Šta je novo?

Može li tvoj telefon da izdrži i najduži dan?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Samsung-Galaxy-A57-Galaxy-A37-Naslovna.webp

Može li tvoj telefon da izdrži i najduži dan?​

Pouzdanost nije samo pitanje trajanja baterije, već i toga kako telefon radi dok ga zaista koristite bez prestanka

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/moze-li-tvoj-telefon-da-izdrzi-i-najduzi-dan/

Može, Poco X8 Pro Max i ne samo jedan dan. Naravno da zavisi kako ga koristim, pogašena mi je telemetrija pa nema šta u većoj meri da mi jede bateriju, ali razumem i one koji se time nisu pozabavili.

Ipak, prava prednost nije samo u kapacitetu baterije, već i u unapređenom radu operativnog sistema, uz do 40% stabilniji rad kada istovremeno koristite više programa, kao i poboljšan sistem hlađenja.
Kakav marketing BS, znači ja to zamišljam ovako, pre ovih promena sistem se rušio 10x na sat, a sad eto samo 6x na sat se sruši sistem. Da li ste svesni da davanje % bez reference ne znači ništa. Bukvalno 3 drama, na 7 dana.

Inače 5000 mAh je standard na Xiaomi već bar 5-7 godina, i da takva baterija traje bez problema ceo dan, dobrodošli u 2020 godinu korisnici Samsung i Apple telefona... ček da čujete za punjenje od 120w za koju godinu kao ultra novinu koju 11T Pro ima već 5 godina (a i mnogi drugi modeli od tada na ovamo).

Kakav marketing BS, znači ja to zamišljam ovako, pre ovih promena sistem se rušio 10x na sat, a sad eto samo 6x na sat se sruši sistem. Da li ste svesni da davanje % bez reference ne znači ništa. Bukvalno 3 drama, na 7 dana.

Inače 5000 mAh je standard na Xiaomi već bar 5-7 godina, i da takva baterija traje bez problema ceo dan, dobrodošli u 2020 godinu korisnici Samsung i Apple telefona... ček da čujete za punjenje od 120w za koju godinu kao ultra novinu koju 11T Pro ima već 5 godina (a i mnogi drugi modeli od tada na ovamo).
Fascinantno je kako neki ljudi još uvek nisu naučili da veći kapacitet baterije ne znači automatski i dužu autonomiju uređaja.

Tačno, ali ako iko ume da pogasi pozadinske procese to je Xiaomi.

Heh, ja nisam ni pročitao vest. Nisam imao pojma da je Xiaomi PR tekst. Doduše, jesu dobri.

Sumnjam, radije ću testirati na nekom drugom streaming servisu, koji se na primer zabršava na hub.

Istina.
Kineski softver i njihova trka za brojkama, umesto korisnosti.

Inače, ima u Developer options mogućnost da se smanje procesi i aktivnosti.. kome je to cilj.

1000001375.webp

Mislim da mešaš agresivno ubijanje svega ikad sa optimizacijom 🙂
Ma dobro sve se to da podesiti, sada mnogo lakše nego pre. Ja sam primetio samo 2 problema u ovom pristupu. 1. ne stižu vam notifikacije real-time, mada mislim da je to sada rešeno tako što za najpopularnije aplikacije je već u startu OK, ali to je u prinicipu opcija za battery saver (kad se podesi onda je OK). Drugo je za razne sport activity tracking koje jednostavno posle svega par minuta ne rade, dok ne podesite.

Da ne idem previše u OT, ali iskustvo iz prve ruke oko 3.5 godine koristim 11t i 67w punjač, i dan danas baterija izdržava torturu sa svim upaljenim servisima budem na 25% prosek na kraju dana, a kada negde idem uveče dok se isturširam baterija je na 85-90%. Ono gde znam da ne bi izdržala ceo dan to je višesastno snimanje u visokoj rezoluciji, 2h snimanja videa pojede oko 50-60% baterije. Ali to je situacija jednom u godinu dana max.

Accubatery kaže da sam izgubio oko 15% kapaciteta, obzirom da se puni 1x dnevno, preko 1200 ciklusa sigurno na brzom punjaču, mislim da je sasvim OK.

Nazad
Vrh Dno