Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@jabree Idi na besplatni mega plan u A1?
mislim da sam negde ovde na forumu pokazivao da a1 ima raspad od interneta ovde, pojedine bazne stanice ne mogu ni do 2mb da doguraju, bio sam u A1 dugo niz godina samo zbog loseg neta pobegao od njih, imao sam i a1 net za kamere samo, ponekad je bio ispod 1mb

Ne rade ni Automatski ni Ručno kad se povežem na IPKO samo net radi sada bio U Priština net radi i na 5G ali pozivi kaže nema te dovoljno kredita da bi ste uspostavili ovaj poziv nažalost moraću da se maknem od njih a bilu su odlični polako su počeli da uništavaju jedno po jedno a sada posle ovog što su zenuli da ne može da se koriste minuti iz fripejda na zapadni balkan to je za njih faktički samo uništenje nažalost!

Globaltel već duže vreme radi očajno u Vlasotincu, kad me pozove neko, budem nedostupan i posle mi stiže poruka o propuštenom pozivu, a u poslednje vreme čak ni to nego izbacuje ukoliko neko proba da me pozove, (to sam slučajno saznao jer me poznanik pitao zašto sam mu prekidao poziv)
Jel ti ukljucen/iskljucen VoLTE?

Ovo je bas preskupo, od onog besplatnog do sada ovog :0

Dakle, koliko sam shvatio, preko noći minuti i sms iz Freepaida koji su važili u roamingu ZB su sada postali samo nacionalni?

Meni ne pravi toliko problem, IPKO ce sluziti za net i bolju pokrivenost, a MTS mreza za pozive.
Barem tamo gde se krecem ima MTS mreze, iako je IPKO bolje pokriven.

Ali sta je tu je.

Da li je neko imao problem pri pozivanju, ne čuje se ništa, ni zvono, ni tu-tu da izbaci poziv, neko obaveštenje... ništa, samo tišina. Kad odradim ponovno povezivanje kartice na mrežu, uglavnom uklj/isklj 'avio režim', sve radi ok. Desilo mi se 4-5 puta u poslednjih mesec dana.

Da li je neko imao problem pri pozivanju, ne čuje se ništa, ni zvono, ni tu-tu da izbaci poziv, neko obaveštenje... ništa, samo tišina. Kad odradim ponovno povezivanje kartice na mrežu, uglavnom uklj/isklj 'avio režim', sve radi ok. Desilo mi se 4-5 puta u poslednjih mesec dana.
Meni se baš to dešava u poslednje vreme, kada ja zovem veza samo ćuti i na kraju se ništa ne desi, a i nekoliko ljudi mi je reklo da ne mogu da me dobiju. Pre neki dan sam opet uključio VoLTE i to je za sada potpuno rešilo problem. Za sada mi se nije nijednom desilo da me sagovornik odjednom ne čuje u toku razgovora, kao što je bio slučaj do sada kada bih uključio VoLTE. Nadam se da su konačno to popravili i da sada može normalno da se koristi.

Ček, znači za zapadni Balkan važe samo megabajti, dok poruke i pozivi idu preko kredita?

Za sada mi se nije nijednom desilo da me sagovornik odjednom ne čuje u toku razgovora, kao što je bio slučaj do sada kada bih uključio VoLTE.
Nažalost, prerano sam se ponadao 🙁 Danas mi se baš to ponovo desilo, istina posle 10 min razgovora, ali svejedno, nisu rešili. Imam utisak da im se u poslednje vreme dosta srozao kvalitet usluge.

Nažalost, prerano sam se ponadao 🙁 Danas mi se baš to ponovo desilo, istina posle 10 min razgovora, ali svejedno, nisu rešili. Imam utisak da im se u poslednje vreme dosta srozao kvalitet usluge.
Bačka palanka,
Od preključe 5G imam i u kraju gde živim, a pre sam imao samo u centru.
Probleme sa pozivima nisam nikakve imao.
Sve redovno.
Što se tiče zapadnog balkana, kad sam se vraćao iz Grčke i bio u Makedoniji, samo sam net koristio pozive ne.

Bačka palanka,
Od preključe 5G imam i u kraju gde živim, a pre sam imao samo u centru.
Probleme sa pozivima nisam nikakve imao.
Sve redovno.
Što se tiče zapadnog balkana, kad sam se vraćao iz Grčke i bio u Makedoniji, samo sam net koristio pozive ne.
Pustili su na Sinaju i na crkvi n28, Drugo zeleznicko ih izgleda ne zanima, tu najvise problema uvek i ima.

Kako da proverim trajanje kredita? Znam da nakon uklanjanja iz aplikacije mora preko *100#, međutim kad stigne sms, piše samo "Trenutno na računu imaš: xx" ne piše nigde dokle traje.

Takođe, sada je minimalni iznos dopune 300din? Reče ova na trafici da ne može više 200.

Kada nešto važi do nekog datuma, jel to znači do kraja tog dana?
Ako u Globaltelu aktiviram paket od 7 dana na primer u subotu u 13h, da li on vazi do sledece subote u 12.59, ili do petka 23.59?
Ističe u istoj satnici, minutaži i sekundaži od momenta odobrenja dodatka.
Po rečima operaterke (zvao sam ih da bih ih samo ovo pitao) i po mom iskustvu od pre nekoliko dana - ovo je sada promenjeno. Paket važi do kraja (23:59:59) poslednjeg dana, bez obzira u koliko sati je počeo prvog dana.

Sa jednim od četiri broja u mojoj porodici sam prešao iz "Freepaid"-a u "Uzbudljivi" poslednjeg dana... i sada mi je on "raštelovan" za jedan dan u odnosu na preostala tri broja u "Freepaid"-u. Posle mi je operaterka rekla da sam slobodno mogao da sačekam još jedan dan i da ih nakon toga samo pozovem da bi mi prebacili nepotrošene gigabajte... Nema veze, sledećeg meseca ću preskočiti jedan dan i "sinhronizovati" sva četiri broja.

Sve u svemu (posle mesec i kusur dana korišćenja) nije ovaj Globaltel toliko hrđav, uzimajući u obzir da živimo u lažnoj državi, je li. Signal mi je, čini mi se, i bolji nego kod MTS-a. Problema sa uključenim VoLTE nemam. Korisnički servis mi se uvek javljao u roku od nekoliko desetina sekundi. Razgovori mi se ne prekidaju, niti imam problema sa "ćutanjem" nakon pozivanja nekog broja, niti ostalih problema o kojima je ovde pisano. Cene su prihvatljive u odnosu na ostalo u lažnoj državi... a opet verujem da će doći do njihovog "korigovanja", ako svi navale da prelaze kod njih.

Od uočenih negativnosti:

- Totalna je bezvezarija što ne šalju "korisnik je ponovo dostupan" i "imali ste propušten poziv, bili ste zauzeti" SMS-ove, nakon pozivanja zauzetog broja.

- Težak je kriminal brisanje kredita nakon koliko već dana. Ovo ne bi prošlo ni na jednom poštenom sudu, pa ni na nekom koji deli buržoasku pravdu... No, prebacivanje kredita tamo-vamo sa broja na broj radi, tj. resetuje brojač dana, pa tako ovo nije strašno.

- Hmmm... Imadoh još nešto u glavi, ali sad zaboravih.

... I tako.

Kako da proverim trajanje kredita? Znam da nakon uklanjanja iz aplikacije mora preko *100#, međutim kad stigne sms, piše samo "Trenutno na računu imaš: xx" ne piše nigde dokle traje.
Da, to je iščezlo pre neki dan i iz tog SMS-a. Mislim da sada ne može baš nigde više da se vidi.

Nazad
Vrh Dno