Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

• Začetnik teme Začetnik teme Broker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Постави да за HDR буде match content

Vec neko vreme na AliExpressu nema Ugoos AM8 pro, devetke ima. Nestasica kvaliteta ili je nesto drugo u pitanju. Sacekati ili kupiti nesto slicno.

https://www.aliexpress.com/
Ako se odlušiš za neki Ugoos poručuj odavde https://ugoos.store/
Tu je povoljnije i carina ti je 300 din. Isporuka ide za nedelju, dve, a posiljku donese Bex i sve ukupno 300 din. Sa Alija ako porucujes ima da te oderu, ne manje od 1500-2000 din za te skuplje boxeve jer je posta pocela da naplacuju sve zivo. Ja sam porucio Ugoos SK4 i sasvim pristojan box. Vidim da se pojavio u medjuvremnu i SK4 pro koji je google sertifikovan ali i skuplji za nekih 3000, 4000 din od obicnog SK4.

Da odmah i odgovorim, jer sam uzeo za male pare, za put je ok, ako nema velikih potreba, zaboravite Netflix, to je neka budžena verzija, HBO i Disney+ i Prime video ok, downloader radi, ima Move, Eon, Iris, RTS planeta HRYT, ali nema Yettel sr na verziji Playstore koji je na stiku, a nisam uspeo da ubacim bilo koji apk nije radio "send file to tv" a ne znam da li Yettel sr ima code za downloder, još je čudno sto ima Yettel hu i Yettel sk, a nema srpski

Ima li nešto na amazon.de da je jeftinije od firesticka a da završava posao? Treba da bude sertifikovan google tv, a služio bi isključivo za Xplore TV.

Naručen stari 1080p firestik, za 25€ vredi probati, samo za XploreTV.

Trenutno se gleda Iris u 480p tako da će i 720p biti odlično 😆

Hoce da kaze da treba da pise boksOvi i stikOvi

google ai
Pravilno je reći boksovi (ili boksevi), dok pisanje sa slovom „x” (boxovi / boxevi) nije u duhu srpskog pravopisa.
U našem jeziku se strane reči prilagođavaju i pišu onako kako se izgovaraju. Zato se engleska reč box kod nas obavezno piše kao boks.

Pravila za množinu
Kada je reč o nastavku za množinu, gramatika dozvoljava obe varijante u zavisnosti od značenja i konteksta:
  • Boksovi: Ovo je standardni i češći oblik u jeziku. Označava ograđene prostore (npr. boksovi za konje, boksovi u formuli 1, boksovi za smeće).
  • Boksevi: Ovaj oblik se takođe sreće u praksi, ali se u standardnom jeziku češće vezuje za sport (bokserske mečeve ili udarce), mada pojedini rečnici ravnopravno beleže oba nastavka za označavanje pregrada.

Moze li neko da mi pomogne da podesim vontar w2, skoro sam ga uzeo ovde na forumu, sa instaliranim slimboxom.

Imam problem da neki filmovi nemaju zvuk (kad pustim preko stremia ili jellyfina). Koliko sam shvatio filovi gde je kodek aac rade, ostali ne rade. Moze li ovo da se podesi da svi rade ? Na mi boxu i stiku nikad nisam imao takav problem. Ne razumem se u kodeke i formate, zadnji put sam se time bavio kad je mp3 bio novost 🙂

Na jellyfinu sam podesio downmix to stereo, i sad kao da radi.
U stremiu sam dobijao poruku 'if the volume cannot be adjusted please switch to tv remote' pa sam nesto cackao u audio podesavanjima boxa, sad nema te poruke, pojavi se volume slider ali nema zvuka :/

edit: ako je bitno, povezan je hdmi kablom na stariji LG smart tv, koji verovatno ne podrzava nista os tih kodeka.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi pomogne da podesim vontar w2, skoro sam ga uzeo ovde na forumu, sa instaliranim slimboxom.

Imam problem da neki filmovi nemaju zvuk (kad pustim preko stremia ili jellyfina). Koliko sam shvatio filovi gde je kodek aac rade, ostali ne rade. Moze li ovo da se podesi da svi rade ? Na mi boxu i stiku nikad nisam imao takav problem. Ne razumem se u kodeke i formate, zadnji put sam se time bavio kad je mp3 bio novost 🙂

Na jellyfinu sam podesio downmix to stereo, i sad kao da radi.
U stremiu sam dobijao poruku 'if the volume cannot be adjusted please switch to tv remote' pa sam nesto cackao u audio podesavanjima boxa, sad nema te poruke, pojavi se volume slider ali nema zvuka :/

edit: ako je bitno, povezan je hdmi kablom na stariji LG smart tv, koji verovatno ne podrzava nista os tih kodeka.
Verovatno je do kodeka koje ne podržava hardverski.
Ako ne možeš da pokreneš iz Stremio pomoć nekog drugog plejera, recimo VLC, nema pomoći dok se odgovarajući rip tog fajla ne pojavi.

Do TV-a je. I mene je tako zezao Vontar na starom LG -u iz 2011. godine,dok je na svim drugim televizorima radio.

Znaci nema pomoći, osim da biram fajl koji radi?

Neko je pomenuo eksterni plejer, probao sam pre par godina ali stremio tad nije prikazivao titlove, ili sam je nešto pogrešno radio? Jel to rešeno?

Pokušaj da pojačaš zvuk na daljinskom od vontara. Nema veze i ako je već pojačano do kraja.
Verovatno nije do toga ali pokušaj.

Ne pomaže, nekad ispise
'if the volume cannot be adjusted please switch to tv remote', a sa nekim podešavanjima pojačava, ali nema zvuka

Nazad
Vrh Dno