Šta je novo?

Napajanja, adapteri i konektori za Nvidia GeForce RTX 4000 i 5000

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1778957161772.png
Ova slika ne prikazuje ono sto pise u tekstu ispod osim ukoliko je ja ne tumacim pogresno. 115C je dosegnuto u 01:40, a iskljucilo se u ~01:55 skoro 02:00 kada je doseglo skoro 120C.

Sa druge strane ovo su specifikacije kabla:
1778957324927.png
Za sta je ovo Wire insulation standard? Za zicu od kabal ili senzora? Posto je odmah iznad toga Thermal switch signal wire 124C.
Odnosno na koliko se topi konektor i na koliko se topi izolacija zice kabla. Mada ja sam ocekivao da ce sa 65C na senzoru na konektoru biti max 100C.

Ova slika ne prikazuje ono sto pise u tekstu ispod osim ukoliko je ja ne tumacim pogresno
Grafikon na prvoj slici je praktican experiment u Corsair labaratoriji prilikom simulacije extremnih uslova i loseg ubacivanja, odnosno kad neko ofrlje ne ubaci do kraja) (60°C ambijentalna temperatura, i konektor namerno izvucen da ima 3mm praznog prostora izmedju konektora na kablu i na grafickoj)

druga slika su "zvanicne" vrednosti razlicitih delova kabla koje im je dostavio proizvodjac xD (ne znamo ni kako su testirali, ni na kolikoj temp, ni koliko dugo, da li su neke brojke statiticka tvorevina posle "simulacije ubrzanog starenja", itd ...) fali uopste kako su simulirali thermal runaway (ako su ga uopste simulirali), jer je vrlo moguce da su brojke samo od pojedinacnog testiranja, zica/izolacija, konektora, terminala, crimp-ova, itd, ...
Odnosno na koliko se topi konektor i na koliko se topi izolacija zice kabla. Mada ja sam ocekivao da ce sa 65C na senzoru na konektoru biti max 100C.
Nazalost, temperaturalne brojke iz tabele nam ne govore tacno koji su prakticni kapaciteti kabla u slucaju kad se desi thermal runaway (glavni mehanizam topljenja 12v-2x6 sistema), i jako je tesko poredititi sa Corsair grafikonom, jer ne znamo nikakve detalje o brojkama iz tabele.

Sad, pretpostavljam da su brojke iz tabele prilikom rigoroznog dugotrajnog testiranja, sto bi znacilo da su vece temp u jako kratkom vremenskom periodu prilikom Corsair expirement-a i vise nego u granicama dozvoljenog

Poslednja izmena:
Grafikon na prvoj slici je praktican experiment u Corsair labaratoriji prilikom simulacije extremnih uslova i loseg ubacivanja, odnosno kad neko ofrlje ne ubaci do kraja) (60°C ambijentalna temperatura, i konektor namerno izvucen da ima 3mm praznog prostora izmedju konektora na kablu i na grafickoj)
Ma razumem bre al' vreme i vrednosti sa grafikona se ne poklapaju sa tekstom. Ne mislim na setup, nego na vreme kada je doslo do prekida i koje su temperature kada. E da, jel tih 115C na konektoru bilo sa senzorom od 60C, 65C ili 70C posto pise da je senzor 65C +/-5C.

edit: U sustini ako sa tim kablom nema topljenja konektora sve ostalo je nebitno.

Ma razumem bre al' vreme i vrednosti sa grafikona se ne poklapaju sa tekstom. Ne mislim na setup, nego na vreme kada je doslo do prekida i koje su temperature kada. E da, jel tih 115C na konektoru bilo sa senzorom od 60C, 65C ili 70C posto pise da je senzor 65C +/-5C.
Izvini, moja greska, pogresno razumeh da si poredio tabelu i grafikon

Mislim da nije moguce tacno izmeriti, odnosno nije moguce ugurati sondu u sam senzor

na grafikonu ima druga svetlija ravnija kriva, koja je od termometra zarivenog pored senzora, po njoj je temperatura unutar sklopke bila ~59C, u trenutku kad je temperatura unutar konektora bila ~117C
Picture6_PryVR8L.width-1000.format-webp.webp

Picture2_s5xdpYr.width-540.format-webp.webp

@Dogzilla Ok ja sam mislio da ta ravna linija dole pokazuje temp okruzenja, za koju su rekli da je 60C. Ako je tako kako kazes znaci na 60C na senzoru u konektoru je 115C. Pa sta ce se desiti ako nekome zapadne onaj senzor od +5C iliti 70C...

@Dogzilla Ok ja sam mislio da ta ravna linija dole pokazuje temp okruzenja, za koju su rekli da je 60C. Ako je tako kako kazes znaci na 60C na senzoru u konektoru je 115C. Pa sta ce se desiti ako nekome zapadne onaj senzor od +5C iliti 70C...
hm, u stvari, moguce da je temp okruzenja, pitacu na Discord-u

a za senzor, mislim da je nebitno, 5 stepeni vise ne menja nista, prebrzo temperatura raste, a svejedno topljenje ne krece momentalno

Pre neki dan ocistio ovo kuciste pogledah ovaj kabal malo vise godinu dana bila je palit gamerock 5090,sa leve strane gornji i donji mi deluju na paljevinu😀
1000039299.jpg

Deluje da je na tom pinu plastika trpela vecu temperaturu.
Vidim ja da je sumljivo,i to ovaj prikljucak koji ide u napajanje,a u grafu je ok verovatno zbog hladjena od strane ventova,jer u ovo kucistu psu je sa desne strane polvine kucista jedino hladjenje psu vent

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno