Šta je novo?

Edge 60 serija (fusion, obican i pro)

Uzeo i ja edge 60 pro (8/256 ispao me u G prodavnici oko 38.5 hiljade). Nije loš uređaj, meni prvi sa zakrivljenim ekranom, ne znam da li ću uspeti da se naviknem na njega, deluje klizav telefon u ruci i sa maskom i imam osećaj kao da će svakog momenta da mi ispadne. Softver je solidan mada nema nekih stvari koje su mi bile korisne na Samsungu (prethodni telefon A54), kamera je ok mada sam očekivao više, kamera aplikacija je malo siromašnija, HDR obrada je čudna i nikad ne znam šta ću da dobijem na kraju kad škljocnem (dosta često napuca kontrast previše), Samsung je tu bio konstantniji, iako na papiru Motorola ima bolji hardver kamere, selfi kamera je ok mada previše izoštrava lica i boje su mi malo čudne.
Baterija dosta bolja od Samsunga, drži duže osetno. Ekran mislim da je malo prijatniji za gledanje zbog višeg pwm-a u odnosu na Samsung.
Ovo su utisci nakon par dana korišćenja, videću kako će dalje ići. Ako imate neki dobar video sa savetima šta kako podesiti na ovom telefonu može link.

Poslednja izmena:
Kojih stvari nema? Pogledaj u setovanju boja (ekran pa boje) da nadjes sta ti odgovara, ako vev nisi probaj prirodno.

Ja sam zeni uzeo Edge 60 pro 8/256 i bas poredio sa mojim edge 40 pro. Za kameru nijanse su u pitanju bas , malo meni bar deluju prirodnije boje na 40ici , al daleko od toga da 60icom nismo zadovoljni. Prednja kamera takodje jako sposobna . Ona ga napunila aplikacijama za posao , i telefon leti. Kupio joj 68w punjac , prilicno brzo se napuni. Kaze za neku njenu upotrebu , posao i surfin 8/256 sasvim dobro radi posao . Takodje uzet u G za oko 39 hiljada. Baterija njoj dan ipo lagano izgura , zena zadovoljna 🙂

Sta kažete nakon nekog vremena kakav je inače edge 60 pro, planiram da ga uzmem pa me zanimaju vaša mišljenja nakon nekoliko meseci koriscenja.

12/512 verzija je ok. 8/256 nisam probao.
Mnogi se žale na UI, pa svakako razmisli dobro.

Moj je 8/256 i zadovoljan sam. Ne bih video razliku u odnosu na 12/512 pošto sam još daleko i od ovog popunjenog prostora. A ne koristim neke zahtevne aplikacije ili puno paralelnih aplikacija tako da mi je 8GB RAM-a sasvim dovoljno. Vidim ima uključeno RAM boost za još 4GB, ali mislim da ga svojim korišćenjem ni ne trigerujem.

Ne znam šta se ko žali na UI. Meni je UI upravo ono najbolje na telefonu.

Pa i meni je, ali za nekoga ko dolazi sa Samsunga, Šaomija, Honora... može biti problem, a posebno ako je navikao da koristi neke od aplikacija koje su vezane za neki od brendova

Trenutno koristim još uvek Honor 90 već 3 godine ali mi nije problem taj prelazak sa brenda na brend. Koristio sam dugo Xiaomi pa sam prešao na Honor tako da mi nije problem preći na Motorola, samo me je zanimalo kako ste zadovoljni telefonom. I meni je dovoljno 256GB, cerkici sam kupio 50 fusion 8/128 I telefon leti pa verujem da će i 8/256 biti sasvim dovoljno za normalno korišćenje.

Sad je još Motorola edge 60 pro 8/256 na akciji ko razmišlja sad je vreme da se odluči

Za obican stigao 41Mb updejt za do maja.

Posle koriscenja 60 edge pro 12/512 oko 3 messeca iskustvo:

Ono sto je po meni znacajno a niko nije napisao, ukoliko ste pusac a ne koristite masku za telefon kao ja, znajte da se pozadina telefona zbog materijala skroz oseca na dim ili bilo koje druge mirise, prosto sve upija i telefon tako mirise posle.

Telefon generalno ok, mada sam iskreno ocekivao vise. Presao sam na edge pro sa xiaomi note 10 lite i po meni je xiaomi nudio nekako vise premijum iskustvo od motorole.

Kamera preko dana odlicna, uvece ili unutra gde nema mnogo svetla katastrofalna, slike nejasne i mutne skroz.

Baterija odlicna kome to znaci.

Ukupni utisak: ne bih opet kupio, ipak motorola treba jos da napreduje. Vise je je fokus na dizajnu i marketingu da to na papiru bude sve ful, a zapravo nije bas tako.

Zar ne osetiš napredak u kameri to što ima optičku stabilizaciju? Meni baš pravi razliku. Pogotovo kad snimam video.
Što se materijala da upija duvanski dim: baš mi je drago 😋

Zar ne osetiš napredak u kameri to što ima optičku stabilizaciju? Meni baš pravi razliku. Pogotovo kad snimam video.
Što se materijala da upija duvanski dim: baš mi je drago 😋

haha 🙂)

Da video je super. Oseti se, preko dana na prirodnom svetlu bas dobre i ostre fotke pravi, plus podesavanja i moze da ispadne visoko kvalitetno bas. Plus za snimanje opcija sa prednjom i zadnjom istovremeno meni bas znaci i koristim je dosta.

Portrait mode zna malo da brlja ako se ne drzi bas mirno ruka.

Samo me je za uvece razocarala kamera.

Meni nekad smeta post processing slike.
Bili smo na nekoj proslavi i uslimak ženu i sa decom. Žena se našminkala i obrada fotografije u portrait modu je lepo odradila posao... ali decu u isto vreme pogoršala. Kao da i oni imaju neku šminku. Maltene ruž na usnama. Ne možeš sad stalno da fotografišeš i upoređuješ da li je dobar ovaj ili onaj mod, nego kako ti je prilika tako uslikaš. Kasnije kad sam gledao slike vidim nešto nije u redu.
Uglavnom sam zadovoljan fotografijama, ali eto, nekad baš i ne.

Nazad
Vrh Dno