odlicnu namenu. Svako vece za "movie time" je uvek pored mene. Odlicno usisava ostatke semenki i suncokreta.😂

Da li moze neka preporuka za mini projektor? Vidim da se Magcubic pominje ali ima vise verzija.

Da li moze neka preporuka za mini projektor? Vidim da se Magcubic pominje ali ima vise verzija.
Ja imam Magcubic hy300. Ja sam zadovoljan, mada ga ne koristim puno. Mana mu je zvuk. Bez dodatnog zvučnika je (skoro) neupotrebljiv. I još jedna stvar, meni se čuje nešto kao da radi i kad je isključen. Nije to puno, Luje se samo kad se baš približiš. Zato ga isključujem iz struje.

Ja imam hy320mini i hy320 koje aktivno koristim (i par koje nisam koristio). Jedan je 720p native a drugi 1080p native. Iskreno i ovaj od 720p je OK, ali je osvetljenje dosta slabije.

Ja bih mane (za oba) slozio ovim redosledom:
  • Prasina
  • Prasina
  • Prasina
  • Buka
  • Ponekad audio lag

Da pojasnim od lakseg ka tezem. Audio lag - nekada kada sam vezan preko BT sa njim (jer kao sto je kolega rekao - zvucnik je beskoristan), imam lag u odnosu na sliku. Nisam jos pinpointovao da li je do BT uredjaja ili neceg drugog. Malo frustrira, ali nije strasno.. Recimo da sam svaki film (gde sam imao lag, nemam ga uvek, zato i sumnjam na BT ili film ili sa usb sticka) nastavio/zavrsio bez da sam usao u debugging. Da li je sa flasha, konkretni bt uredjaj ili nesto trece - ne znam..

Buka - pa bucni su.. Zavisno od temperature - imaju dve brzine ventilatora. Nije nepodnosljivo, ali daleko daleko je od nekog dobrog dozivljaja... Obe su bucne, ali je jedna dosta bucnija.

Glavna mana im je - prasina ulazi pod socivo. Nisam do sada jos cistio, ali pocnu da se pojavljuju crne mrlje na ekranu, koje nerviraju vise nego sto smetaju u gledanju filmova.

Ajmo upotrebljivost - za gledanje filmova na letovanju - savrseni, i preporucio bih slobodno hy320 (manji i laksi, i dosta jeftiniji).

Stalak je MUST. Potrebno je da stoje tacno na centru slike da bi to bilo iole pristojno. Moze i najjeftiniji sa temu-a, samo pazite da ga ne zakacite. E da, hy320mini ima rupu za 1/4" sraf, a hy320 nema - i kupuje se sa alija mini postoljance za cca 15$ (sto je bezobrazno).. Ja sam sam pravio, ali ne preporucujem ni to. Stalke sa postoljem za projektor bih zaobisao i uzeo stalak sa srafom...
Ako se gleda nocu, slika je uglavnom OK sem nekih mracnih scena.
Mali prenosni/pristojan BT zvucnik resava sve probleme sa zvukom.
Uglavnom hoce da puste film i sa USB stick-a, tako da se redje hvatam HDMI kabla.
Uniformnost/izostrenost - jako losa - nikakav rad nije opcija, samo filmovi. Sto je projektor dalje od zida, procentualna razlika u daljini je manja (stelovanje fokusa radi, ali u jednom trenutku moze da se izostri samo jedan "krug" distance od izvora svetla), pa uniformnost izostrenja je stogod bolja na velikoj slici, ali i dalje nepodnosljiva za tekst, kucanje, programiranje i sl.. Ni na kratko.
Obzirom da je npr moj hy320mini prikupio 4-10 tacaka prasine za 4-8 filmova, mislim da o redovnom koriscenju nema govora..

E, da.. Ima jako puno klonova (ili je barem bilo), koji drasticno variraju u svemu od kvaliteta slike, jacine osvetljenja, nekih smesno malih native rezolucija, eksternih napajanja (ima klon hy320mini na temuu koji ima eksterni adapter, a jako jako jako lici na originalni hy320mini)... Iz licnog iskustva klonove zaobici u sirokom luku! (nije lako ih prepoznati)

Samo da napisem da slobodno se uzme i hy320mini jer je dosta jeftiniji, nesto manji od hy320, i ima sraf za stalak native... hy320 je ako neko zeli malo vise, bolju sliku, vecu rezoluciju itd, ali i hy320mini lepo zavrsava posao za pogledati film u grckoj na zidu.. A manje mesta uzme u koferu..

Poslednja izmena od urednika:
Ja ću da nastavim temu o originalnosti brendiranih proizvoda na Temu. Posle HP zvučnika (dobri ali FAKE), sada je red došao na SanDisk. Kupio sam jednu TF karticu i odmah poslao slike SanDisk supportu da mi provere autentičnost proizvoda. Kartica je naravno FAKE.

