Sirius9
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 545
Ako si preuzeo knjige i platio dažbine džaba ti je da se žališ. Ask me how I know...Mislim da ću da se žalim, ako ništa drugo za tih deset evra, pošto imam dokaz da je ispravljena cijena prava. E pa ludilo.
Samim preuzimanjem paketa i plaćanjem dažbina smatra se da si saglasan sa visinom istih i da nema nikakve greške u obračunu.
Država ne vraća pare nikad. Podnošenje žalbe se plaća, nekada davno je bilo 500 din a sada je navodno preko 1000 din

Kada ti se desi tako nešto, prvo i osnovno, ne preuzimaš paket već kažeš da želiš da podneseš žalbu za razrezani iznos, odeš kući i odštampaš sve skrinšotove gde se vidi koliko je proizvod koštao, gde se prodavao, koliko je skinuto sa tvog računa, sve čime bi mogao da dokažeš da su precenili vrednost robe, odeš s tim dokazima u poštu, uplatiš gore pomenute takse i sve to zajedno sa paketom ide nazad na carinu gde oni sve ponovo proveravaju i dostavljaju ti rešenje (za šta imaju 30 dana, btw). Ako prihvate dokaze šalju ti ispravljeni obračun i plaćaš manje ali se troškovi žalbe (1090 din) ne vraćaju...
Čak i kad je žalba koštala 500 din uglavnom se nije isplatilo podnositi je jer bi robu procenili taman toliko više da na kraju budeš na nuli ili budeš u plusu nešto malo, tipa ako su precenili robu za 700 din (umesto 1500 traže ti 2200) dok platiš žalbu "uštedeo" si na kraju samo 200 din a sad je to još gore s obzirom da procedura košta duplo.