Dobar vic da se smejem od ranog jutra. Da telefon traje pet godina. Vrlo sam pedantan po pitanju svih telefona. Telefon mi nikad nije pao, nikad se razbio, niti bilo šta. Uvek čist i očuvan. Ali baterija... Ovo kad kažu da podržava do hiljadu punjenja, i tu se nasmejem. Jedan sam od retkih danas kome telefon nije srastao sa rukama. Ne nosim ga u kupatilo i baterija mi traje uvek više od tri dana, a nekad i pet, pa vam je jasno koliko onda malo koristim telefon.
Ali posle dve i po do tri godine, dakle, nisam ni blizu tih 1000 punjenja, njen kapacitet primetno počne da opada. TO sa kapacitetom i ciklusima je čista laž. Posle 5 godina, ne daj bože. Samo sam jedan telefon imao 6 godina, baterija je jedva upotrebljiva. A zamislite sad ljude koji pune telefone svaki mogući dan...
I već posle te 3 godine, ne možeš naći original bateriju nigde. A kopije su kopije, imaće gori kapacitet nego taj potrošeni original. Tako da edok se ne obezbede original baterije koje ćemo moći da kupimo i posle tih 5 godina, od toga ništa.