Prilozi

• SanDisk.JPG
    SanDisk.JPG
    23.4 KB · Pregleda: 118
Na žalost, Magcubic samo preko AExp.
Na Temu su prikazi i brendovi previše izmešani i sakriveni. Nesigurba je nabavka.
Polako izbacujem Temu iz upotrebe. Ostaje samo za robu široke i jeftine potrošnja.

Bacite pogled i na kp, ima i jeftinijih projektora nego na Temu (ista marka).

Ja za ovo leto uzeo neki Magcubic, tek treba da ga testiram kakav je napolju

Klikći gde hoćeš nećeš ga dobiti

Sta se desava sa prodavcima koji nestaju preko noci i svi njihovi proizvodi to mi se vec par puta desilo , evo jedan sto prodaje carape i sto mi je poslao carape nestao i on i svi njegovi proizvodi i jedan sto je prodavao majice pre par meseci nestao i sve mu pobrisano verovatno su krsili smernice temu , ja sam mislio samo taj artikal da je nestao ali uz malo guglanja a i plus sam pratio proizvodjace i ustanovio da su nestali preko noci i njihovih stotine ako ne i hiljade proizvoda.

😅 Temu plata 🫤 ajde reko da odigram da vidim rezultat. Kupi kaže dva proizvoda za 501+ din. i dobija se kredit 5 hiljadarke. Kupih dve stvari i platih i naravno djoku od kredita dobijaš, traži opet istu kupovinu 501+ din. I naravno izašao sam, nisam nastavio dalje jer za naredni korak možda traže i litru krvi. Toliko se služe pokvarenim trikovima, a i da se dobije kredit sigurno će biti uslovljen novim uslovima.

Prilozi

• Screenshot_20260524_055737_Temu.webp
    Screenshot_20260524_055737_Temu.webp
    79.4 KB · Pregleda: 70
Ja ću da nastavim temu o originalnosti brendiranih proizvoda na Temu. Posle HP zvučnika (dobri ali FAKE), sada je red došao na SanDisk. Kupio sam jednu TF karticu i odmah poslao slike SanDisk supportu da mi provere autentičnost proizvoda. Kartica je naravno FAKE.
Moze slika kartice i prodavca da znamo i mi ostali, one kodak kartice su dobre bile uzimao sam par za kamere.

Ja uzeo SanDisk MicroSD za DJI Osmo Action 4 i snima 4K 60fps već mjesec dana bez ikakvih problema, nisam slao supportu slike.

Jel imate preporuku za neki car charger koji može da puni Samsung telefone sa 25w da je u rangu 300-1000 dinara ( a još bolje ako moze neki pristojan za manje novca xD )

Evo link, a u recenzijama 1* bi trebalo bude vidljiva slika kartice
https://share.temu.com/O2kgFzWUINB

Kartica ima pravi kapacitet, testirao sam je, ali nije SanDisk.
Izgleda da svi imaju više pakovanja i različitih proizvoda, neki fejk a neki ne. Ja sam uzeo Extreme 256GB sa drugog oglasa, i dobio pakovanje i karticu koja djeluje 100% legit, a neko je na istom oglasu dobio 512GB ovako:

1779697356002.webp

Sve je moguće. Kupovao sam klincu pop up knjige na engleskom koje su sigurno štampane u Kini s nekom greškom pa prodaju na Temu "škart". Iskreno nisam vidio neku razliku, možda je tipa neko slovo pogrešno ili neka druga nebitna stvar. Kod kartica je naravno potencijalno veći problem.

Kolko para tolko muzike. Meni lično odgovaraju takvi škartovi da ih delim i da mi je posle svejedno da li su mi ih vratili ili ne, pošto su oko mene sve pacijenti pa mi ni rođena familija više ne vraća fleškice nego samo odnesu pa posle dođu po još jednu >.< tako da mi je između Alija i Temua puna fioka tih sumnjivih sandiskova, kodaka i sonizoona.
Za ono što mi je bitno kupim kod nas, tešim se da me dve godine saobraznosti koliko-toliko štite od toga da se fleška samospali u uređaju 😛

Problem sa fake proizvodima sa Temu je mnogo veći, nego što nas zapravo prevare za jedan uređaj. Kompletan uvoz proizvoda sa Temu je organizovana kao državni projekat, špedicija se radi u skraćenom postupku (standardna procedura za fizička lica), naplate se dažbine, a niko ni ne gleda šta je u paketu. Pored fake elektronskih uređaja, stižu delovi za samogradnju oružja, stižu proizvodi koji se koriste u ishrani i verujem ko zna šta sve drugo, van kontrole.

Nedavno sam kupio jedan punjač i prve baterije je napunio brzo, sve prošlo ok, a već drugi set baterija je duže punio i toliko zagrejao, da je otopio sam sebe. Dobro je da sam bio u susednoj prostoriji i namirisao paljevinu. Sad više ne mogu da se setim zašto je taj punjač kupljen, jer imam neki stari, dobar, sa aktivnim hladjenjem.

Nisam ga odmah bacio, samo da bih ovde zakačio fotku, pa zaboravio.

20260525_132542.webp

Nazad
Vrh Dno