Naravno da je extra, nego nekima se vise svidja Americki model, koji jeste bolji ali to nije prvi model koji ima razlike, nista cudno.Šta sad ispade 'evropski' U7Q ne valja, samo pro
Naravno da je extra, nego nekima se vise svidja Americki model, koji jeste bolji ali to nije prvi model koji ima razlike, nista cudno.Šta sad ispade 'evropski' U7Q ne valja, samo pro
Pa moj ima 4 porta, a nije sigurno američki mode, ne znam odkud vam taj info. Znači ima 4 HDMI porta, ima subwufer.A jeste li vi uporedili evropski U7Q sa konkurencijom? Za isti novac, sta nudi konkurencija? Broj zona, osvetljenje i na kraju sam kvalitet slike i implementacija osvetljenja/dimming algoritma jer nekad broj zona i ozvetljenje ne znaci nista ako imolementacija nije adekvatna. Takodje broj HDMI 2.1 portova, ne vidim sta ce 95% korisnika vise od dva ovakva porta a da ostali (slabije verzije) nisu dovoljni.
Mislim da nije shvatio o cemu pričamo.koja verzija HDMI-ja je na tim portovima?
Javljam kad provjerim…koja verzija HDMI-ja je na tim portovima?
Ne. Razlika se svodi i i na to što američki model ima 4x HDMI 2.1, a evropski 2xHDMI 2.1 i 2 HDMI 2.0. I ovo je podnošljivo, ali najveća razlika je u kvalitetu slike, odnosno činjenici da evropski model nema pravi 10-bitni panel, i da je broj dimming zona mnogo niži. "Opremljen je naprednijom Mini-LED Pro tehnologijom. Na veličini od 85 inča, američka verzija donosi ogroman broj zona lokalnog zatamnjenja (kod novijih revizija i do 3.000 zona) i vršno osvetljenje (peak brightness) koje dostiže čak 3.000 nita. To omogućava hirurški precizan kontrast i brutalan HDR prikaz bez "halo" efekta (izbeljivanja oko svetlih objekata na tamnoj pozadini). Standardni evropski 85U7Q često dolazi sa skromnijom varijacijom Mini-LED ili Direct LED (DLED) matrice sa znatno manje zona zatamnjenja i nižim osvetljajem (oko 800–1000 nita za bazični U7Q, dok evropski U7Q Pro ide do 2000 nita). Razlika u dinamici slike i HDR efektu je i te kako vidljiva u korist Amerikanca."I na kraju, realne i vidljive razlike, se svode na razliku u OS-u tj VIDAA vs Goggle sto se resava dobrim Google box-om (sto je po meni preporuka, na boxu podesim sve app koje koristim, njega drndam sa podesavanjima, sideload-ovanjem aplikacija i sl i samo menjam TV)
Sve je covek rekao👍Ne. Razlika se svodi i i na to što američki model ima 4x HDMI 2.1, a evropski 2xHDMI 2.1 i 2 HDMI 2.0. I ovo je podnošljivo, ali najveća razlika je u kvalitetu slike, odnosno činjenici da evropski model nema pravi 10-bitni panel, i da je broj dimming zona mnogo niži. "Opremljen je naprednijom Mini-LED Pro tehnologijom. Na veličini od 85 inča, američka verzija donosi ogroman broj zona lokalnog zatamnjenja (kod novijih revizija i do 3.000 zona) i vršno osvetljenje (peak brightness) koje dostiže čak 3.000 nita. To omogućava hirurški precizan kontrast i brutalan HDR prikaz bez "halo" efekta (izbeljivanja oko svetlih objekata na tamnoj pozadini). Standardni evropski 85U7Q često dolazi sa skromnijom varijacijom Mini-LED ili Direct LED (DLED) matrice sa znatno manje zona zatamnjenja i nižim osvetljajem (oko 800–1000 nita za bazični U7Q, dok evropski U7Q Pro ide do 2000 nita). Razlika u dinamici slike i HDR efektu je i te kako vidljiva u korist Amerikanca."
Poenta je da je evropski model, čak i ovako osakaćen (HiSensova redovna praksa), sasvim solidan za svoj cenovni segment, a možemo da se nadamo i da će biti drastičnog pojeftinjenja sad pred SP. Jedino se američki U8Q i "naš" U8Q praktično ne razlikuju, odnosno nema sakaćenja, ali to je neka druga cenovna kategorija...
Hisense je i ove godine zvanični sponzor FIFA World Cup™ Svetskog prvenstva u fudbalu. U susret najvećem sportskom događaju godine, pripremili smo vam sjajnu Hisense akciju kako biste bili spremni za najbitnije momente.
HISENSE15MDA za 15% popusta na belu tehniku, klima uređaje i male kućne aparate
i
HISENSE10TV za 10% popusta na televizore
Gde ima 75e8q, za 96kProdavnice, kako koja su počele bojazljivo sa popustima, na pojedine modele..
75U7Q,99k...75E8Q,96k...
Filmove nisam puštao u jakim rezolucijama. Pustim ih preko Neta, neki strim sa Gledalice, Filmotipa, ali to nije to..
Sto se tiče sporta, nema dalje.. Ja sam ga uzeo najviše zbog toga i zbog boljeg ugodjaja gledanja filmova...
-Fudbal preko Arene-prva liga za uživanje i gledanje..
-NBA brutalno izgleda gledati..
Američki showtime...!
-Konzole sa igricama nisam isprobavao.
Sto se tice zvuka kroz eksterne zvučnike, nisu loši, mada malo sam ih koristio, povezao sam brzo 2.1 zvučnike sa Tv..
Mogu misliti kako je dobar Amoled panel u ovoj dijagonali kad je ovaj Mini led ovakav..
Ja nisam mogao da čekam više i kupio sam ga za 103k+1000 din prevoz..
Sad ga trenutno ima za 99k.
Velika preporuka za U7Q.
U "Elbraco" ga ima za 90k,ali problem je sto nece da ga šalju kurirskom službom, samo lično preuzimanje u nekoj od njihovih radnji.Gde ima 75e8q, za 96k
forum.benchmark.rs
forum.benchmark.rs
A dzaba kad to nije Americki model nego osakaceni Evropski 😀Prodavnice, kako koja su počele bojazljivo sa popustima, na pojedine modele..
75U7Q,99k...75E8Q,96k...
Filmove nisam puštao u jakim rezolucijama. Pustim ih preko Neta, neki strim sa Gledalice, Filmotipa, ali to nije to..
Sto se tiče sporta, nema dalje.. Ja sam ga uzeo najviše zbog toga i zbog boljeg ugodjaja gledanja filmova...
-Fudbal preko Arene-prva liga za uživanje i gledanje..
-NBA brutalno izgleda gledati..
Američki showtime...!
-Konzole sa igricama nisam isprobavao.
Sto se tice zvuka kroz eksterne zvučnike, nisu loši, mada malo sam ih koristio, povezao sam brzo 2.1 zvučnike sa Tv..
Mogu misliti kako je dobar Amoled panel u ovoj dijagonali kad je ovaj Mini led ovakav..
Ja nisam mogao da čekam više i kupio sam ga za 103k+1000 din prevoz..
Sad ga trenutno ima za 99k.
Velika preporuka za U7Q.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari