Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ali, pošto nije tako postavljeno.. znači da i nije tako.

Meni je ovako i legitimno.
Kupimo npr najmanji paket i imamo 5 GB.
I onda bonus od ne znam koliko dodatno, kada se tih 5 potroši.

Svakako, ja kada pročitam reč "bonus".. za mene je to, pa - bonus.

Bonus je dodatna vrednost, nagrada ili plaćanje koje se dodeljuje preko standardnog, očekivanog ili ugovorenog iznosa. Reč potiče iz latinskog jezika i označava nešto što je dobro.
Izvor: Gemini

I za njih je, sudeći po praksi.

Ali, pošto nije tako postavljeno.. znači da i nije tako.

Meni je ovako i legitimno.
Kupimo npr najmanji paket i imamo 5 GB.
I onda bonus od ne znam koliko dodatno, kada se tih 5 potroši.

Svakako, ja kada pročitam reč "bonus".. za mene je to, pa - bonus.

Izvor: Gemini

I za njih je, sudeći po praksi.
Tebi je legitimno da dbijes nesto sto ne mozes da iskoristis?! Bravo!

Ja lično kupujem mesečno 5 GB, ali uz Uzbudljiva konekcija paket. Tako da tamo bonusa i nema.
Ali, i da koristim najmanji Freepaid paket, opet mi bonus ne bi trebao, jer trošim svega nekoliko MB mesečno.

Međutim, ima ljudi koji troše više i verujem da ako uzimaju pogodne pakete - moguće je do potrošnje bonusa stići.
Tako da mi to ne deluje baš tako nedostižno.

E sada, ima onih koji su do sada nakupili gomilu GB (i ja sam jedan od njih) i verujem da do bonusa i ne mogu stići.

Za njih on nije od koristi, niti je njima namenjen. A kako vidim da je opcioni.. ne mora se ni aktivirati, ako se već ima ona gomila.
To je za one kojima treba i koji ga koriste više ili manje redovno, tj - baš kao bonus.
Kao nagrada. Ne kao obaveza.

Poslednja izmena:
Juče manuelno obnovio paket, zato što nisam bio siguran da će se to automatski desiti. Pre svega jer nije bilo obaveštenja putem SMS-a, o isticanju paketa. Tek jutros je stigla poruka o uspešnoj akciji...

Juče sam zvao da mi reaktiviraju broj koji nije registrovan na vreme pa je isključen, operater poslao podatke podršci ili kome već i rekao da danas posle 14h registrujem. Pošto nije bilo moguće da registrujem, pozovem opet danas i operater kaže da ne može da se reaktivira broj, moglo je do juče 😄

Juče manuelno obnovio paket, zato što nisam bio siguran da će se to automatski desiti. Pre svega jer nije bilo obaveštenja putem SMS-a, o isticanju paketa. Tek jutros je stigla poruka o uspešnoj akciji...
Kad je uključena automatska obnova sms se ne šalje.

Ovaj Freepaid Easy je 5+30 gb? I kakav je signal, racunam da posto je ovo MTS, da je isto kao do sada, jer sam MTS korisnik? Dobija se ako prebacim broj 200gb koji se prenosi dok se ne potrosi.

Obrati pažnju na to da Freepaid od skoro više nije 5+30 GB, kao što je bilo do sada, već je tih 30 GB sada neki "bonus" koji se troši tek nakon potrošenih osnovnih GB iz paketa i GB iz tog bonusa se ne prenose. Ja u telefonu imam mts i Globaltel kartice, signal je praktično identičan. Prenosom broja i aktiviranjem Freepaid-a dobijaš 200 GB koje možeš da prenosiš dok god plaćaš paket koji ima bar 1 GB podataka.

Poslednja izmena:
Obrati pažnju na to da Freepaid od skoro više nije 5+30 GB, kao što je bilo do sada, već je tih 30 GB sada neki "bonus" koji se troši tek nakon potrošenih osnovnih GB iz paketa i GB iz tog bosusa se ne prenose. Ja u telefonu imam mts i Globaltel kartice, signal je praktično identičan. Prenosom broja i aktiviranjem Freepaid-a dobijaš 200 GB koje možeš da prenosiš dok god plaćaš paket koji ima bar 1 GB podataka.
Upravo tako.
Bonuse ni ne koristim nego sam prošli mesec aktivirao čisto da vidim šta i kako.
Kontaktirao podršku i rekli su mi ako imam dovoljno kredita, sms o isteku paketa ne stiže tako da je sad to kao po novom.
Malo bzvz al ajd.
Sa signalom u Bačkoj palanci, prezadovoljan.

