Posle dužeg vremena, imam i ja pitanje.
Jutros sam imao transakciju na aliexpress-u od 1.73 dolara koja mi je nepoznata (a nemam ni sačuvanu karticu u aplikaciji) te sam odmah blokirao unicreditovu master sa koje je skinut taj iznos. Jesam je koristio za plaćanje na aliexpress-u ranije, ali uopšte ne mora da znači da je procurela tu već negde drugde... Pomislio sam da je ovaj iznos bio samo "test" za neki veći iznos pa sam je odmah blokirao naravno.
Ovo me je samo ubrzalo u odluci da moram da razdvojim online plaćanje (prema ino prodavcima) od računa na koji mi se uplaćuje zarada. Da li je poština Visa internet debitna dobra za tu svrhu? Ima li nekih fiksnih naknada za plaćanje u inostranstvu ili procentualnih? Može i predlog za druge banke (sem reiffeisen gde već imam iRačun ali se naplaćuje procenat za svako devizno online plaćanje), samo da nema održavanja (ili da je minimalno) i da je naknada za svako plaćanje minimalna.
edit: video sam post iznad ali i dalje ne znam ima li naknade za online plaćanja i da li mora da se izradjuje plastika za visa internet u poštanskoj ili može sve digitalno.
edit2: Ako se opredelim za poštansku visa internet, da li uz otvorena oba računa, i dinarski i devizni, mogu da prebacujem sredstva u dinarima iz reiff i unicredit na taj dinarski u poštanskoj, pa onda da kupujem devize u online menjačnici na devizni u poštanskoj, ako je to moguće kroz aplikaciju?