Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Moje iskustvo je da CN pošiljke preuzima i dostavlja Pošta. Po dolasku u Srbiju, CN broj se menja u PJ.....RS i dostavlja putem PE dostavljača.
Evo da dam epilog za ovo putešestvije mog paketa

Stigao je danas dostavio ga naravno PostExpress dostavljač i gle čuda broj pošiljke promenjen iz CN u PJ....RS

Da li je toliko teško đilkošima iz pošte jer imaju sve moje podatke od imena, prezimena, adrese i broja telefona u Srbiji da me putem jedne SMS poruke, ako već ne mogu drugačije obaveste o promeni broja pošiljke i upute na svoj portal da mogu da pratim po novom broju????!!!!

Inače kada se taj novi broj ukuca na njihov portal da vidi se kompletno praćenje od momenta preuzimanja pošiljke na aerodromu BG do mene gde je danas isporučena

Stigao je danas dostavio ga naravno PostExpress dostavljač i gle čuda broj pošiljke promenjen iz CN u PJ....RS

Da li je toliko teško đilkošima iz pošte jer imaju sve moje podatke od imena, prezimena, adrese i broja telefona u Srbiji da me putem jedne SMS poruke, ako već ne mogu drugačije obaveste o promeni broja pošiljke i upute na svoj portal da mogu da pratim po novom broju????!!!!

Inače kada se taj novi broj ukuca na njihov portal da vidi se kompletno praćenje od momenta preuzimanja pošiljke na aerodromu BG do mene gde je danas isporučena
Da, mogli su u sistemu da povežu tu promenu broja, ali avaj sta je ikad kod nas normalno... Bar salju poruku na viber ujutru da je stigla pošiljka pa kolko tolko da ocekujes...

Da, mogli su u sistemu da povežu tu promenu broja, ali avaj sta je ikad kod nas normalno... Bar salju poruku na viber ujutru da je stigla pošiljka pa kolko tolko da ocekujes...
I kada sam to danas ispričao njihovom dostavljaču pošto je manje mesto i u pricipu svi se znamo dečko ne može da veruje čime se sve mućka i šta se radi
Divlji zapad nam nije ravan

Instaliraj TrackChecker Mobile ili Win aplikaciju, ona obično uspeva sama da isprati te Ali promene pošiljki i samo nastavlja da prati i niže prijavljene događaje.

Traže mi zulum 295 din za nešto što sam platio 3.76€, BG carina
Jel to počinje naplata za sve živo da se zaštiti uvoznički kartel?

3.76 evra ~ oko 430 dinara
20% je 86 dinara
fiksna naknada o kojoj pričamo već 3 meseca na 3 teme, doduše sada smanjena ~ 210 dinara.

Zbirno izlazi tačno u dinar koliko ti je naplaćeno.

Na desetine paketa sa Aliexpressa možda 1,2x nešto do sad naplaćeno
Kakva bre fiksna naknada, treba za stolariju na expo?

Ima li načina da se ovo izbegne ili je gotovo sa Aliexpress porudžbinama?
Srećom imamo trgovinski sporazum sa Kinom, Xi je moj brat
*** šta sve neće uraditi ne bi li nas oterali iz ove zemlje
Pa u Bosni i CG je beše 150 evra bez carina poreza

Nije ni meni pravo, daleko od toga obzirom na broj paketa koji mi stize (stizao) na mesecnom nivou ali tako je od sredine februara i cudi me da si kao aktivan clan ovih tema iznenadjen. Bila je ta fiksna naknada 260, sad je 210 + pdv za iznose do 50 evra, preko tog iznosa i pdv i carina.

Ima li načina da se ovo izbegne ili je gotovo sa Aliexpress porudžbinama?
Jedino da smaraš prodavce na Aliju pre kupovine da stave neku drugu cenu (većina ne može/neće/ne odgovara) a i to ima smisla samo za skuplje stvari. Jeftine sitnice sa Alija ovim su obesmišljene. Alternativa je da naručuješ sve sa Temua i stiže bez dažbina (dok i to ne ukinu).

@Alanon

*dodatnih dažbina, pored ovih već uračunatih u cenu, za razliku od alija gde je "vat not included" za Srbiju

*** šta sve neće uraditi ne bi li nas oterali iz ove zemlje
Pa u Bosni i CG je beše 150 evra bez carina poreza

Nemoj samo da bežiš u EU...

...ili SAD

Mi uvek pratimo Zapad, osim u trivijalnostima tipa vladavina prava, korupcija... Po pitanju tih, ostalih, stvari smo "slobodarska zemlja".

Jedino da smaraš prodavce na Aliju pre kupovine da stave neku drugu cenu (većina ne može/neće/ne odgovara) a i to ima smisla samo za skuplje stvari. Jeftine sitnice sa Alija ovim su obesmišljene. Alternativa je da naručuješ sve sa Temua i stiže bez dažbina (dok i to ne ukinu).
Ma stizalo mi par paketa u tom periodu nije bilo nikakvih dodatnih troškova
Kakvi su to lopovi ja ne mogu da verujem
Znači naručim nešto vrednosti 1€ platiću svaki put tih 260 din za brže bolje jače ekipu?

Konačno kod nas počeo da se poštuje zakon koji je godinama bio mrtvo slovo na papiru i opet ne valja. 😁

Nema više poručivanja sitnica sa Alija. Bar ne onih koje imamo i ovde da nađemo.😁

U cg isto naplacuju pdv 21 posto za svaku posiljku,ali i od jula pocinje fiksna naknada za posiljke od 0 e pa do 150 e .Bukvalno umesto carine pocinje to.😒

Jel negde updatovan FAQ, la-hu ako se pojave na carini poste faktura znaci ide ukupan iznoz + 210 (jel ovo ide uvek automatski), NL i ostale poste nema gde da se proveri? CN... ide preko spedicije samo PDV bez troskova lopovskog otvaranja, jel ima jos nesto ili negde gresim

Jel negde updatovan FAQ, la-hu ako se pojave na carini poste faktura znaci ide ukupan iznoz + 210 (jel ovo ide uvek automatski), NL i ostale poste nema gde da se proveri? CN... ide preko spedicije samo PDV bez troskova lopovskog otvaranja, jel ima jos nesto ili negde gresim
Da dodam UC idu bez ikakvih troskova.

Ima li išta više da šalju bez praćenja?
UC je bez pracenja, ali kad dodje u Srb nasa posta dodeljuje neki broj kako bi ona mogla da prati tu posiljku, dok korisnici u to nemaju uvid.

Poslednji paket mi krene kao UC, pa pređe u jedan CNG, pa drugi CNG i stigne sa carine pošte kao pdv+onih 200 i nešto din 😁

Ne treba isključiti mogućnost da nisu ista pravila za UC pošiljke koje idu u beograd u odnosu na ostatak srbije. Uvek su za bg važila druga pravila....

Nazad
Vrh Dno