Šta je novo?

Četiri saveta da vam telefon traje sledećih pet godina

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
da-vam-telefon-traje-i-bude-kao-nov.webp

Četiri saveta da vam telefon traje sledećih pet godina​

Između ostalog, povedite računa o bateriji, punjenju i zaštiti ekrana. Navike koje mogu učiniti da vam telefon duže traje i uspore njegovo starenje

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/cetiri-saveta-da-vam-telefon-traje-sledecih-pet-godina/

Dobar vic da se smejem od ranog jutra. Da telefon traje pet godina. Vrlo sam pedantan po pitanju svih telefona. Telefon mi nikad nije pao, nikad se razbio, niti bilo šta. Uvek čist i očuvan. Ali baterija... Ovo kad kažu da podržava do hiljadu punjenja, i tu se nasmejem. Jedan sam od retkih danas kome telefon nije srastao sa rukama. Ne nosim ga u kupatilo i baterija mi traje uvek više od tri dana, a nekad i pet, pa vam je jasno koliko onda malo koristim telefon.
Ali posle dve i po do tri godine, dakle, nisam ni blizu tih 1000 punjenja, njen kapacitet primetno počne da opada. TO sa kapacitetom i ciklusima je čista laž. Posle 5 godina, ne daj bože. Samo sam jedan telefon imao 6 godina, baterija je jedva upotrebljiva. A zamislite sad ljude koji pune telefone svaki mogući dan...
I već posle te 3 godine, ne možeš naći original bateriju nigde. A kopije su kopije, imaće gori kapacitet nego taj potrošeni original. Tako da edok se ne obezbede original baterije koje ćemo moći da kupimo i posle tih 5 godina, od toga ništa.

Svaki mob sam ozbiljno koristio duže od tri godine, najpre Motorolu pa Sony. Aktuleni XZ2 Compact već 7-u godinu. Nije baterija kao nova ali i dalje drži ekstra
Neki stari modeli i dalje mi stoje u fiokama. Ispravni

Najbolji savet za dugovečnost uređaja osim opšte pažnje prema njemu - promenite brend.

Svaki mi je trajao preko 5, a ne kupujem nešto skupe telefone 🤔 Doduše, ne sve kod mene, već posle 2-3 ga prosledim nekom u porodici. Baterija naravno oslabi, ali pregura dan.

Ako o bilo čemu što ste kupili morate da vodite računa tako da vi služite njemu a ne on vama, onda imate problema, kupili ste preskup proizvod (u odnosu na vaše mogućnosti) ili imate višak vremena. Opterećivati se baterijom koja košta ne više od 30 evra, da bi joj produžili trajanje 2 meseca je zaista u najmanju ruku suludo. Plus pola ovih saveta važi za bateriju u Nokii 3310, ne za bilo koji moderan telefon.

Da ne pričamo o tome da većina telefona nema ni hardver a ni softver posle 4 godine, tako da koga briga šta se dešava nakon toga.

Pazite ovo...
Drugar je imao Samsung S7 Edge po release-u i koristio ga je 8 godina. Kupio je nedavno S24.
Ono što je zanimljivo jeste da mu je treći dan od kupovine dok se šetao telefon pao i on ga nagazio - odmah napukao display.
Vremenom, taj telefon je izgledao sve gore i gore, kao da je preživeo nuklearni rat, neke roze linije po ekranu su se pojavile, i razvaljen je totalno bio ali je softverski radio sasvim normalno.
Budući da uvek uzima kvalitetan hardver (nije novac dakle u pitanju) svi su se čudili kada bi izvadio tel na sto. Stvarno je napravio foru i dokazao nemoguće.

Dokazao je da moze biti isti kao prosecan Irac. 70% Iraca ima napukla stakla na telefonima.

moj iphone mini je napunio 5 godina u martu

Савет број 1: Оставите телефон у фиоку и извадите га после 5 година. Као нов је.

Kod mene u porodici iPhone služi po 5-6 godina - prebacuje se između članova kuće po prioritetu na po 2-3 godine.

12 pro je sad tek na 80% battery health. Izguraju fino kod starijih članova koji su kod kuće po ceo dan i do par procenata ispod.

Svaki mob sam ozbiljno koristio duže od tri godine, najpre Motorolu pa Sony. Aktuleni XZ2 Compact već 7-u godinu. Nije baterija kao nova ali i dalje drži ekstra
Neki stari modeli i dalje mi stoje u fiokama. Ispravni

Najbolji savet za dugovečnost uređaja osim opšte pažnje prema njemu - promenite brend.
Saglasan još jedan dugogodišnji zadovoljni korisnik Sony telefona.

Na 5 godina se menjaju nekretnine i mesta prebivalista. Telefoni su od vikenda do vikenda.

Samsung S20FE, preko 5 god sam ga koristio. Baterija jeste oslabila ali nisam pazio oko punjenja, uglavnom do 100% i izbegavao ispod 15-20%.
Vlažno, suvo, toplo, hladno...nisam vodio računa.
Prosledio ga klincu, sje**o ekran nakon mesec dana, napuklo staklo ali i dalje radi..

Nazad
Vrh Dno