Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Kako proveriti stornirane transakcije, tipa povrat paketa koji je placen karticom?

Kako proveriti stornirane transakcije, tipa povrat paketa koji je placen karticom?
Ako je proknjizeno i vraceno onda prikazuje npr +1000rsd, ako nije proknjizeno i vracena sredstva onda je --1000 din.

Uglavnom nemas obavestenja, nego listas po transakcijama.

Pokazuje, ali još nisu sabrali jučerašnja plaćanja. Juče su isto prekjučerašnja dodali prilično kasno. Prethodnih dana je bilo brže, uvek pre podne. Ali ponekad se desi da se oduži.

Verujem da postoji neki razlog što nije instant, ali nisam siguran koji je. Prvo mi pada na pamet da ne mogu odmah po autorizaciji da odrede da li transakcija učestvuje u promociji ili ne, pošto su zvanično i neka plaćanja isključena, npr. prema kladionicama (mada opet, pisali su neki da im se i to sabralo pre neki mesec). Drugo, možda ne postoji koncept oduzimanja (imalo bi smisla to), pa tako sprečavaju da se uračunaju brzo otkazane transakcije. Treće, možda transakcije koje nisu u RSD prave dodatni problem. Svakako, limiti se ažuriraju odmah po autorizaciji, tako da bi u teoriji bilo moguće preslikati to na potrošnju (prosti zbir po svim karticama povezanim za račun) kada bi se zanemarila sva eventualna ograničenja.

Pominjali ste srednji kurs i konverziju na prethodnoj stranici, to sam tek vidio koliko me deru kad sam poceo da koristim budgeting aplikaciju i pisem troskove, i onda zabiljezim sve i sacekam da se obrade u aplikaciji i bude fina cifra nakon nekog putovanja.. Koristim kreditnu pa ne vuce sa deviznog ali pocecu za ta placanja da koristim debitnu kako bi islo sa eur racuna, jedino ne znam kad placam u drugim valutama mimo eura hoce li sa njega vuci, jer svakako preracunava u eure iz te trece valute pa u dinare.

Inace, danas sam htio po prvi put da podijelim na rate jedno placanje ali nikako da nadjem kako. Ne znam da li mozda samo moze radnim danima, ili transakcija treba da predje u izvrsenu sa cekanja, ? U aplikaciji na telefonu nema opcije nigdje, na web aplikaciji nema dugmeta kao na njihovom video primjeru, ali na listi transakcija ima ali kad se klikne izbaca error "error converting data type varchar to bigint"

Edit: upravo sam probao jednu stariju transakciju da podijelim na isti nacin, s ovim dugmetom ispod i nije izbacio error pa mozda treba da postane transakcija izvrsena ipak? Ali isto mi je nerealno da nema u aplikaciji na telefonu
1778952354121.png

Pominjali ste srednji kurs i konverziju na prethodnoj stranici, to sam tek vidio koliko me deru kad sam poceo da koristim budgeting aplikaciju i pisem troskove, i onda zabiljezim sve i sacekam da se obrade u aplikaciji i bude fina cifra nakon nekog putovanja.. Koristim kreditnu pa ne vuce sa deviznog ali pocecu za ta placanja da koristim debitnu kako bi islo sa eur racuna, jedino ne znam kad placam u drugim valutama mimo eura hoce li sa njega vuci, jer svakako preracunava u eure iz te trece valute pa u dinare.

Inace, danas sam htio po prvi put da podijelim na rate jedno placanje ali nikako da nadjem kako. Ne znam da li mozda samo moze radnim danima, ili transakcija treba da predje u izvrsenu sa cekanja, ? U aplikaciji na telefonu nema opcije nigdje, na web aplikaciji nema dugmeta kao na njihovom video primjeru, ali na listi transakcija ima ali kad se klikne izbaca error "error converting data type varchar to bigint"

Edit: upravo sam probao jednu stariju transakciju da podijelim na isti nacin, s ovim dugmetom ispod i nije izbacio error pa mozda treba da postane transakcija izvrsena ipak? Ali isto mi je nerealno da nema u aplikaciji na telefonu
Pogledajte prilog 539749
Kad placam na stranim sajtovima ili koristim debitnu van Srbije, uvek razmenim eure i njih prvo "skida", zatim se naplacuju dolari (ako ih imas), pa tek na kraju dinari.

