Kada nešto važi do nekog datuma, jel to znači do kraja tog dana?
Ako u Globaltelu aktiviram paket od 7 dana na primer u subotu u 13h, da li on vazi do sledece subote u 12.59, ili do petka 23.59?
Ističe u istoj satnici, minutaži i sekundaži od momenta odobrenja dodatka.
Po rečima operaterke (zvao sam ih da bih ih samo ovo pitao) i po mom iskustvu od pre nekoliko dana - ovo je sada promenjeno. Paket važi do kraja (23:59:59) poslednjeg dana, bez obzira u koliko sati je počeo prvog dana.
Sa jednim od četiri broja u mojoj porodici sam prešao iz "Freepaid"-a u "Uzbudljivi" poslednjeg dana... i sada mi je on "raštelovan" za jedan dan u odnosu na preostala tri broja u "Freepaid"-u. Posle mi je operaterka rekla da sam slobodno mogao da sačekam još jedan dan i da ih nakon toga samo pozovem da bi mi prebacili nepotrošene gigabajte... Nema veze, sledećeg meseca ću preskočiti jedan dan i "sinhronizovati" sva četiri broja.
Sve u svemu (posle mesec i kusur dana korišćenja) nije ovaj Globaltel toliko hrđav, uzimajući u obzir da živimo u lažnoj državi, je li. Signal mi je, čini mi se, i bolji nego kod MTS-a. Problema sa uključenim VoLTE nemam. Korisnički servis mi se uvek javljao u roku od nekoliko desetina sekundi. Razgovori mi se ne prekidaju, niti imam problema sa "ćutanjem" nakon pozivanja nekog broja, niti ostalih problema o kojima je ovde pisano. Cene su prihvatljive u odnosu na ostalo u lažnoj državi... a opet verujem da će doći do njihovog "korigovanja", ako svi navale da prelaze kod njih.
Od uočenih negativnosti:
- Totalna je bezvezarija što ne šalju "korisnik je ponovo dostupan" i "imali ste propušten poziv, bili ste zauzeti" SMS-ove, nakon pozivanja zauzetog broja.
- Težak je kriminal brisanje kredita nakon koliko već dana. Ovo ne bi prošlo ni na jednom poštenom sudu, pa ni na nekom koji deli buržoasku pravdu... No, prebacivanje kredita tamo-vamo sa broja na broj radi, tj. resetuje brojač dana, pa tako ovo nije strašno.
- Hmmm... Imadoh još nešto u glavi, ali sad zaboravih.
... I tako.
Kako da proverim trajanje kredita? Znam da nakon uklanjanja iz aplikacije mora preko *100#, međutim kad stigne sms, piše samo "Trenutno na računu imaš: xx" ne piše nigde dokle traje.
Da, to je iščezlo pre neki dan i iz tog SMS-a. Mislim da sada ne može baš nigde više da se vidi.