Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ovo su sve cenovnici od 2024 i nešto za invalide.
Nema direktnih linkova ka pojedinačnim obaveštenjima, mora da se skroluje.

Ako se pogleda stari cenovnik za pripejd koji je važeći od 16.3.2026, u njemu se nalaze samo neke opšte stvari (cena min/sms/mms...), uključujući i iznos minimalne dopune. Nema ništa o dodacima, a obzirom da je obaveštenje naslovljeno tako da najavljuje promenu iznosa minimalne dopune, ne bi me čudilo da je to jedina promena. No uskoro ćemo saznati.

U A1 govore da nemaju prepaid karticu na koju mogu da prenesu broj. Da je potrosni materijal. Da li mogu da prenesu na drugu vrstu kartice. Mislim da je postojao nacin, ne esim.

Ako urade prenos na esim da li ce besplatno dati plasticni sim kasnije.

Moras naci poslovnicu u kojoj ima plastike,nema druge. Bar je tako bilo.

Meni su rekli da može da se pozove kontakt centar, preko njega sazna u kojoj poslovnici ima sim kartica, koja se rezerviše i onda u nekom roku ode do te poslovnice i odradi zahtev za prenos.

Zar nije bilo moguce ranije upotrebiti bilo kakvu karticu a fa su to koristili kao izgovor zato sto ih mrzi

U A1 govore da nemaju prepaid karticu na koju mogu da prenesu broj. Da je potrosni materijal. Da li mogu da prenesu na drugu vrstu kartice. Mislim da je postojao nacin, ne esim.

To im je stari štos. Ne daju zbog pripejd besplatnog plana.

To im je stari štos. Ne daju zbog pripejd besplatnog plana.

U istoj poslovnici su jednom imali, a drugi put nisu imali pa su me uputili na kontakt centar da se raspitam gde ima i rezervišem. Nije štos.

Ranije je bilo potrebno da kredit važi, u svim mrežama.
ako vazi kartica naravno da moze kredit nema veze sa tim

Šta je na kraju tačno od ova dva? Da li je neko preneo broj sa isteklim kreditom skoro?

Ја сам пре неки дан тек у трећој нашао. Али то су биле све мање локалне, у ТЦима би требало да имају.

Šta je na kraju tačno od ova dva? Da li je neko preneo broj sa isteklim kreditom skoro?
Referiše na mts mrežu, a oni očigledno ne stavljaju broj u pasivno stanje kada istekne kredit, za razliku od A1 i Yettel, ali gase 4G i VoLTE. Prenos A1 broja mora da se inicira najkasnije na datum isteka kredita. Za Yettel može da se prevaziđe situacija podnošenjem zahteva 60. dana nakon 18h kako centralna baza ne bi vratila status da je broj u stanju mirovanja. A1 broj mi je provereno bio posle 90 dana u tom statusu, pokušao sam prenos u Yettel i nije moglo, automatski sam bio odbijen i morao sam da dopunim kredit.

Referiše na mts mrežu, a oni očigledno ne stavljaju broj u pasivno stanje kada istekne kredit, za razliku od A1 i Yettel, ali gase 4G i VoLTE. Prenos A1 broja mora da se inicira najkasnije na datum isteka kredita. Za Yettel može da se prevaziđe situacija podnošenjem zahteva 60. dana nakon 18h kako centralna baza ne bi vratila status da je broj u stanju mirovanja. A1 broj mi je provereno bio posle 90 dana u tom statusu, pokušao sam prenos u Yettel i nije moglo, automatski sam bio odbijen i morao sam da dopunim kredit.

Znači MTS broj može nakon isteka kredita da se prenese?

Pitanje za one koji koriste A1 Hello stranger.
Kada aktivirate onaj dodatak od mesec dana sa neograničenim internetom, kakve su vam brzine. Ja sam koristio onih 100 GB i povremeno mi je zastajkivao internet, a na njihovom sajtu piše da kad se aktivira dodatak brzina bude i do 10 Mbps.

Пренео број из МТСа

A ostalih 18 meseci imaš 50%?
Ovo je ponuda ko bude hteo da prelazi iz A1 prepaid. Pokušao sam da se pogodim na 12/12 50% ali ne može, to je fiksno. Kad dolaziš iz druge mreže u A1 prepaid, onda dobiješ 6 meseci Mega plana. Kvaka je da dopuniš barem 300 dinara na 3 meseca, ali recimo, drugi put dopuniš 400 i kupiš Top plan za 700 na 30 dana ili 2x Dobar po 400 na 15 dana ako bi ti ta varijanta više odgovarala i ponovo napustiš A1 ili pređeš na postpaid ukoliko ti je tako lakše.

Ja sam lenj za ta cimanja i promene.
Za dvadeset godina sam promenio sva 3, kako mi je odgovaralo. Ali sam bio mlađi i vispreniji.
Sad pojma nemam šta i gde bih, osim da definitivno doživotno ostajem na pripejdu.
Iz A1 bih mogao u yettel jer imaju onaj paketić na 15 dana 5GB... (u A1 za te pare bude 2GB, u dobrom planu)

A1 nije najavio da će poskupeti Hello stranger kartice. Umesto dosadašnjih 500, sada koštaju 1000 RSD. I što je najinteresantinije nema više stranice Hello stranger na njihovom sajtu, sada se zove Welcome SIM kartica. Sada se informacije o ovom paketu mogu naći samo u prepaid cenovniku. Povećali su inicijalni internet saobraćaj, sada je 200 GB i može se produžiti dopunom na 15 ili 30 dana, u zavisnosti od visine dopune. Više na ovom linku:

Iz A1 bih mogao u yettel jer imaju onaj paketić na 15 dana 5GB... (u A1 za te pare bude 2GB, u dobrom planu)
mts plan dobrodošlice je 15GB za sve i 15GB za društvene mreže na 15 dana plus 300 jedinica, što meni lično najviše odgovara. Da sa Globaltelom nisu napravili cirkus oko slanja kartica kurirom, druga pesma bi bila.

mts plan dobrodošlice je 15GB za sve i 15GB za društvene mreže na 15 dana plus 300 jedinica, što meni lično najviše odgovara. Da sa Globaltelom nisu napravili cirkus oko slanja kartica kurirom, druga pesma bi bila.
A zašto ne uzmeš u mts poslovnici karticu?

Nazad
Vrh Dno