Šta je novo?

Forza Horizon 6

• Začetnik teme Začetnik teme Markic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam FH4 kupio day 1 a multiplayer nisam 2 puta upalio.
Predjem po par trka kad hocu da kupim neki auto i onda se samo vozikam po mapi. A kad isto to radis online, smanji se broj NPC vozila i to onda kvari ugodjaj jer nemas koga da pretices 😀

Bukvalno, u Forza Horizon igrama "online mode" mi je koristan samo u smislu da mogu da se takmičim sa prijateljima ko će najveću brzinu ili skor u driftu da ima na nekoj lokaciji na mapi. Za online trkanje su tu malo ozbiljnije igre.

Poslednja izmena od urednika:
Cek, a freeroam konvoji? Najjaca stvar, u petici sam 50h igrao misije i gaas stvarcice a onda u konvojima i meet-ovima jos 50h

Instalirana i ceka se , zna li se kad se orkljucava za nas sa najskupljim ulaznicama u koje vreme ? Sutra vece ponoc ili ?

Šteta samo što nikako, za sve ove godine, nema napredka kod FP i kokpit viewa. Malo da je dinamičan, da ima nekakvih pokreta glave/kamere. Shift i PCars su to vrhunski odrađivali.

Ja instalirao da vidim kako izgleda i ostao 3 sata u igri 🙂
Nisam igrao neku voznju jedno 10 do 15ak godina 🙂

Ja instalirao da vidim kako izgleda i ostao 3 sata u igri 🙂
Nisam igrao neku voznju jedno 10 do 15ak godina 🙂

Igra jos nije izasla, ja se ne bih bas eksponirao, prvo ce ti kaznu dati ovde na forumu. Mislim mene su shadow banovali na 10 dana zbog spominjanja piratske grupe, pravila su valjda ista za sve.

Nisam ja nista piratsko spominjao, niti promovisao 🙂

Tako je i meni radilo, kao na Techpowerup sajtu, 75-90fps sve na max DLAA native, verovatno malo bolje od njih zbog OC-a i zato sto ne koristim motion blur.
Samo mi nije jasno zasto su na Upscaling stranici napisali da im je 4k native na 132, a dlss q na 143...nesto su se zbagovali.

Evo ga i HU:

Poslednja izmena:
Ne znam cemu veca zahtevnost od FH5... Nikakav napredak sto se tice grafike a naravno napredak sto se tice zahtevnosti. Mozda su cak i unazadili malo

Ne znam cemu veca zahtevnost od FH5... Nikakav napredak sto se tice grafike a naravno napredak sto se tice zahtevnosti. Mozda su cak i unazadili malo
Potpuno se slazem. Mnoooogo placenih review-ova ima.
Mozda igra jeste dobra, ali graficki napredak minoran. Ni najmanje ne opravdava povecanje zahtevnosti, i dalje je draw distance za neke objekte jeziv, otvaraju ti se pred ocima kao da je 2000. godina.

Inace jel ima neko ghosting problem kada je u kljucen DLSS?

Meni je ovo smešno, preko 30 godina igramo 3D igre, nije bilo u početku ni interneta, kakav optimization guide slušaš lika koji je juče instalirao igru kako da je podesiš, kao da on zna kakvu ti imaš konfiguracije, dal je moguće da su današnje generacije takve da im treba uputstvo da uđu u meni i podese par opcija za grafiku prema svojoj mašini i preferencama kako ja to želim da izgleda i radi?

Meni je ovo smešno, preko 30 godina igramo 3D igre, nije bilo u početku ni interneta, kakav optimization guide slušaš lika koji je juče instalirao igru kako da je podesiš, kao da on zna kakvu ti imaš konfiguracije, dal je moguće da su današnje generacije takve da im treba uputstvo da uđu u meni i podese par opcija za grafiku prema svojoj mašini i preferencama kako ja to želim da izgleda i radi?
Ne branim ih, nisam ni gledao klip, ali optimization guide u smislu da texture na high umesto na ultra daju npr 20% bolji fps, sa neprimetnom vizualnom razlikom je totalno legit. Tzv diminishing returns.

Generalno moj rule of thumb je da preskočim extreme i ultra jer su to podešavanja za neki budući hardver, počnem od high i odatle po potrebi snižavam kvalitet dok ne budem zadovoljan slikom i frejmovima.

Pa treba svi da se zahvalimo Nvidii i AMD što guraju 8 Gb sada već preko 10 godina, tako da ono što je džaba upgrade (texture na high/ultra), može da uradi samo onaj ko je dao 350-450 evra za grafičku. I ja imam 8 Gb, ali sam dao oko 180, kada je cena pala na dno za 6600 (posle se nešto i vratila nazad)... i to pre više od 3 godine...

Meni su slicni snimci jako bitni jer ne moram da gubim vreme i da sam trazim idealnu kombinaciju.

Glupo je ako nemas dobru grafiku, slazem se.

Ne samo to, nego mnogo zavisi ko na čemu igra, nemaju sve opcije isti impact na monitorima niske rezolucije i male dijagonale i obratno. Ko se igra na 21-24" full HD, taj nema šta da podešava sve na max (a verovatno ne može i da hoće, to su uglavnom PC od pre 10+ godina). Ko ovo igra na kvalitetnom monitoru taj će da digne detalje. Takođe, ko igra na TV koji i tako laguje će da stavi full detalje da ga nagura oko 60 fps, a lag ima pa ima, dok ko ima dobar gaming monitor on će da gleda da ima barem 150 fps, poželjno 250.

PS. ne izgleda isto iako je diminishing return, ali ranije dok je PC napredovao malko brže (čitaj 10x brže nego sad, možda i 20x) uvek sam voleo kad zamenim PC ili barem grafičku da odigram igre koje sam prešao na medium ponovo na max detaljima. Drugi doživljaj... realno ova igra je pravljena za ultra wide i 5090 da se pokaže u punom svetlu... e što to većina nema kod kuće je druga priča...

Nazad
Vrh Dno