USB valjda šalje digitalni signal u DAC, kakve veze ima odakle stiže komanda pojačalu koje je posle DAC-a?DT 900 Pro X
Za ljude koji vole V shaped EQ, ali ne mrze srednje. 😀
Kad već pišem nešto, pitanje za ljude što slušaju preko USB-C DAC, da li ima ikakve veze sa li pojačavam na telefonu ili na samom DAC glasnoću?

Moraju da se naruce. Trebalo bi da ih ima na aliju. Od pouzdanih prodavnica ima i lin-dusha (na engleskom). Obe bi trebalo da imaju isporuku ili za dz ili za neku simbolicnu cifru.ATH-M20x sam i ja nešto gledao i vidim da mogu da se nađu. Kontam da sa njima nema greške u toj nekoj budžet varijanti. Ove Kiwi ispadoše i bolji izbor, samo nemam pojma gde ima da se kupe.
Prvo, hvala na predlozima. Ja sam eto mislio da je Audio-Technica ipak neki garant kvaliteta. Što se dizajna tiče, nije zakucano da mora closed-back. Bitnije mi je da su udobne za duže nošenje jer volim da mi svira nešto dok radim. Ni budžet nije presudan faktor, naveo sam ga više iz razloga što mislim da bi neke skupe zahtevale i externi dac da bi pružile sve što mogu a nisam siguran ni da ja imam uho da primetim te nijanse koje dosta skuplji modeli donose.Pre kupovine M20x prelistati ovu temu. To što na njima piše Audio-Technica, ne znači da su odlična kupovina. https://www.audiosciencereview.com/...s/audio-technica-m20x-headphone-review.45929/
Prvo razmisli da li baš hoćeš slušalice sa zatvorenim (closed-back) dizajnom. Ako ti je izolacija u oba smera bitna, onda su ok. U suprotnom, za kućnu upotrebu bih pre birao neke open/semi-open.
Budžet je takav da ni u 2019. godini ne bi bio neki posebno dobar izbor u tom rangu, a kamoli sada kada je sve poskupelo 2-3x.
Zvučno najviše što može da se očekuje za taj novac (od slušalica koje mogu da se kupe u domaćim prodavnicama) su neke Koss ili Superlux, iSK i to je to.
Od closed-back modela:
Superlux HD-662F (3990 din.)
https://www.head-fi.org/showcase/superlux-hd-662-f.13160/
Superlux HD-669 (5990 din.)
https://www.head-fi.org/showcase/superlux-hd669.13321/reviews
iSK HP-980 (6990 din.)
https://www.head-fi.org/threads/isk-hp-980-akg-k271-clone.782526/
Na osnovu ličnog iskustva, Superlux-olike slušalice su (posebno uz EQ) bolje i od M30x a kamoli od M20x.
Kod nas su Pošte Srpske nešto zabrljavile sa alijem, pa su poštarine u zadnje vreme takve da se ne isplati naručivati ništa.Moraju da se naruce. Trebalo bi da ih ima na aliju. Od pouzdanih prodavnica ima i lin-dusha (na engleskom). Obe bi trebalo da imaju isporuku ili za dz ili za neku simbolicnu cifru.
Qobuz daje siri stejdz, po tome je poznat i sa time zna da "zavara" da zvuci kvalitetnije.Ja mislim da čujem razliku između flaca na Deezeru i HD snimaka na Qobuzu
AT jeste generalno odličan brend, ali kao i kod svih ostalih vodećih brendova - low end ponuda modela im je uglavnom slaba.Prvo, hvala na predlozima. Ja sam eto mislio da je Audio-Technica ipak neki garant kvaliteta. Što se dizajna tiče, nije zakucano da mora closed-back. Bitnije mi je da su udobne za duže nošenje jer volim da mi svira nešto dok radim. Ni budžet nije presudan faktor, naveo sam ga više iz razloga što mislim da bi neke skupe zahtevale i externi dac da bi pružile sve što mogu a nisam siguran ni da ja imam uho da primetim te nijanse koje dosta skuplji modeli donose.
Tako da, ako imaš neki predlog pametnije kupovine od ovih zatvorenih, slobodno preporuči.
Kod nas su Pošte Srpske nešto zabrljavile sa alijem, pa su poštarine u zadnje vreme takve da se ne isplati naručivati ništa.
Evo ja ću dati jedan predlog sa "HiFi" strane, pa ti proceni koliko ti je relevantno budžetski i po drugim parametrima.Prvo, hvala na predlozima. Ja sam eto mislio da je Audio-Technica ipak neki garant kvaliteta. Što se dizajna tiče, nije zakucano da mora closed-back. Bitnije mi je da su udobne za duže nošenje jer volim da mi svira nešto dok radim. Ni budžet nije presudan faktor, naveo sam ga više iz razloga što mislim da bi neke skupe zahtevale i externi dac da bi pružile sve što mogu a nisam siguran ni da ja imam uho da primetim te nijanse koje dosta skuplji modeli donose.
Tako da, ako imaš neki predlog pametnije kupovine od ovih zatvorenih, slobodno preporuči.
Ako se dobro sećam, prvo je bio onaj žičani kabel, pa je onda nakon korisničkih pritužbi bio prelazni period kad su dodavali onaj mekši crni zajedno sa onim prvim, i na kraju su se skroz prebacili na taj drugi. Verzija sa stealth magnetima je ona koja je predviđena za zapadna tržišta, mislim da ko kupuje nove recimo od Mađara i može samo njih da dobije. Ja kod nas po oglasima nisam viđao non-stealth verziju. U svakom slučaju, trebalo bi da postoji nalepnica na kutiji na kojoj piše stealth magnets, bar je tako na mojima. Doduše ja sam ih kupio u jeku te debate o verzijama, od tada je prošlo solidno vremena, možda se nešto u međuvremenu promenilo.400SE je kocka.
Najgori deo od svega je sto ima dve verzije.
Obe izgledaju identicno, a zvuce kompletno drugacije.
Ako se uzima preko njihovog sajta, onda nije problem.
Ako se uzimaju polovne, onda je agonija da se prepozna koja je verzija u pitanju.
Obicna/originalna verzija koja je prva izasla je bila za kinesko trziste i ona je imala regularne magnete. Samo sa jedne strane cini mi se. Lakse se gura bez pojacala.
Globalna verzija sa stealth magnetima je zvucala "svetlije". Iako je teza da se potera nego kineska verzija, zato sto su "svetlije" su prihvatljivije za tise slusanje, pa kao ne mora pojacalo.
Ako se koristi bilo kakav EQ, pojacalo je maltene obavezno.
Na prvim verzijama sa stealth magnetima je kabl bio bukvalno najgori kabl ikada. Ako mu zapadne ta verzija, trebalo bi da ga menja.
Ako uzima neko pojacalo u stilu TRN Black Pearl, bolje da gleda balansirani (4.4mm) kabl.
Nisu lagane (385g bez kabla). Zbog tipa rajfa koji imaju i tezine umeju da budu neudobne na dosta glava.
Relativno dosta ljudi im ili modifikuje ili kompletno menja rajf. Najcesce rajfom u stilu Sundare.
Ljudima kojima ne odgovara zvuk igraju se sa akusticnim materijalima preko drajvera, 3d stampom resetki i menjanjem jastucica.
Igra za hobiste.
Za dve nijanse manje zezanja nego sa Fostex T50 MK2/3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari