Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je neko imao slučaj:

Aktiviranje AC+ preko usa paypal fore, onda gift card za nadalje sve regularno… ali posle toga kupovina ac za NOVi uredjaj, nor sluske, sat, bilo sta - da li za taj novi, sledeći uredjaj skida prvi iznos sa PP ili sa gift?

Da odgovorim sam sebi - za svaki novi uredjaj obavezno prvi AC+ ide preko Paypala a posle se obnavlja preko gift balansa.

• Like
Reagovanja: iOS
3d580419-b869-4b67-9e3e-bbf43e88ec23.jpegNeko jel može da objasni ovu situaciju?😃 Drugar mi malopre kupio telefon nov neotpakovan, kupljen u Nemačkoj od čoveka… Aktivira ga, kad ono.. Jel ovo moguće i zašto ne?😆😅 Šta li je u pitanju?

Ima li neko raspoložen za uslugu plaćanja prve rate AC+ za telefon u USA/UK/AT/DE, pa da kasnije nastavim sa gift karticama?
Probao sam @el_patron metodu, ali je PP izgleda blokirao free sms servise i ne mogu nigdje da dobijem SMS za verifikaciju naloga.

Da sačekamo ipak i vidimo šta će biti sa tvojim nalogom:
Poruka u temi "Kako kupiti Apple Care +"
https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/post-7690176

Šalu na stranu, mada nije šala, javi ako se i tebi ovo dogodi.

Ja za MB pro koji sam skoro kupio nisam hteo da se cimam oko toga jer nikada nijedan laptop nisam razbio, pa računam da neću ni ovaj. Za telefone, sat i iPad regularno uplaćujem, a pretplatu sam počeo odavno (pre ovog novog pravila).
Nalog je i dalje aktivan da ne ureknem.

Platio sam AppleCare preko PayPal-a na US nalog. Umesto da kupujem gift kartice po raznim sajtovima, sad sve plaćam direktno u App Store-u preko PayPal-a. U Wallet-u mi se pojavila Apple kartica. Zna li neko da li može da se plaća s njom i po prodavnicama? Ima li neko iskustva?

Prilozi

• IMG_0690.png
    IMG_0690.png
    309.7 KB · Pregleda: 47
Apple Card mogu samo gradjani US da dobiju koliko ja znam

Samo kratak update, ostvario AC+ na onom telefonu kada su mi blokirali Apple Account. Odneo sam u Promobi, dobra komunikacija sve lepo odradjeno. Predat 30.3. danas preuzeo 15.4.

• zamenjena zadnja strana
  • cela nova ploca/kamera
  • rekao sam da zamene bateriju iako je 85% health pa da platim, ali su za dzabe i to zamenili.
  • takodje sam trazio da ne rade update sistema (bio je iOS17), ali su me zvali posle par dana i rekli da nije moguce (sva komunikacija preko Promobi)

Samo je ekran ostao od starog telefona. Tako da je super proslo sve.

Hvala na pomoci @DGoran i @baltam0s

Ljudi da li ima ikakvu instrukciju kako da se uzme ovaj apple care
Ja imam usa nalog nemam americki paypal niti karticu

Sve sam detaljno napisao pre par strana

Moze mala pomoc, kupio sam iphone 17, pise da je garancija do februara 2027, koliko je mesecno ac+ za njega i sta tacno ona da kazem me stiti?
Telefon je esim verzija ako to nesto menja

Mislim da si ti zakasnio. Imas 60 dana od dana aktivacije/kupovine. Obzirom da ti pise do februara,znaci da si ga kupio od svercera,ne mozes dokazati datum kupovine i ćorak. Neka me neko ispravi ako gresim.

To je to što DGoran kaže 99.99%. Eventualno da se loguje na acc regije gde ima dostupno pa da vidi da li nudi i dalje da se doda, mada slaba vajda jer najverovatnije nema dokaza o kupovini.

Nemam, kupljem polovan na KP, tamo pise kako ima garnciju kao internacionalnu(tako mi rece prodavac) ali kontam da je to nista

Pa imas je do februara,znaci bilo gde u svetu ali si zakasnio za AC. Jedino da je neko vec placao pa ti sad nastavio.

Oce neko da mi objasni ili uputi na post gde je objasnjeno sta je zapravo Apple Care +, sta podrazumeva i pokriva, kako funkcionise i da li funkcionise u Srbiji jer vidim da pominjete u porukama da kupujete isti na stranim nalozima pa nista nije jasno. Imam 17 pro, vidim da je automatski na godinu dana aktivna,, do marta 2027, limited warranty (uzet u A1) ali ne vidim nikakvu opciju za produzenjem

Ukucas u google apple care + i sve ce ti pisati ali ne moze da se uzme u Srbiji. Samo gimnastika. To sto vidis je standardna garancija, nije AC+.

Naški rečeno... Imaš mene koji često ima nezgodan teren pa se dešava ponekad ispadanje i fizičko oštečenje... Onda ga lepo odneseš u neki ovlaščeni servis i sačekaš nedelju-dve i dobiješ drugi telefon. Ili imaš jedno od dece koje nije baždareno i jeftiniji ti je proces baždarenja deteta 🙂
Sedi i čitaj temu, imaš unazad lepo sve objašnjeno, imaš i postove gde je podvučeno i linkovano koja je procedura. Nemoj da si lenj, samo potroši pola sata i biće ti sve jasno što je pominjano. Mene ne mrzi da opet napišem kako sam aktivirao, gde sam nosio... ali tema ima deset puta više strana baš iz tih razloga. Bez ljutnje 🙂

Bez ljutnje, bas si frajer ispao, arogantan onako sa sve oba smajlica. Hvala nizasta. Jos mu lupaju lajkove, boze me prosti. Bar da si me uputio na stranicu kao sto sam i pitao, gde da procitam ono sto bi mi pomoglo, kostalo bi te nekoliko reci, bitnije je da se raspisao sa nekoliko recenica da nesta dokazes... Dzaba si clan od 2002. godine ako ovako docekujes nove clanove na forumu, ako bas necete da pomognete, nemorate da se podsmevate i da prozivate nekoga, bolje onda ovako "lenje" kao mene ignorisite!
Evo, nemora niko da mi pomogne, sam cu naci odgovor za ono sto me interesuje, negde drugde gde su voljni da pomognu. U zdravlje.

Mrzelo me da kucam pa sam dao bratu chatu da ti napise:
“Apple 1 Year Coverage” (Apple Limited Warranty) je osnovna fabrička garancija koju svaki novi Apple uređaj dobija automatski i besplatno nakon aktivacije.
Ta garancija traje 1 godinu i pokriva isključivo fabričke kvarove i hardverske probleme koji nisu nastali krivicom korisnika.
Primeri šta pokriva:
  • kvar matične ploče
  • problem sa Face ID / Touch ID
  • kamera koja prestane da radi sama od sebe
  • ekran koji otkaže bez fizičkog oštećenja
  • problem sa zvučnicima, mikrofonom ili punjenjem
  • baterija ako padne ispod Apple specifikacije
“Apple 1 Year Coverage” NE pokriva:
  • polomljen ekran
  • pad uređaja
  • udarce i savijanje kućišta
  • tečnost i vodu
  • accidental damage
  • kozmetička oštećenja
Ako razbiješ ekran sa običnim “1 Year Coverage”, plaćaš punu cenu popravke.
AppleCare+ je dodatna plaćena zaštita koja dolazi preko standardne garancije.

AppleCare+ uključuje:
  • sve što pokriva standardna garancija
  • accidental damage protection
  • značajno niže cene popravki
  • dodatne servisne benefite
  • prioritetniju Apple podršku
• Najveća razlika je upravo accidental damage zaštita.

Sa AppleCare+:
  • razbijen ekran nije puna cena
  • oštećenje od pada nije puna cena
  • mnogi slučajevi oštećenja od tečnosti ulaze u pokriće
  • plaća se samo service fee umesto kompletne popravke
Primer:
Bez AppleCare+ zamena ekrana na novijim Pro/Pro Max modelima može biti nekoliko stotina evra.
Sa AppleCare+:
umesto pune cene uglavnom se plaća samo manja servisna naknada za ekran ili drugi tip oštećenja.
• AppleCare+ nije zamena za garanciju nego dodatni sloj zaštite preko postojeće garancije.
• Zato korisnici često u Settings vide istovremeno:
  • Apple Limited Warranty
  • AppleCare+
• Standardna garancija je fiksno 1 godina i ne obnavlja se.

AppleCare+ može biti:
  • mesečni plan
  • godišnji plan
  • višegodišnji prepaid plan

AC ne mozes da kupis u Srbiji.
Potrebno je da ga aktiviras preko podrzane kartice (visa, mastercard itd) zemlje gde isti moze da se kupi.
Prilikom kupovine AC, Apple trazi da kartica koja se koristila za kupovinu ostane kao sredstvo za placanje bilo da izaberes na mesecnom nivou, godisnjem, ili visegodisnjem (ovo se placa unapred, na primer 3 godine odjednom, i miran si 3 godine).
Mozes da placas preko apple gift kartice (kupi se apple gift kartica zemlje iz koje si platio aktivaciju AC) ali obrati paznju da li Apple podrzava to za zemlju koju si izabrao.

Primer:
Ja sam preko rodjaka iz Nemacke uspeo da aktiviram AC za macbook.
Mogao sam da izaberem placanje na mesecnom nivou, godisnjem, ili na 3 godine.
Posto Apple ne dozvoljava da mesecno placas sa sredstvima sa gift kartice za Nemacku, i da ne bi smarao coveka, ja sam se odlucio na godisnju pretplatu.
Ona moze da se plati sredstvima sa gift kartice ali tek kada prodje godinu dana.

Pitas se sta je gift kartica?

Ako planiraš da plaćaš Apple Apple Gift Card preko Apple ID balansa za stvari kao što su AppleCare+, App Store kupovine, iCloud itd, proces ide ovako:

• Kupi se Apple Gift Card za odgovarajući region naloga.
Primer:
  • nemački Apple ID → nemačka gift kartica
  • US Apple ID → US gift kartica
• Gift kartice su regionalne i ne mogu da se mešaju između država.
• Nakon kupovine dobija se kod (obično 16 cifara/slova).
• Redeem znači dodavanje tog iznosa na Apple ID balance.
• Kada se odradi redeem:
novac ne ide na bankovnu karticu nego direktno na Apple nalog kao Apple Balance.
• Taj balance se kasnije automatski koristi za:
  • AppleCare+
  • App Store kupovine
  • iCloud+
  • subscriptions
  • Apple Music
  • ostale Apple servise

Korisni linkovi:
AppleCare+ (zvanična stranica)
AppleCare+ Official Page

Apple Limited Warranty / 1 Year Coverage
Apple Hardware Warranty