Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Dobro me podseti 🙂
Ko hoće Shutdown dugme za gašenje TV-a, može da uključi u servisnom meniju Shutdown Config opciju:

Screenshot-20260515152957.png

Screenshot-20260515153019.png

Kupljen TCL 55C6KS i već imam problem sa EON aplikacijom. Čim ugasim TV, posle paljenja EON zamrzne ekran i ne radi, dok sve ostale aplikacije rade savršeno. Da li je neko imao sličan problem i uspeo da ga reši? Probao sam restart, reinstalaciju aplikacije i slično, ali problem se vraća.

Evo objasnio covek na prethodnoj strani:

@sasa_petkovski
Ajd probaj ovako:

1) na Play Store u podešavanja ugasi auto update apps
2) u Apps sekciji podešavanja TV-a pod sistemskim aplikacijama nađi "Android System Webview" aplikaciju i za nju klikni na "Uninstall updates" dugme.

3) nađi i Eon app i uradi force close pa zatim ponovo startuj Eon app i vidi radi ili ne radi normalno.

Pošto kod mene na C655 sa firmware v548 Eon app radi, ali ja nisam još uvek instalirao Android System Webview update koji je objavljen 05. maja.
A to je kandidat za krivca jer se Eon app interfejs učitava u Webview komponentu, i to je nešto što se moglo (kroz Update) promeniti u prethodnih par dana.

I Move SmartTV app koristi WebView.
Mada i bez problema sa Webview za Move postoje razni problemi oko (ne)učitavanja u zavisnosti od toga koji DNS server koristi korisnik i iz kog opsega dobija javnu IP adresu.

A da li je neko uspeo da instalira appletv+ aplikaciju i ako jeste, kako?

Jesam za prethodnu verziju i dao im podatke koje su trazili . Sinoc kad sam ukljucio tv i izaslo mi da proverim ima li azuriranja i pojavila se ta verzija i ugradio je .
Hajde molim te ako možeš , pošto imamo isti TV i verziju sistema, proveri kako radi hdmi cec. Da li kada ugasiš boks sa njegovom daljinskim, gasi i tv ili on ostaje upaljen? Naravno ako koristiš neki uređaj pored TVa.

Hajde molim te ako možeš , pošto imamo isti TV i verziju sistema, proveri kako radi hdmi cec. Da li kada ugasiš boks sa njegovom daljinskim, gasi i tv ili on ostaje upaljen? Naravno ako koristiš neki uređaj pored TVa.
Jabsam na c7k zadovoljan CEC funkcijom, do sada je nisam koristio ni na jednom tv, vazda je nešto polovično bilo. Sad daljinski od boxa pali gasi tv, pojacava ton, kad upalim box upali se i tv ali se ne upale svi uređaji koji su na hdmi, vec samo onaj koji koristim, ostali su ugašeni, to mi paše. Istovremeno sa daljinskim od tv upravljam svim funkcijama na boxu i obratno. Baš sam zadovoljan

Opet mi puca eon na tcl 50c6ks.Pomaze jedino uninstall pa opet install.Onda moram na sbb moj portal da aktiviram tv.
Kako se ponasa kod vas koji ste uradili ovo sto je user shamanNS naveo oko postavki?
Meni je radilo dan dva i od jutros opet pocelo da baguje.
Mozda nesto nisam odradio kako treba?
Inace google nalog sa tv-a mi je vezan na kevin tablet.
Moram opet da probam da odradim ove postavke koje treba iskljuciti pa onda videti kako ce se tv ponasati posle par dana upotrebe.

Sad bas gledam na kevinom tabletu i koliko vidim ugaseno je auto update apps.Jedino ako na samom tv-u u opcijama koje si naveo nisam nesto potvrdio kako treba.Mada kazem posle tvojih postavki je tv radio normalno dva dana.Eon je radio kako treba dva dana.A onda opet bag aplikacije.
Sad cu da vidim kako su podesene one opcije u samom tv-u pa javljam sta se desava.
Evo ovako je kod mene.Opet sam za Android System Webview imao opciju uninstall.Ovo su sada slike posle uradjenog uninstalla za Android System Webview.
U samoj eon aplikaciji ti si naveo opciju force close.Kod mene je opcija force stop u eon aplikaciji.Valjda mu to dodje isto?
Odradio sve ponovo ugasio posle toga tv i opet upalio i sad nemam opciju uninstall kad udjem na Android System Webview.
Imam samo opciju force stop.Trebalo bi da je to to.Ali iz nekog razloga se kod nje pojavi opcija uninstall posle par dana a sada je nema.Mislim da bi ovako trebalo da stoji?

Prilozi

• viber_image_2026-05-17_16-43-40-532 1.jpg
    viber_image_2026-05-17_16-43-40-532 1.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 15
  • viber_image_2026-05-17_16-43-40-777 2.jpg
    viber_image_2026-05-17_16-43-40-777 2.jpg
    179.7 KB · Pregleda: 9
  • viber_image_2026-05-17_16-43-40-916 3.jpg
    viber_image_2026-05-17_16-43-40-916 3.jpg
    112.8 KB · Pregleda: 9
  • viber_image_2026-05-17_16-43-40-929 4.jpg
    viber_image_2026-05-17_16-43-40-929 4.jpg
    96.1 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Jasno.Mislio sam da je to isto posto vuce isti nalog.Mislim koristi se isto ime na play story i za tablet i za tv.Sad moram naci gde je ta opcija za play stor u samom tv-u da ne radi update.
Valjda cu se snaci.

Opet mi puca eon na tcl 50c6ks.Pomaze jedino uninstall pa opet install.Onda moram na sbb moj portal da aktiviram tv.
Kako se ponasa kod vas koji ste uradili ovo sto je user shamanNS naveo oko postavki?
Meni je radilo dan dva i od jutros opet pocelo da baguje.
Mozda nesto nisam odradio kako treba?
Inace google nalog sa tv-a mi je vezan na kevin tablet.
Moram opet da probam da odradim ove postavke koje treba iskljuciti pa onda videti kako ce se tv ponasati posle par dana upotrebe.
Meni radi super, jedino što je počeo tv da mi se sam ugasi u toku dana par puta od kada se instalirao najnoviji softver.

Cimnuo ih na whatsapp, trazila mi podatke i da slikam na tvu settings/system/about.

Poslao im sve i posle nekog vremena mi odgovara da nema updatea za moj model 😂

U pitanju je 55C6K. Odakle ljudima silni update-i?!

Prilozi

• IMG_9440.jpeg
    IMG_9440.jpeg
    107.8 KB · Pregleda: 15
Preko Telegram grupe https://t.me/FirmwareTCLbot može da se skine novi firmware. Tu bi trebalo da su uvek dostupne sve(že) verzije.

Nazad
Vrh Dno