Da li aktiviranje Frepaid paketa briše do tada sakupljene minute?

Kada nešto važi do nekog datuma, jel to znači do kraja tog dana?

Obrati pažnju na to da Freepaid od skoro više nije 5+30 GB, kao što je bilo do sada, već je tih 30 GB sada neki "bonus" koji se troši tek nakon potrošenih osnovnih GB iz paketa i GB iz tog bonusa se ne prenose. Ja u telefonu imam mts i Globaltel kartice, signal je praktično identičan. Prenosom broja i aktiviranjem Freepaid-a dobijaš 200 GB koje možeš da prenosiš dok god plaćaš paket koji ima bar 1 GB podataka.
Znaci imam 5gb uvek a bonus svaki mesec mogu da aktiviram ili ne, na meni je? Trosim sigurno vise od 5gb mesecno, ali ni blizu tih 35 sto bih imao na raspolaganju, tako da ako mi je bonus dostupan uvek, nije problem, ali ako nije, onda se ne isplati. Takodje minus sto ne mogu da gomilam iz bonusa net, kako kazes brise se...

Tako je, 5 GB dobijaš svakom obnovom Freepaid paketa i ako slučajno tokom nekog meseca ne potrošiš tih 5 GB, ostatak će se preneti u sledeći mesec, a sve se dodaje na 200 GB koje si dobio za prenos broja. Bonus ti je dostupan uvek, tj. svakog meseca, a za bonus možeš da biraš između 3 stvari: 30 GB neta ILI 1 dan neograničenog neta ILI produženje paketa za 1 dan (ovo se sve odnosi na najjeftiniji Freepaid).

Ako u Globaltelu aktiviram paket od 7 dana na primer u subotu u 13h, da li on vazi do sledece subote u 12.59, ili do petka 23.59?

Nedelju dana kako sam na Kosovu, i do juce sam mogao da upucujem pozive ka +381 brojevima bez kredita (imam promo akciju 6 meseci sve neograniceno), medjutim odjednom ne mogu da zovem srpske brojeve i kaze da nemam dovoljno kredita. Sve je funkcionisalo besprekorno, do juce.

Da li neko ko je na Kosovu i koristi globaltel mrezu, moze da proveri da li bez kredita moze da zove +381 brojeve, preko nacionalnih minuta koje ima?

Jesi konektovan na IPKO mrežu? Pisali su ovde da je i ranije bilo problema, tipa radi pa ne radi.

Nedelju dana kako sam na Kosovu, i do juce sam mogao da upucujem pozive ka +381 brojevima bez kredita (imam promo akciju 6 meseci sve neograniceno), medjutim odjednom ne mogu da zovem srpske brojeve i kaze da nemam dovoljno kredita. Sve je funkcionisalo besprekorno, do juce.

Da li neko ko je na Kosovu i koristi globaltel mrezu, moze da proveri da li bez kredita moze da zove +381 brojeve, preko nacionalnih minuta koje ima?
Na koju mrezu si povezan i da li si u opstini sa vecinski srpskim stanovnistvom?

To je čudno, zato što bi deklarativno operator trebalo da ti blokira odlazni saobraćaj tek nakon 6 meseci, ako se utvrdi konstantno korišćenje van matične mreže, a u zoni zb.

Povezan sam na IPKO.
Nije vecinski srpsko stanovnistvo.
Svakako sam tu jos samo par dana, imao sam i prosle godine tako problem, radilo je nedelju dana, i zatim prekinulo. Korisnicka podrska mi kaze da se od juce naplacuju pozivi na KiM, zato me interesuje jos neko ko je na Kosovu da potvrdi da li mu skidaju kredit ili minute za nacionalni saobracaj?

Korisnicka podrska mi kaze da se od juce naplacuju pozivi na KiM

Ovo nema nikakve logike. Operateri IPKO i Vala su deo RLAH Zapadni Balkan. Jedino ako neograničeni minuti u okviru poklon paketa Globaltel ne važe u okviru RLAH Zapadni Balkan, ali onda ne bi mogao da ih koristiš prvih nedelju dana. Ako ti je i prošli put radilo nedelju dana, pa prekinulo, verovatno da je nešto podešeno da radi upravo tako.

Nazad
Vrh Dno