obrenikola
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.04.2015
- Poena
- 215
Ne znam kako to?Na bankomatu banke?Samo sto Google/Apple pay menjaju karticu,a mCache ti nije trebalo nista..samo aktivirana aplikacija
Da,da...30k je bio dnevni limit.Inace,cuo sam da ova World kartica cesto (bar kada je krenulo izdavanje) ume da bude kompromitovana,da je ljudi blokiraju itd...u principu mi se vise isplati da nju tokenizujem?Pa da, očitaš tokenizovanu debitnu Mastercard (Google ili Apple Wallet) i imaćeš sve opcije bankomata, isto kao sa plastičnom karticom. To je još i bolje po pitanju limita, jer je bivši mCash bio prilično ograničen, beše na 30k dnevno, a oko 100k mesečno. Ipak, ovo novo nije pogodno za one koji nemaju Mastercard ili odgovarajući uređaj. Prvo se, doduše, može prevazići privremenim prelaskom sa nižeg paketa (npr. Lite) na Bank MAX, a zatim vraćanjem na stari, pri čemu se Mastercard zadržava. No ti si svakako na MAX-u, pa o tome ne brineš. Ni podešavanje nije ništa složeno. Na željenom uređaju personalizuješ mobilno bankarstvo, a zatim direktno iz aplikacije na klik dodaješ karticu u digitalni novčanik.
Mislim da (neka me ispravi neko ako gresim) ako platis kreditnom i vratis taj iznos do 15.og u mesecu,da nemas nikakvu kamatu.Može li se plaćanje (npr. dopuna kredita na A1) izvršiti kreditnom karticom?
Da li je to neko već radio i da li ima nekih troškova u vezi s tim?
Max račun je u pitanju.
Pa da, dešavalo se to, i to u dva navrata, a da je prijavljeno na temi. Navodno je bio napad na BIN, tj. BIN attack.Inace,cuo sam da ova World kartica cesto (bar kada je krenulo izdavanje) ume da bude kompromitovana,
Svakako je zvanična preporuka banke je da se svim karticama blokira kanal za onlajn plaćanja, a da se odblokira samo po potrebi, neposredno pred neko plaćanje na internetu. To je dovoljna zaštita sa tvoje strane, a ako nešto procuri i preko toga, poprilično si zaštićen.da je ljudi blokiraju itd...
Ne vidim vezu između kompromitacije i tokenizacije, a slobodno možeš i obe da ubaciš u digitalne novčanike na svim uređajima koje imaš.u principu mi se vise isplati da nju tokenizujem?
Preko aplikacije Yettel banke, pretpostavljam, a ne Yettel kao mobilnog provajdera?Uspeo sam (bez posledica) da deaktiviram Yettel sve i da aktiviram na novom broju.
A, da, sećam se toga, i to su ti, beše, naknadno izdali novu karticu, a stara je slučajno ugašena jer si promenio paket preko Mobijevog veba. Čini se onda da je ova promocija za one koji imaju Mastercard, a pritom ne troše 30k mesečno niti su primaoci zarade, tj. nisu njihovi primary klijenti, po bančinoj terminologiji.jer mi je ostao Master (bio sam nekad MAX)
Nisam razumeo da će automatski da me prebace na MAX
Ma neće, ne rade to. Ali ideja promocije očigledno jeste da privuče ljude na upotrebu MAX-a bez održavanja uz mesečnu potrošnju od 30k.Bices prebacen na Max i uzivaces Max privilegije sve dok zadovoljavas uslove.
Upravo pukla iOS aplikacija nakon plaćanja računa
Da li su vam stigli Računi na klik za Infostan umanjeni za onih 50din za elektronsku dostavu (za one koji su se tako odlučili)?
Kod mene je na računu uredno prikazano umanjenje -50, umanjen ukupan iznos za plaćanje, ali Račun na klik je i dalje na full iznos.
Najbolje ti je da prebacis iz dinara u eure, jer kad oni konvertuju nije isti kurs.Jel može neko da mi objasni ovo? Kupio sam nešto na internetu za 5€. Skida mi se odmah 5€ po srednjem kursu, oko 585 dinara. 5 dana kasnije se transakcija finalizuje i sada to skače na 609 dinara, dakle kurs skoro 122 dinara. Ispade da me oderu kao RF sa svojim užas kursom i 1% provizijom.
U RF mi se nikad ne desi da se ta naplaćena količina promeni, ostane tako kako je skinuto, samo posle skinu još 1% posebno
Jasno sad sve, hvala. Čudno mi samo bilo što RF nikad nije menjao to prvobitno skidanje, a ovde rade po tom klasičnom principu. Dakle od sad samo sa deviznog.To je čest princip: rezervacija po srednjem, knjiženje po prodajnom kursu banke. Taj kurs je na današnji datum oko 122 dinara u Yettelu (lista ovde), a oko 120 u Raiffeisenu (lista ovde), tako da se konkretno danas stvarno više isplati Raiffeisen uz 1% naknade (ispadne sveukupno nekih 121,5), ako je već nužno plaćanje sa dinarskog računa. Ako nije nužno, onda obavezno treba platiti sa deviznog. Budući da je Yettelov račun multivalutni, nije kasno čak ni kupiti evre između rezervacije i knjiženja, jer se prilikom knjiženja sve izračunava iznova.
Jel može neko da mi objasni ovo? Kupio sam nešto na internetu za 5€. Skida mi se odmah 5€ po srednjem kursu, oko 585 dinara. 5 dana kasnije se transakcija finalizuje i sada to skače na 609 dinara, dakle kurs skoro 122 dinara. Ispade da me oderu kao RF sa svojim užas kursom i 1% provizijom.
U RF mi se nikad ne desi da se ta naplaćena količina promeni, ostane tako kako je skinuto, samo posle skinu još 1% posebno

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari