Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Vention lan kabl 2 m 0.46$, 3m 1.96$ ,5 m 4.50$
I just found this on AliExpress:
Vention CAT8 Ethernet Cable High Speed SFTP 40Gbps 2000MHz RJ45 Shielded Indoor for Router PC PS5 Modem Xbox Network Lan Cord
Plus jedno 3$ globe , jer je sa pracenje

Vention CAT8 Ethernet Cable
Shipping method - AliExpress Selection Standard

EMK 5.1 Digital Sound Optical Audio Toslink Cable
Shipping method - AliExpress Super Economy Global

AliExpress standard - CN / LA...HU
AliExpress Super Economy - ECSC UC...HU

Takoreći se više ništa od te site jeftine ne isplati kupovati.
Mozda ipak gresis. Samo jos to najeftnije do 1-2-3$ se isplati, koje ne dohvaca neka skupa postarina i koje nece uleti u LA pakete.
Sve ostalo je upitno, da li ce mozda ipak biti CN paket, da li ce mozda kinez da upise manju vrednost, da li ce i ako upise manju vrednost to uticati na nasu carinu itd...
A plus coins popusti sve losiji, cene i postarine sve vece...

Da ali UC...HU su rizik da li će uopšte stići. Meni više od pola tih pošiljki nije stiglo, "izgubi" se u pošti

Meni UC nisu naplatili ni jedan od uvodjenja haraca a stiglo mi je vec nekoliko desetina komada.
Sto se tice gubljenja UC paketa, kako sad tako i oduvek na Aliju, postoji Dispute. Mozda sad nesto teze, ali od ukupno nekolko stotina nardzbina na Aliju, recimo da mi se 20tak izgubilo i da sam za skoro sve dobio refund (1-2 sam mozda izvisio). Bilo je ne malo primera i da su stigli paketi posle mesec dva nakon refunda.

Mozda ipak gresis.
Mislim da ne greši. Od uvođenja EU taksi za kineski maligni uticaj svi kod mene u okruženju su se okrenuli Temu-u. Više nego 10 puta manji izbor ali cenovno dođe na isto ako ne i povoljnije, plus zagarantovano praćenje, plus mogućnost reklamacije...

Mislim da ne greši. Od uvođenja EU taksi za kineski maligni uticaj svi kod mene u okruženju su se okrenuli Temu-u. Više nego 10 puta manji izbor ali cenovno dođe na isto ako ne i povoljnije, plus zagarantovano praćenje, plus mogućnost reklamacije...
Da ako govorimo za EU tamo su proradile fiksne takse? Kako ono bese 3 eur za sve male pakete?

Bilo bi dobro kad bi slanje moglo da se bira pa da sam izaberes i znas na kraju sta ce da te ceka.
Ovo sto je sasa22 naveo par poruka iznad
AliExpress standard - CN / LA...HU ima pracenje
AliExpress Super Economy - ECSC UC...HU nema pracenje.

Primer narucim folije za fon i platim ih kroz coine 1 euro.A kinez ih salje kroz pracenje gde me onda ceka onih famoznih 210 dinara plus pdv.Platis vise drzavi nego sto posiljka uopste vredi.
Bilo bi dobro barem za te jeftinije posiljke da mozes sam da odaberes AliExpress Super Economy pa ako stigne stigne.A barem u mom slucaju je 99 posto posiljki stiglo.
Za skuplje bih uvek birao AliExpress standard sa punim pracenjem.
Ali za ove neke jeftine sitnice mi nema logike da se placa dodatno harac zato sto imaju pracenje a sama vrednost toga je smesna.

Sve Choice radnje salju sa pracenjem. Sve skuplje od 5-6 $ ide sa pracenjem bez obzira kako je placeno.

Po mom skromnom misljenju i CN se isplati s obziron da se placa samo PDV i to na prilicno precizan iznos kad mi ovde napabircimo i po 90% popusta. Imao sam stvari od nekoliko dolara koji su naplaceni 50-100 dinara tj. 20% ili manje.

Nazad
Vrh Dno