Šta je novo?

Kako pravilno očistiti ekran laptopa bez oštećenja

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
ciscenje-ekrana-laptopa.webp

Kako pravilno očistiti ekran laptopa bez oštećenja​

Saznajte kako pravilno očistiti ekran laptopa bez oštećenja - koristite posebnu krpu, ali ne i običnu vodu za bezbedno uklanjanje mrlja i prašine

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/kako-pravilno-ocistiti-ekran-laptopa-bez-ostecenja/

Krpa za naočare sa vodom.

U prevodu, budite robovi hrpe silikona koje cete da bacite ili poklonite nekom u familiji/nonIT prijateljima.. za nekoliko godina.

Dobro bre srki, pa peremo i gaće i majice, iako ćemo ih baciti posle par meseci nošenja 🤣 . Nema ništa loše u tome imati čist ekran bez ogrebotina dok se koristi.

A stvarno.. svakog jutra (ili popodneva, zavisi kada se kuća sređuje), obična navlažena microfiber krpa, i sva elektronika je uvek čista.

I ne grebe se to tako jednostavno. Metal, staklo, plastika.. neće to krpa upropastiti, sem ako nije baš prašnjavo.
Tada prvo prašinu ukloniti.

ja obrisem samo bezel TV-a odozgo i ledja, jer sam ekran prao amonijakom kada sam ga uzeo, i skinuo sam mu vrv antireflex sloj.
Vecina TV mi je sada na zidnim nosacima i nagnuto 15°, pa nema potrebe za brisanjem samog ekrana.
I sada pod nekim uglom se vide tragovi tog amoni-brisanja i pokreta ruke od pre 10 godina na tom jednom TV-u.

Kako bre amonijakom?? Prvi put cujem da neko koristi amonijak (amonijum hidroksid) za ciscenje.
Monitor cistim cetkom za farbanje, da uklonim cestice prasine. Ukoliko se zadesi neka tackica od pljuce, to ocistim nakvasenim papirnim ubrusom/toalet papirom ili magicnom krpom. Na isti nacin cistim i tv.

Nazad
Vrh Dno