Ova slika ne prikazuje ono sto pise u tekstu ispod osim ukoliko je ja ne tumacim pogresno
Grafikon na prvoj slici je praktican experiment u Corsair labaratoriji prilikom simulacije extremnih uslova i loseg ubacivanja, odnosno kad neko ofrlje ne ubaci do kraja) (60°C ambijentalna temperatura, i konektor namerno izvucen da ima 3mm praznog prostora izmedju konektora na kablu i na grafickoj)
druga slika su "zvanicne" vrednosti razlicitih delova kabla koje im je dostavio proizvodjac xD (ne znamo ni kako su testirali, ni na kolikoj temp, ni koliko dugo, da li su neke brojke statiticka tvorevina posle "simulacije ubrzanog starenja", itd ...) fali uopste kako su simulirali thermal runaway (ako su ga uopste simulirali), jer je vrlo moguce da su brojke samo od pojedinacnog testiranja, zica/izolacija, konektora, terminala, crimp-ova, itd, ...
Odnosno na koliko se topi konektor i na koliko se topi izolacija zice kabla. Mada ja sam ocekivao da ce sa 65C na senzoru na konektoru biti max 100C.
Nazalost, temperaturalne brojke iz tabele nam ne govore tacno koji su prakticni kapaciteti kabla u slucaju kad se desi thermal runaway (glavni mehanizam topljenja 12v-2x6 sistema), i jako je tesko poredititi sa Corsair grafikonom, jer ne znamo nikakve detalje o brojkama iz tabele.
Sad, pretpostavljam da su brojke iz tabele prilikom rigoroznog dugotrajnog testiranja, sto bi znacilo da su vece temp u jako kratkom vremenskom periodu prilikom Corsair expirement-a i vise nego u granicama dozvoljenog