Podeli na rate moze samo na web-u, i transakcija mora da bude proknjizena kako bi uspeo da podelis.
Kad sam narucivao nesto sa ananasa, cekao sam 20 dana da proknjize uplatu i tek sam onda uspeo da podelim na rate.

Opet im ne rade plaćanja. Katastrofa! Obavim 3 plaćanja i kod sledećeg mi 2 puta izbacuje neuspela transakcija. Malo malo pa im ne radi

• Like
Reagovanja: uji
Postoje li nekakva ograničenja po pitanju mogućnosti promene paketa? U smislu, da li možda ima neki minimalni period trajanja paketa, neko slično pravilo (tipa jedna promena mesečno) ili može proizvoljno često da se menja? Zašto pitam, pa neko ko inače koristi Yettel samo za štednju planira da kupi proizvod koji taman košta nekih 30k, idealno za ispunjavanje uslova za Bank MAX bez održavanja. Ne bi, međutim, ostao na njemu, ideja je samo da dobije Mastercard. Pokušao bi, dakle, da se već 31. maja vrati na Lite, pa može li tako brzo uopšte?

Ne. Pojavljuje se popup da je promena paketa izvršena u prethodnom mesecu i čini mi se da mora da prođe kalendarskih 30 ili 31 dan, ne sećam se tačno, ali ne može kako kome dune da menja paket. Tehnički, moraće i juna da uklapa potrošnju.

Šteta, mada nije neočekivano.

Ipak, ako se ne varam, naplaćuju pun iznos održavanja nezavisno od toga koliko je dana korišćen paket, pa ne bi smetalo ni da može da se menja recimo jednom dnevno (da ne bude baš da može svaki čas). Sve i kad bi neko mogao da koristi MAX samo jedan dan, opet bi ga dočekala naplata punih 595 dinara, ukoliko nije imao potrošnju od 30k. Nema, dakle, mesta nekoj zloupotrebi tu, tj. ne vidim to kao opravdani razlog ograničavanja. Druga priča bi bila kad bi naplaćivali proporcionalno.

Nije im to, doduše, jedina nelogičnost (tako da kažem) sa promenom paketa. Start je čudno osmišljen u tom kontekstu. Ukoliko ga neko baš želi dugoročno, opet mu se više isplati da prvo otvori ili pređe na MAX, budući da prvi mesec na Startu košta barem 845 dinara (održavanje 345 + izdavanje kartice 500 + eventualna plaćanja), dok je kod MAX-a to fiksno 595 (samo održavanje, dok su kartica i plaćanja bez naknade). Za dva meseca se održavanje već izjednači, ali opet postoji razlika u naknadi za plaćanja.

Jel kreditna kartica i dalje besplatna za Bank Max korisnike? Prebacio sam zaradu u nlb zbog kredita, ali prebacim deo zarade odmah na yettel jer mi je laksa za koriscenje, a trebace mi verovatno kreditna jer cu rentirati kola u inostranstvu. Znam da je pre sve preko aplikacije moglo da se zavrsi u 2 klika, sad vidim da preko sajta ide i da se salje nekoliko dokumenata. Kako ste zadovoljni vi sto imate njihovu kreditnu? Meni bi u principu trebala samo zbog tog rentiranja jer ne primaju debitne.

Jel kreditna kartica i dalje besplatna za Bank Max korisnike? Prebacio sam zaradu u nlb zbog kredita, ali prebacim deo zarade odmah na yettel jer mi je laksa za koriscenje, a trebace mi verovatno kreditna jer cu rentirati kola u inostranstvu. Znam da je pre sve preko aplikacije moglo da se zavrsi u 2 klika, sad vidim da preko sajta ide i da se salje nekoliko dokumenata. Kako ste zadovoljni vi sto imate njihovu kreditnu? Meni bi u principu trebala samo zbog tog rentiranja jer ne primaju debitne.

Kreditna je potpuno u redu - koristim je godinama. Meni nije bila idealna za upotrebu u inostranstvu, zbog obračuna valuta, ali morao bih da se podsetim šta je tačno bio problem.

Yettelova kreditna je već nekih godinu i po dana besplatna za sve, tj. nema plaćanja održavanja ni za jedan paket.

Meni nije bila idealna za upotrebu u inostranstvu, zbog obračuna valuta, ali morao bih da se podsetim šta je tačno bio problem.
Strogo je dinarska, što znači da se primenjuje aerodromski bankarski prodajni kurs evra, koji je u Yettelu oko 122 dinara. Debitna je dvovalutna, pa može i direktno da povuče evre, koje prethodno u najgorem slučaju kupiš preko aplikacije u menjačnici po povlašćenom kursu, koji je ispod 119 dinara. Gubiš, dakle, više od tri dinara po potrošenom evru, otprilike kao da imaš proviziju od 2,5% do 3%, zavisi od dana. Dodatnu pažnju treba obratiti na limite i slično, jer odbijena transakcija u inostranstvu sa sobom nosi trošak od 35 dinara. Tu je i zvanična provizija od 1,5% za one koji nisu na MAX paketu. Sve u svemu, odlična je za potrošnju u Srbiji, a za inostranstvo stvarno nije idealna, pa tu debitna prednjači, ako se može upotrebiti.

Sve plaćam kreditnom. A prošle godine sam po inerciji plaćao i na letovanju u Grčkoj. Pa sam se setio ovoga što piše rovello, i prešaltovao se na debitnu dok sam bio tamo. U međuvremu sam im ostavio par desetina evra razlike zbog razlike u kursu.

Meni su dve neke sitne transakcije prošle dok sam bio u Italiji sa debitnom Yettelovom, (1€ za bus kartu, 1.60€ na aparatu na aerodromu), treću su mi odbili isto za tako neki sitan iznos i takođe na aerodromu.

Nisam je dalje isprobavao, pa ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da li je bilo do aparata ili do same kartice (da Banka nije možda posumnjala na neovlašćeno korišćenje), a uglavnom sam koristio Erste deviznu koja je bez problema prolazila svugde.

Da li je imao neko slično iskustvo?

Da li će EPS računi preko računa na klik stići na vreme ovaj mesec? Pratimo...
Ja sam inače (verovatno) greškom ponovo jutros dobio od EPS mejl sa računom u prilogu, identičan onom koji mi je isporučen prvi put 6. maja. Otud se i podsetih cele ove priče.

Odavno sam odustao od računa na klik od EPS-a. Sva sreća pa stigne na mail račun koji ima QR kod za plaćanje, pa samo skeniram sa ekrana kompjutera iz bankine aplikacije. Sada ga zovem "podsetnik na klik" pošto kad konačno stigne, služi mi samo ako sam zaboravio do tad da ga platim ručno.

Ja upravo skontah da su mi jutros zapravo stigla 2 mejla sa prilozima - jedan storno originalnog, jedan novi-korigovani (razlika je u dodatnom umanjenu za popust, odnosno nekih 100 dinara manje). Prvi put da mi se tako nešto dešava.
Tako da se neću zezati i čekati, nego ću primeniti tvoj metod - odmah ću platiti ovaj novi, manji račun preko QR. 😁

Ja upravo skontah da su mi jutros zapravo stigla 2 mejla sa prilozima - jedan storno originalnog, jedan novi-korigovani (razlika je u dodatnom umanjenu za popust, odnosno nekih 100 dinara manje). Prvi put da mi se tako nešto dešava.
Tako da se neću zezati i čekati, nego ću primeniti tvoj metod - odmah ću platiti ovaj novi, manji račun preko QR. 😁

Ako ga ranije platiš i dalje ćeš dobiti poruku u aplikaciji:

"Obaveštenje o neisporučenom računu na klik"
Zdravo,

Banka je primila račun za EPS A.D. Beograd pod imenom 'Račun za električnu energiju', ali ti nije isporučen, jer je već izmiren dug i nema zaduženja.

Uvek tu,
Yettel Bank

A ako si zaboravio da ga platiš onda je regularno u računima na klik i odeš i klikneš da platiš. Ali onda je verovatno već kasno za popust. Ali bar te sete da ne ostane skroz neplaćeno. 🙂

Nazad
Vrh Dno