Šta je novo?

Carina na pošiljke (2026)

POS terminal koji se nalazi u pošti i nije to što mnogi misle da jeste, a ovi u pošti im i ne kažu pravu istinu.
Velika većina misli da je u pitanju klasičan uređaj za plaćanje karticom, kakav možemo da vidimo u svakoj maloprodaji, gde plaćamo neku robu, a novac nam se skine bez provizije. E pa ovo nije to. U pitanju je "bankomat", koji skida novac sa provizijom.
Pošta i dalje praktično operiše samo i isključivo sa kešom, jer i ovaj novac koji se "podigne" sa računa, podigne se ako oni u fioci imaju taj keš.
Zato meni sluzbenica u posti niije dozvolila da platim karticom. Lepo od nje.

Da li naplaćuju pdv + 210 za UC pošiljke, kakvo je trenutno stanje? Nisam naručivao od kada su uveli ove nove tehnologije pa neću ni da naručujem ako naplaćuju. Mislim na pošiljke vrednosti dolar dva sitna elektronika

Drugaru nisu naplatili 3 pošiljke do sad.
Cini mi se da nekima sa foruma jesu.

Poslednja izmena:
Narucio sam senzor temperature od $ 0,3 konektor od $ 0,5 ako je ovo tacno o fiksnoj naplati odo ds otkazem

Ja nisam platio nista jos na UC**HU posiljke (nekih 15ak mi je stiglo). Cuo sam da su se poste/postari naknadno obratili ljudima da im naplate. Na sve LA**HU sam platio prvo 250+pdv pa posle 210+pdv. Za sada se ponasam tako da - racunam da cu platiti 210din, i "rizikujem", ali se nadam da cu proci bez 210. Pritom na sajtu carine za svaki UC**HU je obracunat pdv (od 2-100din uglavnom), ali kao sto rekoh nemam nacin da to platim (i najradije bih platio sve odjednom - bez 210din haraca)...

Posle toliko godina nisu mogli da naprave deal i sistem da se pdv placa odmah a da se oni prebijaju sa alijem, za senzor od 30 dinara treba da platim 300, tako su mi za cd koji je na aukciji u Japanu placen 2 dolara naplatili carinu 800din.

Naravno da su mogli ali im se ovako više isplati. Kako bi aliexpres ubacio i objasnio "dodatak" od 250-210-xxx dinara za poštu srbije!
Od tvog senzora od 3$, 6 dinara ide na račun budžeta rs a 210 dinara ide na račun pošte, sa jednog od tih računa je mnogo lakše izvlačiti pare bez kontrole, pogodi s' kog...

Uzeo sam 2 maske za telefon obe vrede oko 2000 dinara posiljka pocinje sa AP sa aliexpresa i trazio mi postar 300 dinara na vrata da bi preuzeo maske , jel se jos nekom to desavalo?

Uzmes pogledas sta sad pise i to je to, AP je samo u pocetku.

I da se desavalo i da nije nebitno ti je sad

Sto se ne bi desavalo, meni se dva puta desilo od NG na ovamo, nista cudno pdv

meni vise nervira sto AP isporuce za 1 dan naplate samo PDV bez fantomskih troskova, donese post express
A bagra u posti uzme PDV+ 210+ i status stoji ko ***** danima, a prosla je carinu jos prosle nedelje, it o su te kao skuplje posiljke ali kad rade ******* i neradnici ovako bude

Sta mislite da li kad je ovako naplacena posiljka sa duties i taxes sleduje jos jedna naplata carine i pdv-a kad stigne paket ili bi to bilo to?
1779349326062.png

Nazad
Vrh Dno